• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaš Igokee pao na doping testu!

Autor mondo.ba

Klub iz Aleksandrovca saopštio je da je Amerikanac Džordan Rajli bio pozitivan na amfetamin, nakon čega je raskinut ugovor s njim.

Džordan Rajli, američki centar koji je krajem avgusta stigao u redove Igokee, bio je pozivitan na antidoping kontroli, saopštio je klub iz Aleksandrovca.

Rajlija je uprava bh. šampiona prvobitno suspendovala, tada ne navodeći razloge za takvu odluku, ali kada je stigla potvrda Antidoping agencije BiH da je Amerikanac bio pozitivan na amfetamin, odlučeno je da se s njim raskine ugovor.

Shodno tome, igrać će snositi odgovarajuće sportske sankcije propisane aktima Antidoping agencije.

"Doping testiranje nije urađeno na uobičajen način, slučajnim odabirom igrača po odluci Antidoping agencije, već smo mi tražili njihovu pomoć. Igrač je u klub došao sa dobrim preporukama nekoliko NBA trenera i skauta sa univerziteta. Informacije su bile da posjeduje zavidnu visinu, brzinu i snagu, što nas je opredijelilo da ga angažujemo. Na treninzima nije pokazivao mnogo toga, a naš ljekarski tim je primijetio njegovu odsutnost, prekomjerno znojenje i proširene zjenice", istakao je doktor Aleksandrovčana Aleksandar Jakovljević.

On je naglasio da se u Igokei posebna pažnju posvećuje testiranju na nedozvoljene supstance.

"Zato smo napravili brzi test i za igrača Rajlija. Brzi test je bio pozitivan. Tada smo pozvali Antidoping agenciju, koja je došla na našu utakmicu u Mrkonjić Gradu, uzela uzorke od četiri igrača, među kojima je bio i Džordan Rajli. Rajli je tada Agenciji prijavio da koristi lijek Aderal, koji mu je, navodno, propisao doktor u Americi. Po Pravilnuku Igokee, svaki igrač je dužan našem timu da prijavi svaku terapiju koju koristi, a Rajli to nije uradio. Odmah ga je Uprava kluba suspendovala i nije bio registrovan za ABA ligu", rekao je doktor Igokee.

Očekujući rezultate testova, igračevi agenti iz SAD-a i njegov zastupnik u Srbiji, agent Petar Arsić tražili su da se raskine ugovor između igrača i kluba. To je i učinjeno na štetu igrača i Rajli se već vratio u Ameriku.

"Raskinuli smo ugovor sa igračem i želimo svima da pokažemo kako se igrači mogu kontrolisati i kako trebamo brinuti o tome ko je idol našoj djeci. Imali smo primjer u prošlim sezonama kada je u Zvezdi i Partizanu bilo afera sa korišćenjem droga, posebno je to problem kod igrača iz Amerike. Mi radimo testove na opijate i nedozvoljena sredstva redovno i svako odstupanje od Pravilnika kluba će i ubuduće biti sankcionisano", poručio je genaralni menadžer Igor Dodik.

Dodik je naglasio kako Igokea veliku pažnju posvećuje igračima.

"Pored rada na terenu, brine se o ishrani, suplementaciji i oporavku igrača. Igrači Igokee koriste isključivo dodatke ishrani odobrene od Olimpijskog komiteta i do sada ni jedan naš igrač nije imao problema sa dopingom. Ovaj slučaj, koji smo na vrijeme razotkrili, neka služi kao primjer svim klubovima u svim sportovima, jer sport moramo sačuvati. Moramo obezbijediti da našoj djeci uzor budu pravi sportisti", dodao je Dodik.

Rajli ima pravo da u roku od 10 dana traži ispitivanje B uzorka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC