• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov novi plej od "pune cigle"

Treneru Partizana Dušku Vujoševiću dopada se ambicija novog igrača njegovog tima, Amerikanca Lestera "Boa" Mek Kaleba da se vrati u NBA ligu.

 Partizanov novi plej od "pune cigle"  Izvor: MONDO

Preko Partizana...

"Mek Kaleb ima ambiciju da ponovo zaigra u NBA ligu i taj cilj želi da ostvari u Partizanu, kao što je mnogim igračima prije njega, uključujući i srpske, to uspijevalo", izjavio je Vujošević o plejmejkeru, koji je tek po startu sezone stigao u Humsku.

To kašnjenje opravdava odluka da se odustane od angažovanja nekadašnjeg plejmejkera, Miltona Palasija, koji je javio da ne može da se priključi ekipi tokom turneje po SAD, samim tim i otpisao sebe iz planova crno-bijelih.

Mek Kalebu će svakako biti potrebno vrijeme da se upozna sa saigračima i sistemom igre Partizana, da usvoji Vujoševićeve zamisli i kao plejmejker započne njihove realizacije na terenu.

"U svakom slučaju, zadovoljan sam izborom, ali i njegovom željom da dođe u Partizan", dodao je Vujošević.

Mek Kaleb rođen je 4. maja 1985. godine, a prošlu sezonu odigrao je u turskom Mersinu, gdje je bio prvi strijelac i asistent tima sa prosjekom od 17,5 poena, 4,5 asistencija, 3,3 skoka i 2,7 ukradenih lopti. Statistika za svaki respekt.

Ipak, dugogodišnja zapažanja NBA skauta Džonatana Đivonija govore o tome da Mek Kaleb voli da ima loptu kod sebe i da prvo gleda koš.

"Prva stvar koju radi u napadu je da organizuje sam sebe, a ako to ne uspije, tek onda gleda kako da stvori priliku drugima da šutiraju", kaže Đivoni za beogradski "Sport".

Ipak, Đivoni ima mnogo više pozivinih kritika na račun Mek Kaleba, kojeg srpska javnost nije imala priliku da vidi.

"Lester je najbolji strijelac svih vremena San Belt konferencije", vraća se Đivoni u Mek Kalebove studentske dane.

"Jedan je od najčvršćih i najsprenijih igrača, u fizičkom smislu, koji su igrali NCAA ligu. Prilično je nizak, ali je građen kao zid od pune cigle. Mek Kaleb je prije svega poenter, ali dosta vremena provodi i bez lopte u rukama. Uprkos tome što je nizak, nema problem da zakuca, umije da se baci u reklame za loptom, umije i da pogodi iz različitih pozicija iako ima prilično ružnu tehniku šuta", priča Đivoni, koji upućuje i na Mek Kalebovu statistiku iz doba kada je igrao u NCAA ligi.

U posljednjoj sezoni bilježio je prosječno 23,2 poena, prije toga 25 po meču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC