• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović se trgao, Zvezda pobedila!

Plejmejker crveno-belih izgubio osam lopti, pa se u finišu vratio u igru i povukao tim ka trijumfu na neprijatnom gostovanju u Nikšiću - 70:62.

Igra za brigu, bodovi za mir.

Na početku nedelje u kojoj će ugostiti šampiona Evrope - Real Madrid, Crvena zvezda Telekom odigrala je u Nikšiću utakmicu koju će pamtiti samo po trijumfu.

SUTJESKA - ZVEZDA 62:70 (17:16, 15:20, 15:13, 15:21)

"Fenjeraš" ABA lige namučio je sastav Dejana Radonjića, odigrao egal meč sa favoritom i u finišu propustio dve prilike da uđe u poslednji minut posedom zaostatka.

Nekoliko minuta ranije, Dejan Radonjić vratio je na parket Stefana Jovića nakon što ga je "hladio" posle čak osme izgubljene lopte. Tražio je od "pleja", pri rezultatu 55:58, pametniju igru svog tima u napadu i dobio šta je hteo.

Reprezentativni plejmejker pogađao je kad je bilo najpotrebnije i uveo meč u mirnu završnicu. Okončao je utakmicu kao najefikasniji igrač, sa 19 poena (5 sk, 3 as i 8 izg lopti).

Kao i ceo tim - mučio se, padao, ustajao, ali na kraju ipak zadovoljan napustio parket.

Ovim trijumfom, crveno-beli su prekinuli mini-niz od dva poraza (Igokea i Strazbur) i vratili se na drugo mesto tabele, koje dele sa Cedevitom i Mega Leksom (svi 8-3). Sutjeska se borila, uložila veliki napor, ali će sledeće kolo ipak dočekati kao "fenjeraš", sa najlošijim skorom na Jadranu, 3-8.

Zvezda će naredne tri utakmice odigrati na svom terenu, protiv Strazbura, Cibone i Himkija.

Da neprijatno veče crveno-belih ne bude završeno porazom, pobrinuli su se i Marko Simonović i Marko Tejić, koji su ubacili po 11 poena i uz Jovića dali najveći doprinos pobedi. Jako važnu trojku u završnici postigao je i Marko Gudurić, dok su Kvinsi Miler i Rajan Tompson imali zanemarljiv učinak.

Zajedno su proveli na parketu 24 minuta (Miler 17, Tompson 7) i njihovo prisustvo uglavnom je imalo kontraefekat po tim. Na suprotnoj strani, najefikasniji su bili Nemanja Vranješ sa 14 poena i Nikola Pavličević, sa 11.

U takvoj situaciji, u utakmici protiv borbenog ali ne i preciznog domaćina (19/35 za dva, 6/23 za tri), Radonjić je verovao u druge igrače i to mu je donelo pobedu. Njegov sastav okončao je utakmicu sa čak 25 izgubljenih lopti (Sutjeska 15), ali je uprkos tome ipak mirno priveo posao kraju.

Sutjeska: Pavličević 11, Kovač, Mugoša, Albijanić 7, Spasojević 8, Popović 8, Čvorović, Korać 8, Žižić, Pavić 2, Vranješ 14, Šalić 4.

Zvezda: Rebić 2, Tompson 3, Lazić 4, Simanić, Tejić 11, Simonović 11, Nastić, Gudurić 7, Jović 19, Miler 5, Cirbes 4, Štimac 4.

REZULTATI 11. KOLA

Metalac - Cedevita 79:81
MZT - Zadar 60:72
Sutjeska - Crvena zvezda 62:70

u nedelju

Igokea - Budućnost 76:86

u subotu:

Olimpija - Mega 89:99
Krka - Cibona 75:71


u petak:

Partizan - Tajfun 89:95

Tabela: Budućnost 9-2, Zvezda 8-3, Cedevita 8-3, Mega Leks 8-3, Zadar 6-5, Krka 6-5, Igokea 5-6, Olimpija 4-7, MZT 4-7, Cibona 4-7, Partizan 4-7, Tajfun 4-7, Metalac 4-7, Sutjeska 3-8.

Parovi 12. kola: Olimpija - Metalac, Mega Leks - Krka (subota), Tajfun - MZT, Cedevita - Partizan, Budućnost - Sutjeska (nedelja), Zadar - Igokea, Zvezda - Cibona (ponedeljak)

Iz minuta u minut:

Kraj utakmice. Pobeda Crvene zvezde!

40' 62:70 Tejić promašuje oba slobodna bacanja, ali Beograđani hvataju ofanzivni skok i dodaju loptu Joviću, koji je fauliran. Potom je pogodio oba slobodna bacanja.

40' 62:68 Počinje poslednji minut... Jović pogađa jako važan koš, za mirniju prednost Zvezde "plus 6". Precizan je plejmejker Zvezde u finišu i poenima poništava svoj veliki broj izgubljenih lopti. 46 sekundi do kraja.

39' 61:66 Sutjeska je izgubila dve lopte u situacijama u kojima je mogla da potpuno "otvori" završnicu. Sada je pogrešio i Albijanić, pa faulirao Lazića, koji koristi oba slobodna bacanja. Minut i pet sekundi do kraja.

39' 61:64 Sutjeska je opet na tri poena zaostatka! Albijanić je pogodio, a Lazić potom sprečio kontru Sutjeske, usmerivši Vranješa u aut. Trener mu je dovikivao "stani, stani..."

38' 59:64 Jović ubacuje svoj 15. poen prodorom u poslednjim trenucima napada. Albijanić je pokušao da ga zatvori, ali nije stigao. Na drugoj strani, poentira Spasojević, takođe posle prodora.

37' 55:60 Tejić pogađa slobodna bacanja, a Vranješ sada pogađa i trojku uz zvuk sirene. Sudija Pukl gleda snimak i konstatuje da je napad istekao.

36' 55:58 Nova izgubljena lopta Beograđana, kontra Sutjeske i tajm-aut Dejana Radonjića. Završnica će, po svemu sudeći, ipak biti neizvesna. Radonjić izvodi iz igre Rebića i Štimca, uvodi Jovića i Cirbesa. Traži od svojih igrača pametniju igru u napadu.

35' 53:58 Pavličević trojkom daje nadu domaćinu. Ispala je kompletna odbrana crveno-belih. Odmah potom, Štimac još jednom pravi grešku u koracima. 22 izgubljena lopta Zvezde.

34' 50:58 Gudurić pogađa trojku iz ćoška, za konkretnije vođstvo gostiju, ako se uzme u obzir da je meč jako neefikasan. Odmah posle njega pogađa i Tejić, za najubedljiviju prednost Zvezde. Tajm-aut Sutjeska. 7:0 serija crveno-belih.

31' 50:53 Aleksa Popović ne dozvoljava Zvezdi da se odlepi. Na njegovu trojku reaguje Tejić, polaganjem. Na parketu je petorka Beograđana Rebić, Gudurić, Simonović, Tejić i Štimac.

30' 47:49 Spektakularna trojka Vranješa u poslednjem napadu Sutjeske u trećoj četvrtini. Domaćin brzo stiže do izjednačenja. Rebić potom pogađa slobodna bacanja, a Vranješ pogađa uz zvuk sirene za dva. Sudije će pregledati snimak videti da li poen važi.

29' 42:47 Lazić ostaje sam kraj čeone linije i ubacuje svoje prve poene na utakmici. Tajm-aut Sutjeska.

27' 42:45 Utakmica je takva da praktično svaki pogodak vredi da bude pomenut. Simonović je ubacio treću trojku iz isto toliko pokušaja.

26' 42:42 Jović se okliznuo i izgubio loptu i osmi put, što je domaćin iskoristio i kontrom '4 na 1' izjednačio. Tajm-aut Dejan Radonjić.

25' 40:42 Šalić koristi odličnu asistenciju Koraća i usamljen zakucava. Zvezdina petorka: Jović, Rebić, Simonović, Tejić i Štimac.

- Brzo se povećava broj izgubljenih lopti Beograđana. Za sada je stao na 18. Jović je izgubio sedam.

22' 34:38 Simonović pogađa prve opene za Zvezdu u nastavku, sa distance. Crveno-beli su već sakupili 16 izgubljenih lopti.

20' 32:36 Smenjuju se ekipe u vođstvu. Tejić igra odlično. Posle asistencije za zakucavanje Cirbesa, blokirao je Aleksu Popovića. Odmah potom Simonović pogađa trojku.

18' 29:30 Crveno-beli vraćaju vođstvo. Jović pogađa trojku, posle slobodnih bacanja Marka Tejića. Tajm-aut za Sutjesku, koja je ispunila bonus.

17' 29:25 Nemanja Vranješ pogađa jako, jako težak šut, iz okreta sa šest metara. Jović je prethodno izgubio šestu loptu.

- U hali je zvanično 4.000 gledalaca.

16' 27:25 Tompson ubacuje trojku (24:25), Vladimir Štimac pravi grešku u koracima, pa dobija tehničku grešku, verovatno zbog prigovora. Pavličević potom prolazi do kraja i donosi Sutjesci novo vođstvo.

14' 21:22 Tejić je trgao Zvezdu pogođenim polaganjem i slobodnim bacanjima. Imali su gosti i napad za vođstvo, ali Jović loše proigrava Lazića, koji je istrčao kontru. U sledećem napadu, plejmejker crveno-belih krade loptu i polaže za vođstvo Beograđana.

12' 21:16 Zvezda je u ovim momentima u pravom nokdaunu. Radonjić troši i preostali tajm-aut. Domaćin je u seriji 11:0, zaključno sa lakim polaganjem Koraća. Vodili su Beograđani 12:5, a od tada je rezultat 16:3!

10' 17:16 Sutjeska vodi na kraju prve četvrtine. Zvezda ima velike probleme u napadu i već je izgubila devet lopti. Rebić je zamenio Jovića u poslednjem minutu, ali je i on bacio dodavanje daleko u aut. Serijom domaćina 7:0, završena je prva deonica.

9' 15:16 Sutjeska u seriji. Trojka Alekse Popovića, pa greška Milera i zakucavanje Vranješa. Nervozni Radonjić traži tajm-aut i kritikuje Amerikanca. Domaći borbeniji u ovim trenucima.

8' 10:14 Prvi pogodak Đoka Šalića, bivšeg igrača Partizana, a onda i trojka Vranješa. Gudurić je prekinuo mini seriju domaćina poenima sa "crte".

7' 5:12 I Miler pogađa prvu trojku za crveno-bele. Tajm-aut Sutjeska. Serija Beograđana 7-0.

- Sutjeska bazira napade na šutu za tri poena. Za sada je pogodila jednu iz sedam pokušaja. Na drugoj strani, Cirbes ne uspeva da nađe ritam. Sada je napravio grešku u koracima.

6' 5:9 Posle nekoliko izgubljenih lopti i konfuznih momenata, Jović polaže posle prodora. Gudurić je na parketu umesto Lazića, koji je seo na klupu sa bolnom grimasom. Deluje da još nije potpuno oporavljen od povrede.

4' 5:7 Nova trojka, ovog puta na drugoj strani. Precizan je bio Pavličević, za koga je poznato da preciznije šutira trojke nego slobodna bacanja. Simonović je borben u odbrani. On je već igrao u Crnoj Gori, za Budućnost.

2' 2:3 Prvi pogađaju domaći. Albijanić je bio precizan. Na drugoj strani, Simonović otvara utakmicu trojkom.

Startne petorke su:

Zvezda: Jović, Lazić Simonović, Miler, Cirbes.
Sutjeska: Pavlličević, Albijanić, Spasojević, Popović i Žižić.

Dakle, kapiten crveno-belih ipak je ponovo u ekipi.

Ekspedicija Crvene zvezde Telekom doputovala je u Podgoricu u nedelju predveče i odmah produžila za Nikšić, gde je večeras čeka jako važna utakmica ABA lige.

Bez povređenih Luke Mitrovića, Nemanje Dangubića, Gala Mekela, Branka Lazića i Marka Tejića, kao i bez i dalje suspendovanog Markusa Vilijamsa, tim Dejana Radonjića boriće se od 21.00 čas protiv domaćina za prekid mini serije poraza (Igokea i Strazbur), koji su usledili posle velikog trijumfa u Minhenu.

Crveno-beli doleteli su u Crnu Goru kao šampioni regiona i jedan od drugoplasiranih timova (7-3). Pobede Mega Leksa i Budućnosti razjasnile su da će Radonjićev sastav večeras morati da pobedi ako želi da ostane na deobi druge pozicije.

Sa druge strane, Sutjeska je "fenjeraš" ABA lige, sa skorom 3-7 i trijumfom manje od čak šest ekipa - Metalca, Tajfuna, Partizana, Cibone, MZT Skoplja i Olimpije (svi 4-7). Na svom parketu, ekipa Dušana Dubljebića ove sezone je izgubila od Cedevite, MZT-a i Cibone. U Nikšiću je u prethodnih 10 kola pao samo Metalac.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos poslednje utakmice 11. kola ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC