• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Tadija pokrenuo Zvezdu

Tadija Dragićević preselio se sa tribina na teren i to je rezultiralo prvom pobjedom Crvene zvezde u NLB ligi.

 NLB: Tadija pokrenuo Zvezdu Izvor: MONDO

Prethodno neporaženi Zagreb nije mogao da pruži dostojan otpor crveno-bijelima. Pred oko 2.500 gledalaca u hali Pionir bilo je 89:66, po četvrtinama 27:15, 17:16, 18:12 i 27:23.

Dragićević je na svom prvom nastupu ove jeseni odigrao kapitenski, zabilježivši 14 poena (šut iz igre 5/8) i sedam skokova za nepunih 17 minuta.

Zajedno sa njim u sastav se vratio Marko Kešelj, koji je na parketu proveo pet minuta, ali nije bilo srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice. On je na treningu pogoršao povredu skočnog zgloba i prema prvim procjenama pauziraće tri nedelje.

Vladimir Štimac predvodio je domaći tim sa 18 poena, Bugarin Videnov postigao je 15 (čak 11 sa linije slobodnih bacanja), Boris Bakić 14, a Oliver Stević deset.

Interesantan statistički učinak imao je Elmedin Kikanović - šest skokova, dvije izgubljene lopte i šut 0/9!

Veteran Damir Mulaomerović bio je najefikasniji u Zagrebu sa 15 poena, dok je talentovani Ante Tomić zaustavljen na 11 poena i osam uhvaćenih lopti.

Zagrebački "mravi" doputovali su u Beograd kao jedni od lidera takmičenja, sa skorom 2-0, ali nisu uspjeli da prekinu seriju poraza od Zvezde na gostujućem parketu. Sada je to već niz od devet neuspjeha, od kojih su neki izraženi katastrofalnim rezultatom!

Dobroj atmosferi u Pioniru doprinijeli su novi centar crveno-bijelih Dvejn Džons i nekadašnji as Milan Gurović, koji su svojim pojavljivanjem izazvali burne aplauze, kao i fudbaleri Perović, Stamenković i Savić.

Gosti su već na poluvremenu bili "osuđeni" na neuspjeh, pošto je Zvezda vodila sa 13 poena razlike, imala mnogo raspoloženih igrača i bila bolja u svim elementima košarke.

Tim prije čudi što je tri minuta prije kraja, pri rezultatu 72:58, nerve izgubio iskusni Krunoslav Simon.

On je poslije očiglednog prekršaja nad Milanom Miloševićem dobio i tehničku grešku zbog protesta, a na isti način je kažnjena i klupa hrvatske ekipe, koja je svog igrača podržala u bezrazložnom buntu protiv sudija.

To je isprovociralo trenera Zvezde Acu Petrovića, koji je ušao u žestok verbalni sukob sa kolegom Denisom Bajramovićem...

Kada se gužva smirila, crveno-bijeli su pogodili osam penala zaredom, povisili na 80:58, a konačnih "plus 23" ujedno predstavljaju njihovu maksimalnu prednost.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC