• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda predstavila snagu u reketu

"Drago mi je što sam dobio priliku da ojsetim sve ono o čemu mi je Saša Pavlović govorio", kaže novi centar Crvene zvezde Dvejn Džouns.

 Zvezda predstavila snagu u reketu Izvor: MONDO

Dvejn Džouns doveden je ove sezone u Crvenu zvezdu da donese čvrstinu, snagu u reket, dominaciju u skoku i pritom, ukoliko se ispostavi kao takav, da ustali i određeni košgeterski učinak.

Momak sa solidnim stažom, ali skromnom NBA statistikom, drugi put je došao u Evropu da se dokaže kao kvalitetan košarkaš.

"Proveo sam prošle godine dve nedjelje u Efesu, ali ta epizoda je završena i sada sam fokusiran isključivo da pružim dobre partije u Zvezdi", napomenuo je Džouns, koji je ljeto proveo u kampu San Antonija, ali nije uspio da zaradi NBA ugovor.

Evropa je bila logičan potez, a Crvena zvezda mjesto za dokazivanje.

"Kao prvo drago mi je što sam u Srbiji i impresioniran sam onim što sam do sada vidio. Dva dana sam u Beogradu i u Crvenoj zvezdi i sve je do sada na vrhunskom nivou. Drago mi je što ću svojim kvalitetom i iskustvom doprinijeti da ovaj mladi tim igra još bolje", rekao je ovaj 211 centimetara visoki i 114 kilograma teški centar, rođen 1983. godine.

O Srbiji je slušao mnogo tokom dve sezone koje je proveo u Klivlend Kavalirsima sa Sašom Pavlovićem.

"Saša je pravi 'ponosni' Srbin i za dve godine igranja sa njim često je veoma pozitivno govorio o srpskoj košarci. Drago mi je što sam dobio priliku da osjetim sve ono o čemu mi je on govorio", nestrpljiv je Džouns da debituje u crveno-bijelom dresu sa brojem 22.

Zadovoljan je bio i generalni menadžer Zvezde, Milan Opačić.
.
"Angažovanjem Džounsa mi smo popunili tim za sljedeću sezonu. Dobili smo igrača koji ima NBA iskustvo, koji je u razvojnoj ligi tog takmičenja u prosjeku bilježio više od 13 skokova po utakmici i dve blokade po meču. Džouns igra dobru odbranu, dobar je u tranziciji. Uvjeren sam da će biti pravo pojačanje, centar koji nam je nedostajao u prethodnih nekoliko sezona. A mi ćemo pokušati da mu pomognemo da se dodatno razvije i sljedeće sezone vrati u SAD", dodao je Opačić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC