• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžiski: U Železniku nema kukanja

Makedonski reprezentativac Predrag Samardžiski, rođeni Skopljanac, već devetu godinu je stanovnik Beograda.

 Samardžiski: U Železniku nema kukanja  Izvor: MONDO

Od perspektivnog košarkaša Partizana, kojeg su mnogi skauti vidjeli u NBA ligi, postao je član FMP Železnika, a poslije neuspjelih pregovora o transferu u Crvenu zvezdu, nedavno mu je pripala i čast da ponese kapitensku traku popularnih "pantera".

"U Makedoniji sam stalno bio kapiten u mlađim selekcijama, tako da mi ova uloga nije strana", rekao je Samardžiski u razgovoru objavljenom na sajtu FMP-a.

"Vjerujem da mogu da iznesem teret koji nosi uloga lidera. Biću uvijek spreman da pomognem mlađima, a takođe vjerujem da ćemo Labović i ja uskoro ući u formu i da ćemo kao najiskusniji prvotimci dati pun doprinos uspjehu tima".

"Panteri" su na otvaranju sezone pobijedili Zvezdu posle produžetka, ali su onda lako položili oružje na gostovanju Ciboni. Prilika za popravni je duel sa Zagrebom, u subotu od 18 časova.

"Imamo kvalitetnu ekipu, koja treba da se bori za vrh tabele. Nismo briljirali protiv Cibone, ali siguran sam da je to bio samo jedan loš dan. Želimo da se učvrstimo u gornjem dijelu tabele, a to znači da moramo da pobjeđujemo u svojoj hali. Imena protivnika tu nisu bitna", jasan je Samardžiski.

Tim iz Železnika uskoro čeka izlazak na evropsku scenu, u Evročelendž kupu, pa je zbog toga važno iskoristiti sedmodnevnu pauzu između prethodne i sljedeće utakmice.

"Ovakvi dani u sezoni će biti rijetki, zato moramo da ih iskoristimo na najbolji način. Svjesni smo nedostataka, ali ova ekipa ima šampionsku žicu. Velika većina igrača osvajala je brojne trofeje u mlađim selekcijama, zna da radi i igra pod pritiskom. Ovde nema kukanja. Uz sjajnu atmosferu sigurno će doći i bolji rezultati nego prošle sezone".

Dvadesettrogodišnji Samardžiski član je FMP-a od novembra 2005. godine. Sa "panterima" je osvojio Jadransku ligu 2006. i Kup Radivoja Koraća 2007.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC