• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Da iznenadimo Unikahu

U Pionir stiže stara mušterija crno-bijelih

 PARTIZAN: Da iznenadimo Unikahu  Izvor: MONDO

Na startu Evrolige šampion Srbije igraće sa Unikahom, preko čijih leđa je prošle sezone stigao do četvrtfinala.

Međutim, sada su se stvari promijenile... Zahvaljujući radikalnim promjenama u sastavu Partizana.

Odlaske Tepića, Veličkovića, Tripkovića i Lazmea u ovoj sezoni trebalo bi da nadomjeste Marić, Kecman, Mekaleb, Roberts i "neki novi klinci". A za to je potrebno vrijeme.

Lorens Roberts nema pravo igranja protiv Unikahe, meč će pratiti sa tribina. Lester Mekaleb će igrati poslije samo nekoliko treninga sa novim saigračima...

"Zadovoljan sam kako momci rade, zadovoljan sam njihovom energijom. Kada se uigramo bićemo dobra ekipa, koja će osvajati trofeje... Sada još to nismo. Veća želja i veća borbenost, kao i publika su stvari koje su nam neophodne za pobjedu", rekao je trener Duško Vujošević.

"Igraćemo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, publika će uživati u izvanrednoj košarci. Neće biti lako, ali tu smo. Ne tražimo alibi, znamo da će publika biti uz nas i ići ćemo na pobjedu", dodao je Vujošević.

Učitelj crno-bijelih košarkaša zadovoljno trlja ruke vjerujući da su dovedena velika pojačanja.

"Igrači su odabrani. Ne znam koliko će im vremena biti potrebno da se prilagode. Dugo smo čekali, ali takvo je tržište... Ispostavilo se da je čekanje bilo opravdano. Mislim da su to igrači koji mogu da pomognu Partizanu i kojima Partizan može da pomogne", zaključio je Vujošević.

Kapiten Petar Božić je podsjetio na prvenstvenu utakmicu koju je Unikaha odigrala prošlog vikenda. Silno pojačanji madridski Real je slavio u Malagi, ali tek poslije produžetaka i to trojkom Luisa Buloka u posljednjim sekundama.

"Svaka utakmica u Evroligi je nova radost. Atmosfera u ekipi je odlična... Unikaha nam je dobro poznata, iako je promijenila sastav u odnosu na prošlu sezonu. Protiv Reala je pokazala Mi smo se skupili, dobro treniramo, treba to da prenesemo na teren i da iznenadimo Unikahu", ocijenio je Božić.

Bo Lester Mekaleb bi trebalo da organizuje igru i daje koševe. U kojoj mjeri će biti sposoban da to uradi već na debiju u crno-bijelom dresu vidjeće se u četvrtak uveče kada u 20,45 počne utakmica.

Amerikanac priznaje da ne zna mnogo o sredini u koju je došao iz turskog Mersina.

"Ne znam još toliko o istoriji i rezultatima Partizana. Čim sam došao slušao sam o tome kakvi su navijači. Počastvovan sam što ću igrati Evroligu, ovo će mi biti prvo iskustvo igranja u njoj", priznao je Mekaleb.

Jedini problem Partizana sa povredama je iščašenje skočnog zgloba Aleksandra Rašića, koji u utorak nije trenirao, ali bi u srijedu trebalo da nastavi sa radom da bi bio spreman za duel sa gostima iz Malage.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC