• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea "pala" u produžetku!

Autor mondo.ba

Igokea je poražena od Cedevite tek poslije dodatnih pet minuta u Laktašima 86:91 (76:76) - 20:13, 22:24, 17:17, 17:22 u 16. kolu ABA lige.

Igokea je vodila protiv Cedevite više od 38 minuta, potom se izvukla iz praktično izgubljene situacije, ali u dodatnih pet minuta je presudila početna serija gostiju od 9:0.

Igokea - Cedevita 86:91, u regularnom toku 76:76 (20:13, 22:24, 17:17, 17:22)!

Domaćin je sa skorom 5-9 u grupi timova iza kojih je samo Sutjeska (4-10), dok se budući učesnik Top 16 faze Evrolige sa 11 pobjeda i tri poraza nalazi na drugom mjestu.

Na kraju je Igokea imala lošiji učinak van linije 6,75 metara (9/32) od Cedevite (10/30), ali su dalekometni šutevi bili glavno oružje ekipe Željka Lukajića u prvom poluvremenu, kada je osam od 16 lopti završilo na pravom mjestu.

Najviše zahvaljujući trojkama, Igokea je povela 16:5 (6. minut) i potom uporno odbijala nalete Cedevite, čiji trener Veljko Mršić je odmarao Bilana i Pulena u prvoj četvrtini, a Babića i dobrim dijelom druge dionice, što mu se umalo osvetilo.


"Igosi" su početkom posljednje četvrtine napravili seriju od 8:0 i košem Kesara u 33. minutu ponovo stekli rekordnih "plus 11" - 67:56.

Kada je djelovalo da će favorit pasti u Laktašima, Pulen i Bilan poveli su Zagrepčane u kontraseriju od čak 11:0 i rezultat je u 37. minutu bio izjednačen - 67:67.

Igokea je imala velikih problema, ali je u posljednjem minutu ubacila pet poena iz "drugog", odnosno "trećeg" napada i tako bar odložila odluku o pobjedniku.

Prvo je Komatina smanjio na 73:74 iz ofanzivnog skoka, da bi Ćapin 0,7 sekundi prije kraja, poslije promašaja Katnića i Komatine, ubacio trojku za konačnih 76:76!

...
Izvor: YouTube


Međutim, sjajni Komatina je poslije samo 10 sekundi produžetka zaradio peti faul, a Vajt i Bilan sami iskreirali seriju Cedevite od 9:0, od koje se domaćin nije oporavio... Radenović je napravio faul u napadu, Dimić promašio oba slobodna bacanja, a Krstić trojku, dok su na drugoj strani sva četiri napada "sokića" završena pogocima.

IGOKEA: Radenović 23 (5sk, 5as), Komatina 20 (8sk, 6as), Ćapin 10 (4as), Dimić 9, Kesar 7 (9sk), Katnić 7 (5izg)...

CEDEVITA: Bilan 24 (11sk), Pulen 17 (4sk), Vajt 13 (3as), Babić 8 (3sk, 9as), Gordić 7, Musa 7, Žorić 6...

PROČITAJTE I TOK UTAKMICE:

DODATNIH PET MINUTA (10:15)

Fantastičnom serijom od 9:0 u prva dva minuta produžetka, Cedevita je "prelomila" utakmicu i praktično već produžila seriju na sedam uzastopnih pobjeda. Istina, Lukajić je na tajm-autu bodrio svoje igrače da "ima još vremena", ali teško da mu je iko povjerovao da iskusni evroligaš može da prokocka veliku prednost.

Tračak nade se ukazao u finišu, kad je Igokea smanjila na "minus četiri" (86:90), ali je ostalo samo 15 sekundi do kraja.

Pulen je promašio jedno bacanje za +5, ali je i Dimić promašio trojku i sve je gotovo.
Miro Bilan je bio najbolji kod Zagrepčana sa 24 poena i osam skokova, Džejkob Pulen je postigao 17 koševa, a Džejms Vajt četiri pogotka manje.

Kod Igokee, prvo ime bio je Ivan Radenović sa 23 poena, Miloš Komatina je takođe bio odličan sa 20 poena i sa po šest skokova i asistencija, te Aleksandar Ćapin sa 10 koševa.

ČETVRTA ČETVRTINA (17:22)

Komatina je nastavio sa simultankom početkom četvrtog perioda, pridružio se i Nikola Pešaković, odnosno Aleksandar Ćapin, pa je razlika skočila na +9, primoravši trenera Cedevite Veljka Mršića da pozove minut odmora.

Igokea je nošena sjajnim Komatinom, koji je uknjižio šestu asistenciju, povela +11, ali je trojkom uzvratio Amerikanac Pulen, a potom i sjajnim dodavanjem Džejmsa Vajta za Bilana, Cedevita je uspjela da smanji na šest razlike. Reagovao je tajm-autom Željko Lukajić.

Ipak, Cedevita je nastavila seriju i najprije stigla do izjednačenja, a potom i do prvog vođstva na utakmici dva minuta do kraja poenima Bilana (69:71).

Aleksandrovčani u tim trenucima gotovo ništa nisu uspjeli da pogode, ali je Radenović uspio da zatvori prvog strijelca Cedevite, pa se u posljednjih 60 sekundi ušlo sa "-2".

Ćapin je sa linije slobodnih bacanja izjednačio (71:71), ali je Džejms Vajt pogodio trojku iz ćoška iako je bilo evidentno da je Amerikanac nagazio liniju. Poslije pregledanog snimka, sudije su odlučile da je to bila ipak trojka (71:74).

krstić je pokušao da vrati trojku, ali je promašio, a uz ofanzivni skok Komatina je poentirao za "minus jedan" na 20 sekundi do kraja. Potom su gosti s penala vratili na +3.

Kakva drama u Laktašima!

Dušan Katnić, povratnik u Igokeu, preuzeo je odgovornost i pokušao da pogodi trojku, ali je ostalo nejasno da li je fauliran ili je jednostavno podbacio - arbitri su opet pregledali snimak i ustanovili da je lopta za Igokeu!

Maltene u posljednoj sekundi Ćapin je pogodio trojku za produžetak! Tačnije ostalo je sedam desetinki! Probali su gosti i pogriješili, pa je u posljednje tri desetinke šutirao Katnić sa svoje polovine, ali je uspio da pogodi samo tablu.

Igraće se još pet minuta!

TREĆA ČETVRTINA (17:17)

I u trećem kvartalu "igosi" su igrali čvrstu odbranu i održavali vođstvo od nekoliko poena, ali u dobroj mjeri mogu to da zahvale i dosad lošem procentu šuta gostiju iz Zagreba.

Kad je šut "proradio" prvenstveno Luke Babića i Nemanje Gordića, razlika se postepeno topila, ali Komatina, Radenović i ostali Aleksandrovčani su zbog imperativa izazvanog s čak tri vezana poraza, hrabro borili i pred odlučujućih 10 minuta zadržali "+ 5". Biće vatre do kraja!

Najefikasniji u taboru domaćina je Miloš Komatina sa 18, Ivan Radenović je ubacio 14, dok je kod Zagrepčana prvo ime susreta zasad Miro Bilan sa 13 koševa.

DRUGA ČETVRTINA (22:24)

Kako je završila prvu, Igokea je otvorila drugu četvrtinu - trojkom, ovaj put Miloša Komatine, prvog dvocifrenog u redovima domaćih, koji je donio "plus 10" Aleksandrovčanima u 12. minutu.

Razigrali su se "igosi" na parketu, pa je krenuo šut i za dva poena. Nakon maksimalnih 27:15, trener Cedevite Veljko Mršić morao je da zatraži tajm-aut.

Ipak, u drugom dijelu druge četvrtine gosti su "dodali gas". Za tili čas istopila se prednost Igokee na samo četiri poena, da bi Ivan Radenović trojkom prekinuo zahuktale Zagrepčane. U trenutku šuta dosuđen je i prekršaj za domaće, pa je Ivan Kesar sa dva poena s penala donio Igokei pet poena u jednom napadu i vratio osjetniju prednost na stranu domaćih, 25:26 na tri i po minuta prije kraja prvog poluvremena.

Kod gostiju najefikasniji je bio bh. reprezentativac Džanan Musa sa sedam poena, dok je na drugoj strani briljirao Komatina.

...
Izvor: YouTube


Uspjeli su domaći do odmora da zadrže solidnu prednost, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 42:37. Trojku u posljednjim trenucima prvog poluvremena pogodio je Džejkob Pulen i tako vratio Zagrepčane u igru.

PRVA ČETVRTINA (20:13)

Igokea je odlično odigrala uvodnih 10 minuta meča. Furiozno je startovala u prva tri minuta i serijom 6:0 zabrinula goste. Tek na početku četvrtog minuta Cedevita je postigla prve poene, kada je trojku pogodio Vilijam Voker.

Aleksandrovčani su prvih 12 poena postigli van linije 6,75 (Dušan Katnić dvije trojke), a najveću prednost "igosi" su imali u šestom minutu, 14:5.

Zagrepčani su u ovom periodu šutirali veoma loše. Ubacili su svega jedan od šest pokušaja, dok su izabranici Željka Lukajića odlično šutirali iz daljine (trojke 5/7).

Kapiten Igokee Miloš Komatina ponovo je donio "plus devet" u posljednjem minutu, a uzvratio je na drugoj strani nekadašnji igrač Igokee Nemanja Gordić, za konačnih 20:13 na kraju prve četvrtine.

Izvor: MONDO

- poznate su startne petorke:

IGOKEA: Katnić, Krstić, Kesar, Komatina, Milošević.

CEDEVITA: Vajt, Pilepić, Voker, Gordić, Zorić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC