• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, produžetak, pobeda Zvezde!

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Megu nakon 45 minuta košarke, košem Stefana Jovića sa linije penala - 79:78, posle lošeg faula Timote Luvavua. Povreda Marka Simonovića.

 Drama, produžetak, pobeda Zvezde! Izvor: MN PRESS

Definitivno ne može bez uzbuđenja kad igraju Mega Leks i Crvena zvezda Telekom!

Večeras, u punoj hali Pinki u Sremskoj Mitrovici, u derbiju 14. kola ABA lige, viđen je još jedan triler meč i rešen je u dodatnih pet minuta igre!

I jedni i drugi su se vraćali iz dvocifrenih minusa, i jedni i drugi su imali otvorene puteve ka pobedi, ustajali, padali, grešili i pogađali.

Na kraju, pobedili su crveno-beli, koji su posle uvodnih pet minuta ostali bez Marka Simonovića, jer je povredio skočni zglob doskočivši na nogu jednog igrača Mege, pre nego što su ga saigrači odneli u svlačionicu.

Ni on, ni ostali igrači Zvezde nisu se štedeli za meč jeseni protiv Bajerna, u kojem će u petak (19.00) odrediti svoju evropsku sudbinu. Naspram sebe imali su borbeni tim Dejana Milojevića, kome je jako malo nedostajalo da sruši branioca titule.

Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 78:79 (16:17, 19:14, 23:16, 11:22, 9:10)

Bio je to jedan od najboljih "jadranskih" mečeva ove sezone!

Posle pet minuta, Zvezda je vodila 13:2, kontrolisala igru na obe strane i izgledala zaista moćno pred Svetislavom Pešićem, trenerom Bajerna koji je pratio utakmicu iz prvog reda. Međutim, Mega je brzo odgovorila.

Na čelu sa sjajnim centrom Alfom Kabom (15 p, 12 sk) i Danilom Nikolićem (19 p, 4/7 za tri, 7 sk) tim Dejana Milojevića brzo je uzvratio i naterao rivala na veliki broj grešaka (25 izg. lopti) čvrstom odbranom i presingom po celom terenu...

Već na poluvremenu, Mega je vodila 35:31, a još jednom sjajni Maik Cirbes (20 p, 13 sk) tražio je pomoć saigrača, održavajući korak Zvezde za domaćinom. Krajem treće deonice, Mega je stekla velikih "plus 11" (54:43) i stavila crveno-bele na ogromno iskušenje.

Međutim, uzbuđenja su u tom trenutku tek počela!

Čvrstom odbranom i smanjenim brojem grešaka u napadu, Zvezda je malo po malo "topila" zaostatak. Pet minuta pre kraja, Mega je vodila šest poena prednosti, a Kvinsi Miler je agresijom na obe strane počeo da nadoknađuje svoje promašene šuteve (6 p, 0/7 za tri, 10 sk). U 38. minutu je na momenat doneo Zvezdi i vođstvo (62:63), ali su ga domaći brzo poništili.

Mega je bila ta koja je prva jasno videla pobedu!

Tačno 51 sekund pre kraja četvrte četvrtine, Nikolić je pogodio za 69:65, što posle tajm-auta u dva napada anuliraju Cirbes (okret pod košem) i Jović (poeni posle kontre). Do kraja je u tom momentu ostalo još 20 sekundi i Milojević je pripremao ekipu za brzi faul Zvezde. Međutim, faula nije bilo!

Radonjić nije komandovao ličnu grešku, Ivanović je tri sekunde pre kraja napravio korake, a Jović je, uz zvuk sirene, na drugoj strani promašio šut za pobedu. Produžetak!

Dodatnih pet minuta gosti su otvorili trojkama Rebića i Lazića (72:75), a poslednji minut dočekali su sa loptom u rukama i prednošću od dva poena. Lazić je potom pogodio još jednu trojku, ali posle isteka napada i Mega je ponovo imala kontrolu nad situacijom i ishod u svojim rukama. Bukvalno.

Mladi (krilni) centar Nikola Janković pogodio je uz faul, 19 sekundi pre isteka 45. minuta, pa promašio slobodno bacanje! U tom trenutku bilo je 78:78! Milojević je brzo tražio faul, pa ga otkazao, a Luvavu ga je ipak napravio dve sekunde pre isteka vremena.

Bila je to greška koja je pogurala Zvezdu ka pobedi, iako se činilo da je odlazak i u drugi produžetak realna opcija!

Stefan Jović stao je na "crtu", pogodio iz drugog pokušaja i postavio konačan rezultat, koji je lako mogao da promeni i Nikola Ivanović, šutom sa više od polovine terena, koji je završio na obruču.

Kakva je bila utakmica, ne bi bilo čudo i da je to ušlo!

Dejan Milojević je ljut napustio teren, smatrajući da je ostao uskraćen za tajm-aut, koji su sudije registrovale dok su posmatrale nepriznatu Lazićevu trojku. Njegov tim izgubio je utakmicu u kojoj je jasno video pobedu i drugi put ove sezone pokazao da je spreman za otvorenu borbu za prvakom.

Tim Dejana Radonjića potrošio je ogromnu energiju da bi sa pobedom i bodovima u džepu dočekao meč protiv Bajerna, u krcatom Pioniru. U toj nameri je i uspeo i vratio se na drugo mesto tabele ABA lige, ostvarivši 11. "jadranski" trijumf ove sezone.

MEGA: Aranitović 1, Đoković, Jaramaz 9, Veljković, Musić, Ivanović 11 (1/6 za tri), Pavlović, Luvavu 7 (1/5 za tri), Kaba 15 (12 sk), Simeunović 4 (7 sk), Nikolić 19 (4/7 za tri, 7 sk), Janković 12 (7 sk).

ZVEZDA: Vilijams 3 (1/3 za tri, 7 izg), Rebić 8 (2/3 za tri, 5sk), Tompson, Dangubić, Lazić 10 (2/3 za tri), Tejić 5, Simonović 6 (2/4 za tri), Gudurić 2, Jović 15 (5 sk, 5 as), Miler 6 (10 sk), Cirbes 20 (13 sk), Štimac 4 (4 sk).

REZULTATI 14. KOLA:

Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 78:79

U nedelju:

Cibona - Zadar 74:65

Igokea - Cedevita 86:91 (76:76)

Partizan - Metalac 81:70

odigrano u subotu:

MZT Skoplje - Olimpija 81:62
/D. Stojanovski 20, Protić 14, Drenovac 12, 5sk - Lešić 18, 13sk/

Krka - Budućnost 78:84

odigrano u petak:

Sutjeska - Tajfun 51:60

TABELA: Budućnost 12-2, Zvezda 11-3, Cedevita 11-3, Mega 9-5, Zadar 7-7, Tajfun 7-7, Partizan 6-8, Krka 6-8, MZT 5-9, Igokea 5-9, Olimpija 5-9, Cibona 5-9, Metalac 5-9, Sutjeska 4-10.

Kraj utakmice!

- 78:79 Jović pogađa drugo, Ivanović promašuje preko celog slobodnog bacanja i Zvezda pobeđuje!

- Jović promašuje prvo slobodno bacanje!

- Janković promašuje, a Zvezda ima napad za pobedu! Milojević je tražio faul, pa ga otkazao, pa ga je Luvavu ipak napravio, dve sekunde pre kraja! Jović staje na crtu! 2,4 sekunde do kraja.

45' 78:78 Koš Nikole Jankovića uz faul pod košem Zvezde! Bez gledanja je pogodio i imaće dodatno slobodno bacanje. 19 sekundi do kraja.

45' 76:78 Nikolić promašuje šut za tri, za vođstvo Mege, a Lazić pogađa uz zvuk sirene za tri poena! Sudije će proveriti još jednom ovu situaciju i poništavaju trojku! Tajm-aut, 30 sekundi pre kraja.

I usporeni snimak je potvrdio da je Lazić zakasnio.

44' 76:78 Lazić na liniji penala polovično precizan, ali Janković odmah potom faulira Cirbesa i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Zamalo da Nemac "popravi" Lazićev promašaj pre nego što je bio fauliran. Nemac pogađa oba šuta sa crte.

44' 76:75 Mega opet vodi, Ivanović pogađa oba puta. Miler potom žestoko promašuje za tri, a Cirbes pravi korake u polasku. To je 25. izgubljena lopta Beograđana večeras.

44' 74:75 Lazić pogađa za tri, Luvavu posle prodora za dva. Rebić gubi loptu i šalje Ivanovića na liniju za slobodna bacanja.

42' 72:72 Simeunović promašuje šut za tri iz ćoška, Zvezdi ne prolazi napad za Maika Cirbesa. Opet napada domaćin i pogađa trojku, Luvavu.

41' 69:72 Rebić otvara produžetak pogotkom za tri.

- Produžetak u Sremskoj Mitrovici! Jović nije pogodio šut uz zvuk sirene za pobedu! Manje od 50 sekundi ranije, Mega je vodila četiri poena razlike.

40' 69:69 Nikola Ivanović pravi korake 3,8 sekundi pre kraja! Tajm-aut crveno-belih, posle koeg će izvesti loptu na polovini domaćina!

40' 69:69 Zvezda je iskontrolisala skok pod svojim obručom, Jović je istrčao kontru i izjednačio, 21 sekund pre kraja! Tajm-aut Mega Leks.

40' 69:67 Brzi poeni Cirbesa.

40' 69:65 Cirbes pogađa na asistenciju Jovića, a Janković posle prodora. Igra se koš za koš. Sada i Mega igra jako, jako čvrstu odbranu. Jaramaz promašuje šut za "plus 4", ali potom pogađa Nikolić, pod faulom! Još 51 sekund do kraja! Tajm-aut Zvezda.

38' 64:63 Težak promašaj Milera pri šutu za tri, ali donosi crveno-belima prednost sa linije slobodnih bacanja, posle faula Kabe. Nije dugo trajalo vođstvo gostiju, jer je Simeunović pogodio posle prodora.

37' 62:61 Miler blokira Luvavua posle kontre, a Ivanović faulira Rebića, poslavši ga na liniju penala. Iskoristio je oba.

36' 60:59 Jaramaz faulira Jovića pri šutu za tri, pri isteku napada, a plejmejker približava Zvezdu na tri poena zaostatka. Odmah potom, Jović pogađa i posle prodora.

35' 60:54 Mega konstantno održava šest poena prednosti, iako u ovim trenucima ne uspeva da nađe rešenje za Zvezdinu odbranu.

33' 60:52 Miler čvrstom odbranom na Luvavuu diže kompletnu klubu na noge. Ipak, Jović odmah poklanja loptu Megi, što Jaramaz kažnjava pogotkom posle kontre.

31' 58:52 Jović pogađa trojku i budi navijače. Štimac pogađa zicer posle ofanzivnog skoka. Milojević traži tajm-aut, jako ljut zbog ofanzivnog skoka Rebića, posle kojeg je Jović pogodio trojku.

- kraj treće četvrtine, 58:47 - Mega je ovu deonicu dobila rezultatom 23:16 i u ovom trenutku definitivno kontroliše utakmicu. Crveno-beli se muče i sa linije za slobodna bacanja (3/9).

30' 58:47 Mega pogađa u svakom napadu i tako poništava asistencije Vilijamsa. Danilo Nikolić u međuvremenu ubacuje svoj 16. poen.

Trener Bajerna Svetislav Pešić prati meč iz prvog reda gledališta.

28' 54:43 Crveno-beli i dalje u kontraritmu (Vilijams izgubio i osmu loptu), a Jaramaz pogađa trojku posle sjajnog zakucavanja Lazića. Mega još jednom trojkom Danila Nikolića stiče dvocifrenu prednost!

26' 47:41 Mega insistira na igri Jankovića protiv Cirbesa u napadu, dok Markus Vilijams pogađa trojku, svoje prve poene večeras. Međutim, Amerikanac odmah potom gubi još jednu loptu, a Simeunović vraća Megi vođstvo od šest poena.

25' 41:38 Cirbes pogađa posle pauze, a Lazić na asistenciju Tejića. Sad je tajm-aut tražio Milojević, koji traži od igrača: "Nemoj da se vraćaju našim greškama".

23' 41:33 Maksimalno vođstvo Mega Leksa, pa naivno izgubljena lopta Lazića, koji poklanja loptu Ivanoviću. Tajm-aut Radonjić.

- Jako agresivna odbrana Mega Leksa. Crveno-beli su već izgubili 12 lopti i ne uspevaju da zaigraju poletno kao u prvih pet minuta. Jović je napravio treću ličnu grešku i to je potencijalni problem Zvezde.

21' 37:33 Gudurić se vratio u igru i u prvom napadu je asistirao Cirbesu. Nije povredio palac šuterske, leve ruke. Na drugoj strani, Jaramaz brzo vraća Megi "plus 4".

- Poluvreme, Mega Leks - Zvezda 35:31 -

Alfa Kaba briljira, Maik Cirbes mu parira. Domaćin vrši pritisak na prenos lopte Zvezde, kombinuje odbranu i tako je primorao crveno-bele na seriju grešaka, pri kojima je i preuzeo vođstvo.

Francuski centar domaćina završio je prvi deo sa skoro dabl-dabl učinkom, od 12 poena i devet skokova. Na drugoj strani, Cirbes je predvodio ekipu sa deset i dobro će mu doći podrška saigrača Amerikanaca, koji su odigrali dve loše četvrtine.

Vilijams je za devet minuta izgubio pet lopti (bez pogotka), Miler iz igre šutira 1/7 (0/3 za tri), a uobičajeno neprecizni Rajan Tompson promašio je po jedan šut za dva i za tri.

Radonjića već boli glava zbog povreda Marka Simonovića (doskočio na nogu Luvavua) i Marka Gudurića, koji je nabio palac.

Mega: Kaba 12 (9 sk), Nikolić 11 (3/4 za tri), Ivanović 5 (5 as), Jaramaz 2, Janković 2 i Aranitović 1

Zvezda: Cirbes 10 (7 sk), Simonović 6 (2/4 za tri), Tejić 5, Rebić 3, Jović 2 (4 as), Gudurić 2 i Miler 2 (6 sk, 0/3 za tri), a Lazić 1 poen.

20' 35:31 Treća trojka Nikolića (iz četvrtog pokušaja), dok Kvinsi Miler pravi treći put grešku u koracima pri polasku. Amerikanac iz igre šutira 1/6, uz tri izgubljene lopte. Odmah potom, Kaba snažno prikucava loptu u koš Zvezde! Tajm-aut Dejan Radonjić.

19' 30:31 Duel utakmice: Cirbes - Kaba. Obojica su za sada ubacili po deset poena. Nemac je upravo "iščačkao" loptu iz ruku Aranitovića, a Vilijams ga je primorao da izađe s njom u aut. Tajm-aut pred finiš poluvremena.

17' 27:29 Rebić pogađa svoju prvu trojku, a Vilijams peti put večeras gubi loptu. Alfa Kaba opet je na terenu, kao odgovor Dejana Milojevića na povratak Maika Cirbesa na parket. Nemac brzo vraća prednost crveno-belima.

16' 27:24 Mnogo čvršća odbrana Mege nego na početku utakmice. Presingom po celom terenu stvaraju problem Zvezdi u ranoj fazi napada. Radonjić vadi Tompsona posle još dva promašaja uobičajenog indisponiranog Amerikanca.

15' 25:24 Marko Gudurić povredio je prst ruke (čini se da ga je nabio) i morao je da izađe iz igre. Nikolić je pogodio treću trojku domaćina, a Tejić uzvratio, takođe van crte na 6,75. I jedni i drugi šutiraju za tri 3/8.

13' 22:21 Mega traži načine da zaustavi Jovića, pa ga u ovim trenucima čuva Luvavu. Mega se razigrala i u ovim trenucima se ekipe smenjuju u vođstvu. Probudio se i NIkola Janković.

11' 18:17 Mega je prvi put povela. Kaba je poentirao posle prodora Ivanovića, a na drugoj strani i Jović gubi loptu. Crveno-ubacili su 13 poena za pet minuta, pa samo četiri za šest. Miler izlazi, Tejić ulazi.

10' 16:17 Zvezda u seriji izgubljenih lopti, a Mega se vraća u život. Kaba pogađa sa distance, a Ivanović posle prodora. Mega brzo stiže od 2:13 do 16:17. Kraj prve četvrtine.

- Markus Vilijams u seriji grešaka. Dva loša dodavanja, pa koraci u kontri "dva na jedan".

7' 10:17 Danilo Nikolić pogodio je vezanu trojku, a Cirbes zadržava vođstvo Zvezde na mirnoj udaljenosti. Odmah potom, sa distance je pogodio i Miler.

- Jako loša vest za zvezdaše: Marko Simonović povredio se pri doskoku posle šuta za tri i odmah legao na parket. Uz pomoć saigrača otišao je na klupu i ne izgleda dobro. Dočekao se na nogu rivala i povredio zglob.

5' 2:13 Mega se sada brani zonom od unutrašnje igre Zvezde, što Simonović kažnjava trojkom. Odmah potom, pogađa i Jović i primorava Milojevića da traži tajm-aut. Ivanović ulazi u igru za domaćina, kao i Simeunović.

- Tehnička Dejanu Milojeviću, preko TV-a nije jasno zašto.

4' 2:7 Miler skače visoko bi blokira Aranitovića. Na drugoj strani, Zvezdin igrač na pozajmici uzvraća blokadu, zaustavivši Marka Simonovića. Prve poene za domaće postiže Luvavu, zakucavanjem posle kontre.

1' 0:5 Prve poene postigao je Maik Cirbes, snažnim zakucavanjem. Odmah potom, za tri pogađa i Marko Simonović. Odlična odbrana crveno-belih na startu utakmice.

Startne petorke:

Mega: Jaramaz, Aranitović, Luvavu, Nikolić, Janković.
Zvezda: Jović, Lazić, Simonović, Miler, Cirbes.


Drugoplasirani na gostovanju četvrtoplasiranom.

Crvena zvezda Telekom otputovala je u goste Mega Leksu, na utakmicu koja je i ove i prethodnih sezona pružala gledaocima dobru zabavu.

Tim Dejana Milojevića (9-4) dočekuje sastav Dejana Radonjića (10-3) u rasprodatoj hali Pinki u Sremskoj Mitrovici, a meč ćete moći da pratite i u tekstualnom prenosu na MONDO portalu.

I jedan i drugi tim nastupiće večeras bez kapitena, što nije novost. Rade Zagorac odigrao je samo meč protiv Zvezde, na startu ABA lige, pa morao na dugu pauzu zbog loma ruke, dok je Luka Mitrović povredio koleno sredinom oktobra i neće igrati do marta.

REZULTATI 14. KOLA:

Cibona - Zadar 74:65

Igokea - Cedevita 86:91 (76:76)

Partizan - Metalac 81:70(47:43)

u ponedeljak:

Mega Leks - Crvena zvezda 21.00

odigrano u subotu:

MZT Skoplje - Olimpija 81:62
/D. Stojanovski 20, Protić 14, Drenovac 12, 5sk - Lešić 18, 13sk/

Krka - Budućnost 78:84

odigrano u petak:

Sutjeska - Tajfun 51:60

TABELA: Budućnost 12-2, Cedevita 11-3, Zvezda 10-3, Mega 9-4, Zadar 7-7, Tajfun 7-7, Partizan 6-8, Krka 6-8, MZT 5-9, Igokea 5-9, Olimpija 5-9, Cibona 5-9, Metalac 5-9, Sutjeska 4-10.

Parovi sledećeg, 15.  kola: Metalac - MZT Skoplje, Partizan - Mega Leks, Tajfun - Cibona, Zadar - Krka (subota), Olimpija - Igokea, Cedevita - Sutjeska (nedelja), Budućnost - Zvezda (ponedeljak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC