• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: I ako Simonović zaigra...

Autor mondo.rs

Trener Zvezde objasnio je da krilni igrač crveno-belih ne može biti potpuno spreman za utakmicu protiv Bajerna. Upitan je i da li bi lično gledao protivnika uoči meča, kao Svetislav Pešić.

 Radonjić: I ako Simonović zaigra... Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom - Bajern, meč za Top 16!

Tim Dejana Radonjića prvi put je u situaciji da u poslednjem kolu grupne faze odlučuje o plasmanu. Taj meč dočekuje sa problemom koji je stvorio veliki znak pitanja:

Da li će Marko Simonović biti u stanju da zaigra?

Krilni igrač crveno-belih povredio je skočni zglob na utakmici protiv Mega Leksa, nakon kojeg je utvrđeno da nema preloma, da nema povrede ligamenata, ali da njegovo stanje ipak zahteva pauzu. Radonjić je u četvrtak, u hali Pionir, upitan da li će moći da računa na njega.

"Ne raduje me takva situacija, jer ih je bilo toliko od početka, pa se dosta toga i pričalo, ali generalno smo stalno ostajali u nekim trenucima bez bitnih igrača. I ako bude mogao da igra, pitanje je da li će Simonović moći da pruži ono što je pružao u poslednje vreme i da li će moći da pruži doprinos u oba pravca. Nadam se da će i ostali biti u stanju da pruže doprinos. I to je sastavni deo ovoga i moraćemo to da prihvatimo kao situaciju koja se dešava..."

"Njegova distorzija skočnog zgloba je lakše prirode, ali iziskuje određeno mirovanje. Naša zdravstvena služba radi sve da se to dodatno ubrza. Večeras ćemo imati malo konkretniju informaciju, ali ulazimo u opterećenje kad je to u pitanju", rekao je Radonjić.

Sa ili bez Simonovića, računica Zvezde i Bajerna je jasna - ko pobedi, ide u Top 16.

"U jednom trenutku sigurno nije izgledalo da ćemo danas sa četiri pobede čekati 10. kolo, već su analize bile drastično suprotne i naravno, da nam je neko rekao da ćemo danas imati četiri pobede i duel za prolaz protiv Bajerna, sigurno bismo to prihvatili i bilo bi malo i iznenađenja da li je to uopšte moguće".

Trener crveno-belih posebno je akcentovao dobre igre Bavaraca u gostima.

"To što su do sada pokazali nas dovodi do zaključka da je njihovo igranje u gostima nešto što je u ovom trenutku sigurno jako bitno da znamo i da se samim tim više bavimo tim detaljima. Imaju dve pobede na strani, a mogli su da imaju bar još dve i da baš tim pobedama u gostima još pre dođu do Top 16. Imaju kvalitet, veliko iskustvo... Imali su te dve pobede protiv Himkija, loptu za pobedu nad Realom, imali su dobar rezultat pred kraj meča u Istanbulu... "

"Sada dolaze kod nas i jasno je da želimo i verujem da možemo da savladamo u Bajern, u atmosferi koja će sigurno biti prepričavana danima posle meča. Međutim, moramo da odigramo kvalitetno, skoncentrisano, odgovorno, da na čvrstinu odgovorimo čvrstinom, da odigramo pametno u napadu...", nabrajao je Radonjić uslove pobede.

Posebnu poruku imao je za navijače. Tražio je da budu uz tim i ako rezultat u nekom trenutku ne bude kakav očekuju.

"Važno je navijači budu svih 40 minuta uz nas, da ne staju i ako bude Bajern u nekom trenutku u vođstvu, već da bude kao protiv Reala i Himkija... Svesni smo da neće biti nimalo lagan zadatak, ali želimo da to uradimo, da pobedimo i verujem da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo ići dalje".

Prisustvo Svetislava Pešića, bivšeg trenera Zvezde, na utakmici crveno-belih u Sremskoj Mitrovici izazvalo je veliku pažnju. Protumačeno je i kao psihološka igrica trofejnog stručnjaka.

Da li bi i Radonjić uživo gledao Bajern da je imao priliku?

"Ne bih lično išao u Nemačku da gledam i da sam imao vremena. Ali, ne vidim u tome ništa posebno, ni što bi posebno opterećivalo. Puno je informacija i lako je doći do njih. Pešić je profesionalac i njegov odnos prema Zvezdi je jasan. Njemu je, naravno, draže da prođe Bajern, što je i normalno, sad nikome nije prijatno što smo u ovakvoj situaciji".

Trener Zvezde upitan je i od koga najviše strepi kada su igrači Bajerna u pitanju.

"Kvalitetom i iskustvom mogu da pariraju svima u Evropi. Imaju jak sistem, iz koga iskaču pojedini igrači. Kej-Si Rivers je imao jako dobro šutersko veče protiv Reala, Savanović je imao dobru rolu, Renfro je prošle godine nosio Albu praktično do osam... Da ne nabrajam sad sve, jer imaju kvalitet koji mora da se sagledava kroz kompletan tim. Moraćemo da se posvetimo ne pojedincu, već čitavom timu. Tako moramo da funkcionišemo", podvukao je Radonjić.

Zvezda - Bajern, petak u 19.00 časova!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC