• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Bajern je već "pomogao" Zvezdi

Autor mondo.rs

"Od utakmice protiv nas počeli su da igraju dobro", nasmejao se trener Bavaraca po dolasku u Beograd, na meč odluke.

 Zvezda Bajern za Top 16 izjava Svetislav Pešić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić drugi put je ove nedelje stigao u Srbiju.

U ponedeljak je došao na utakmicu Mega Leks - Crvena zvezda Telekom, da bi je odgledao iz prvog reda hale u Sremskoj Mitrovici. U utorak se vratio u Minhen, a u četvrtak ujutro ponovo je u glavnom gradu.

U petak od 19.00, njegov tim igraće najvažniju evroligašku utakmicu ove sezone i to baš protiv crveno-belih, na čijoj je klupi sedeo dva puta. O značaju tog duela je već sve poznato. Ko pobedi - igraće u Top 16 fazi. Ko izgubi - ide u Evrokup.

"Uopšte ne razmišljam o utakmici. Prvo razmišljam kako da stignemo do hotela, da se organizujemo, jer večeras imamo trening, a što se tiče utakmice, već sam dovoljno rekao, ne znam šta bih mogao da dodam...", rekao je Pešić na beogradskom aerodromu.

Prethodni duel njegovog sadašnjeg i bivšeg tima pripao je Zvezdi, u Minhenu. Tim trijumfom, šampion Srbije i ABA lige razbudio je snove o plasmanu u Top 16 fazu i pobedama nad Realom i Himkijem preuzeo situaciju u svoje ruke.

Sutrašnju utakmicu oba tima dočekuju sa skorom 4-5.

"Verovatno zbog toga što sam bio u Zvezdi, a sad treniram Bajern iz Minhena, svaki uspeh Crvene zvezde prihvatam kao da sam i lično deo tog uspeha. I svaki uspeh Zvezde me raduje i kao što vidite, u ovoj sezoni smo poprilično zaslužni za to što je Zvezda izašla iz sive zone, pa su sad na dosta dobrom putu, jer su nas pobedili i jer je sve počelo od te utakmice protiv nas", nasmejao se "Kari", pa nastavio ozbiljnije.

"Naravno, šalim se. Nisam ja zaslužan za to, već je Zvezda zaslužna, ali od tog trenutka Zvezda igra u kontinuitetu mnogo bolje. U međuvremenu su malo pojačali tim, što mora da se kaže, iako ni momci koji su prethodno bili tu uopšte nisu bili loši, ali napravljena je bolja hemija i posle su zahvaljujući tim promenama i radu uspeli da pobede i Madrid i Himki, što uopšte nije lako, jer su to vrhunske ekipe".



Trener Zvezde Dejan Radonjić naglasio je da Bajern igra jako dobro u gostima, što je dokazao na terenima najvećih favorita. Isto je konstatovao i Pešić.

"Pobedili smo Himki i napravili dobre rezultate u gostima, ali se kod kuće nismo proslavili", dodao je Pešić.

Upitan za sutrašnji spektakl u "Pioniru", trofejni stručnjak naglašavao je da njegov tim nema imperativ prolaska u Top 16 fazu.

"Zna se da je to utakmica koja treba da da još jednog člana Top 16. Nama jeste važno, jer hoćemo da igramo, ali ne zato što želimo da budemo među najboljih 16, to nam nikada nije cilj, već nam je cilj da igramo među najboljih 16, da stičemo novo iskustvo. Iako je Bajern veliki klub, sa ogromnom tradicijom, ona je povezana sa fudbalom, mi to polako hvatamo, stičemo iskustvo, sve u sklopu košarkaškog projekta koji se polako razvija...".

Pešić je dodao i da se ovakav scenario borbe za Top 16 mogao i naslutiti. I uoči početka sezone, mnogi su zaokružili sutrašnji datum i pretpostavili da će meč Zvezde i Bajerna dati ime jednog učesnika druge runde Evrolige.

"Znalo se i unapred, iako je u grupi došlo nekoliko neočekivanih rezultata, znalo se da je to grupa gde su Madrid, Fener i Himki favoriti, kao ni u jednoj drugoj grupi. Nisu samo kod nas, već i za plasman za četiri najbolje. Znalo se unapred da će Crvena zvezda, Strazbur i naša ekipa biti ti koji će se boriti za četvrto mesto. Ne volim da se borim za četvrto mesto nikada, a to i nije borba, ali je prosto utakmica takva. Igrači žele Top 16, ja isto kao trener i to je legitimno. To čini draž", dodao je Pešić pre ulaska u autobus i polaska ka hotelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC