• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda veruje: Hrabro, u Top 16!

Autor mondo.rs

"To što nas Pešić poznaje može da bude i naš hendikep i naša prednost", kaže Lazić. I tri "Pionira" bila bi mala da prime sve koji bi na utakmicu. Spektakl počinje u 19.00.

 Zvezda veruje: Hrabro, u Top 16! Izvor: MN PRESS

Pred Crvenom zvezdom Telekom je meč odluke - ili će u Top 16 fazu Evrolige ili će u Evrokup.

Tim Dejana Radonjića suočava se sa novim izazovom, sa kakvim se nije sretao prošle i pretprošle sezone, kada je poslednje kolo prve faze dočekivao sa rešenim statusom.

Ovog petka, od 19.00 časova, crveno-beli krenuće u završnu borbu za ostanak među najboljima u Evropi. Rival će im Bajern, koji je u istoj situaciji i kome se takođe ne ide na megdan Bilbau, Ulmu i Banvitu, već bi da zimu provede među šampionima.

Karte za današnji meč rasprodate su za desetak minuta, što dokazuje da ogromno interesovanje navijača prevazilazi i kapacitet Kombank arene. Iako je to moglo lako i da se pretpostavi, Zvezda je odlučila da Bavarce ipak dočeka u "grmljavini" matične dvorane, u kojoj je ove jeseni već savladala šampiona Evrope - Real i skupoceni Himki.

Ovako je u četvrtak ujutro izgledala blagajna Doma omladine, na kojoj su kupovane ulaznice:

Pobedama nad Špancima i Rusima, Zvezda je potvrdila ono što je prethodno u Minhenu nagovestila, baš protiv večerašnjeg rivala - da je i ove sezone spremna da se bori sa velikima. Ako još jednom savlada tim Svetislava Pešića, srpski predstavnik ostvariće ambiciju i staviti tačku na turbulentan početak sezone, prožet usponima, padovima, povredama, odlascima i dolascima igrača.

"Kari" Pešić dobro poznaje tim Zvezde, kao što je i crveno-beli jako dobro poznaju i trofejnog stručnjaka. Kapiten crveno-belih Branko Lazić jedan je od igrača koji je sarađivao sa njim u sezoni 2011/12.

"To što nas dobro poznaje može da bude i naš hendikep i naša prednost. Dosta smo se pripremali za ovaj meč. Sigurno je da će se i oni dobro spremiti, kao i mi. Ulog je veliki i biće velika borba", rekao je Lazić u četvrtak, posle večernjeg treninga.

Koliki pritisak stvara nova situacija - ulazak u 40 evroligaških minuta odluke?

"Navikli smo i prošle i ove sezone da se nosimo sa pritiskom. Oseća se malo, ali mislim da će sve to nestati sutra kad budemo izašli na teren", dodao je Lazić.

Važan faktor prethodnih evroligaških pobeda Zvezde bili su i članovi generacije '95, na koju je Pešić posebno obraćao pažnju dok je bio u klubu. Nekoliko puta je istakao da je on i selektirao, a Marko Gudurić jedan je od njenih članova i u navedenim duelima sa Realom i Himkijem pokazao je da mu pritisak nije nesavladiv problem.

"I ja osećam pritisak, ipak. Tu je pritisak navijača, ali i pritisak koji sami sebi namećemo. Međutim, to moramo da zaboravimo kako znamo i umemo. Lično, kod mene to nestaje kad izađem na teren. Zaista verujem u pobedu", poručio je Gudurić najavljujući meč jeseni.


Prema njegovom mišljenju, ključ trijumfa Zvezda bi mogla da nađe na sopstvenoj polovini.

"Naša odbrana bila bi presudna za pobedu. Jesmo u Pioniru pobedili prethodne dve utakmice u Evroligi, ali moramo da podignemo odbranu na viši nivo, da igramo bez straha, bez pritiska. Jako je bitno da dobro otvorimo utakmicu. Da počnemo hrabro i da tako krenemo na pobedi".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Simonović još neizvestan

Povređeni Marko Simonović nije u četvrtak bio na terenu tokom poslednjih 15 minuta treninga. Njegov nastup i dalje je neizvestan, a Radonjić je u najavi utakmice rekao da je, i ako zaigra, veliko pitanje koliko će moći da pomogne u oba pravca.

Značaj meča uslovio je i psihološke igrice od početka nedelje, kada je Svetislav Pešić došao u Sremsku Mitrovicu da uživo, iz prvog reda, skautira Crvenu zvezdu. Jasna je i težina očekivanja i na leđima Bavaraca.

"To su stvari van košarke i to ne treba da dotiče. Pričam u ime igrača da bi trebalo da se koncentrišemo na stvari koje se dešavaju na terenu. Da izađemo na teren, da uradimo šta nam je trener rekao i da probamo da pobedimo pred svojim navijačima", podvukao je Gudurić.

Duel Zvezde i Bajerna počeće u 19.00 časova.

Više o toj utakmici:

Trka za Top 16: Foto-finiš!

Zvezda - Bajern: Otišla bi i tri Pionira!

Fotke iz Mitrovice: Srdačan susret Čovića i Pešića

Čović o Pešiću: Prvi je počeo "rat", jer smo bolji

Kalkulacije u Zvezdinoj grupi: Svi scenariji!

Zvezda zna s kim može u Evrokupu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC