• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u "Morači", Budućnost ostaje lider!

Autor mondo.rs

Podgoričani sveli napad crveno-belih na samo 54 poena i "pobegli" im na dve pobede prednosti pred nastavak jadranske sezone.

Pet minuta igre kojom je ušla u Top 16 fazu i 20 poena Marka Gudurića nije bilo dovoljno da se Crvena zvezda Telekom u Podgorici vrati na prvo mesto tabele.

Košarkaši Budućnosti ostaće lideri i posle 15. kola, jer su u svojoj krcatoj dvorani, bez prisustva gostujućih navijača, savladali šampiona i učvrstili svoju prvu poziciju.

BUDUĆNOST - ZVEZDA 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14)

Otvorivši utakmicu sa više energije i jasnim planom kako da iskoristi umor protivnika, Budućnost je odigrala sjajnu prvu četvrtinu, završivši je praktično bez promaša (za dva 7/10, a za tri 3/4) i sa vođstvom od čak 17 poena (28:11).

Ispostaviće se - dovoljnim za pobedu!

Na čelu sa sjajnim Markom Gudurićem (20 p, 2/4 za tri) i uz čvrstu, evroligašku odbranu, Zvezda je u drugoj četvrtini ekspresno odgovorila i za sedam minuta svela zaostatak na jedan posed (30:27). Međutim, u tom momentu nije iskoristila tri šanse za izjednačenje, a nove nije izborila do kraja.

Vilijams samo šest minuta na parketu

Markus Vilijams odigrao je samo šest minuta prve četvrtine i za to vreme ubacio dva poena. U drugom delu nije ulazio u igru.

Raspucani Tadija Dragićević (20p, 3/5 za tri) odbio je i taj i svaki sledeći napad svog bivšeg tima na vođstvo Budućnosti.

Na poluvremenu, Podgoričani su stekli mirnijih 38:29, a upravo je nekadašnji kapiten Zvezde, zajedno Seadom Šehovićem, trojkama na isteku treće i na početku četvrte četvrtine otvorio domaćinu put ka pobedi dok je gost poslednji put konkretno pretio.

Kada je trebalo, Dragićeviću je pomagao i Aleks Marić (16 p, 10 sk), koji je koristio veliki broj dopuštenih zicera u borbi sa jako lošim Maikom Cirbesom (0/8 iz igre) i Vladimirom Štimcem (13 p, 5 sk), koji je uz Gudurića pružio najjači otpor protivniku.

Na kraju utakmice, tim Luke Pavićevića pokušao je i da dostigne svoj veliki minus iz prve utakmice protiv Zvezde (21 poen), ali nije uspeo. Bez obzira na lošiji međusobni skor, Budućnost nastavak sezone dočekuje u komfornijoj situaciji u odnosu na crveno-bele, od kojih ima dve pobede više.

Tim Dejana Radonjića pao je ovim porazom na treće mesto, iza Budućnosti i Cedevite, a do kraja nedelje igraće protiv Zadra (četvrtak, 15.00 časova) i Tajfuna u Celju (nedelja, 15.00).

BUDUĆNOST: Suad Šehović 10 (6 sk), Jaramaz 2, Subotić 5 (5 sk), Sead Šehović 11, Čarapić, Kuk 4, Bačović, Dragićević 20 (10 sk), Marić 16 (10 sk), Dženkins, Rikić, Džozef

ZVEZDA: Vilijams 2, Rebić, Tompson 8, Dangubić, Lazić 2, Tejić, Simonović, Gudurić 20, Jović 2 (6 sk), Miler 7 (5 sk), Cirbes (0/8 iz igre, 6 sk), Štimac 13.


Tabela: Budućnost 13-2, Cedevita 12-3, Zvezda 11-4, Mega 10-5, Zadar 7-8, Tajfun 7-8, Krka 7-8, MZT 6-9, Olimpija 6-9, Partizan 6-9, Cibona 6-9, Igokea 5-10, Metalac 5-10, Sutjeska 4-11.

Parovi sledećeg, 16. kola, koje će biti odigrano u vanrednom terminu:

Cibona - Cedevita, Krka - Tajfun (utorak), MZT - Partizan, Sutjeska - Olimpija, Igokea - Metalac (sreda), Zvezda - Zadar, Mega Leks - Budućnost (četvrtak)

Kraj utakmice, pobeda Budućnosti!

40' 68:54 Zvezda je izgubila i u finišu branila i odbranila bar prednost u međusobnom duelu.

39' 66:51 Budućnost "napada" 21 razlike, koliko je izgubila u Beogradu, a Radonjić traži tajm-aut.

38' 63:51 Zvezda ne koristi prilike da opet "priđe" na jednocifrenu razliku. Miler zaglavljuje loptu u obruč posle ofanzivnog skoka, a Gudurić prepušta loptu domaćinu u kontri. Podgoričani sada šutiraju sa distance, razmišljajući i o međusobnoj razlici.

35' 63:51 Meč ide ka mirnoj završnici, pošto Zvezda i dalje ne uspeva da pronađe napadački ritam, dok Budućnost čini sve da uspori ugru. Marko Gudurić ubacio je prvu trojku Beograđana u drugom poluvremenu.

33' 60:42 Budućnost stiče maksimalno vođstvo trojkom Suada Šehovića. Tajm-aut Dejan Radonjić.

31' 57:42 I Sead Šehović pogađa trojku, za novu jako veliku prednost domaćina. Na drugoj strani, Gudurić prepušta loptu Laziću, a on greši. U sledećem napadu "rešava" sam i ubacuje svoj 17 poen. Međutim, Budućnost sad mirno održava vođstvo.

30' 52:40 Dragićević pogađa još jednu trojku na isteku napada. Ovog puta, na isteku poslednjeg napada treće četvrtine. Očekivano, jako je motivisan i već je ubacio 19 poena.

30' 49:40 Aleks Marić pogađa još jedan zicer. Na drugoj strani, Gudurić je u ovim trenucima preuzeo organizaciju napada od Rebića, dok Jović odmara. Vilijams nije igrao od prve četvrtine. Gudurić pogađa dva slobodna bacanja i seda na klupu. Umesto njega, na terenu je Dangubić.

29' 45:36 Gudurić pogađa sa "crte", Štimac pogađa o tablu. Zvezda prilazi na jednocifreni zaostatak.

27' 45:32 Žestok ulazak Aleksa Marića u blok, pri čemu snažno udara Gudurića i u leđa i u nogu. Odmah potom, Štimac je napravio jak faul na Seadu Šehoviću. Umalo je izbila tuča. Sudija Pukl gleda snimak i dosuđuje običnu ličnu grešku.

43:31 Prvi koš Zvezde u drugom poluvremenu. Pogodio ga je Marko Gudurić.

- Zvezda još nije pogodila iz igre u nastavku, a Budućnost je pogodila jednom, trojkom Tadije Dragićevića uz zvuk sirene. Igra se tačno pet minuta drugog poluvremena.

24' 43:29 Tadija Dragićević pogađa jako, jako težak šut za tri poena, uz zvuk sirene. Radonjić traži tajm aut.

- Još jedan loš potez Kvinsija Milera. Napravio je četvrtu ličnu grešku, fauliravši Tadiju Dragićevića u napadu. Umesto njega, na terenu je Rajan Tompson.

22' 40:29 Omar Kuk donosi Budućnosti novu dvocifrenu prednost, pogodivši šut za dva iz ugla. Cirbes je u međuvremenu promašio i svoj osmi šut.

-  Na poluvremenu, Budućnost šutira za dva 11/17, a za tri 3/10. Zvezda je pogodila 11 od 30 pokušaja za dva i dva od 10 za tri.

20' 38:29 - Rajan Tompson pogotkom sa distance završava prvo poluvreme. Maik Cirbes potom je promašio i svoj sedmi šut. Jaramaz je pokušao da pogodi uz zvuk sirene, ali se na pauzu ide sa "plus devet" za domaćina.

Podsetimo, Budućnost je u jednom trenutku vodila "plus 17", Zvezda je na startu druge četvrtine "stegla" odbranu i serijom 14:0 prišla na posed zaostatka. Imala je tri napada za izjednačenje, Marko Gudurić je zablistao, ali posle svog devetog poena tražio da ide na klupu, da bi odmorio.

Među domaćina, najefikasniji su Tadija Dragićević sa 13 poena i Aleks Marić sa 11.

20' 38:27 - Obostrana tehnička - Kvinsi Miler i Bojan Subotić. Obojici je to treći faul. Suad Šehović pogađa sa linije penala i vraća Podgoričanima mirniju prednost. Radonjić traži tajm-aut i zahteva strpljiviji napad i akciju za Rajana Tompsona.

17' 32:27 Tadija Dragićević pogađa prvi koš Budućnosti iz igre za sedam i po minuta drugog kvartala.

17' 30:27 Period "tvrde" igre, na obe strane. Ogroman nalet istrošio je Zvezdu, pa je Cirbes dodao loptu Kvinsiju Mileru, koji  je bio kraj klupe. Tajm-aut Dejan Radonjić.

15' 30:25 Gudurić pogađa trojku, za seriju Zvezde 13:0! Sjajna igra crveno-belih, koji pet minuta nisu dozvolili Podgoričanima da pogode. Odlična sekvenca Gudurića, dok Dragićević pogađa prve poene u drugoj četvrtini sa linije penala.

14' 28:22 Gudurić lepo pogađa posle prodora na drugi obruč, za seriju Zvezde 9:0. Miler ide na klupu, iako mu se ne izlazi. Tompson blokira Dragićevića, a Gudurić polaže za "11:0".

13' 28:18 "Ajmo bre!", bodri Dejan Radonjić ekipu na kraju tajm-auta, dok Tompson pogađa i sa linije za slobodno bacanje. Odmah potom, pogađa i Stefan Jović, dok zvanični spiker istovremeno poziva publiku da glasnije navija.

11' 28:15  Rajan Tompson postiže svoje prve poene, dok Zvezda pokazuje veću energiju u odbrani. U drugom napadu Beograđana, Amerikanac je pogodio i uz faul. Tajm-aut Luka Pavićević.

- Kraj prve četvrtine, u kojoj je domaćin bio apsolutno dominantan. Pogađao je iz svih pozicija, odigrao sa mnogo više energije i svežine i promašio šut za "plus 20". Podgoričani za dva šutiraju 9/12, a za tri 3/5. Sa druge strane, dopuštaju Kvinsiju Mileru šuteve sa distance, a on ih promašuje, kao i ceo tim Zvezde (4/13 za dva, 1/6 za tri).

- Pavićević insistira na igri sa dva krilna centra - Subotićem i Dragićevićem, što mu za sada donosi rezultat.

10' 28:11 Dragićević pogađa o tablu, Subotić sa distance dok Podgoričani puštaju Milera da šutira i pogađa. Ogromno vođstvo domaćina. Ne uspeva da pogodi ni Gudurić. Šehović promašuje šut za "plus 20".

8' 24:11 I Suad Šehović pogađa trojku. Prvo dvocifreno vođstvo na utakmici. Odmah potom, pogađa i Subotić trojku iz ćoška. Podgoričani šutiraju za dva 7/10, a za tri 3/4.

- Zvezda ne uspeva da veže nekoliko pogodaka. Budućnost igra sa očekivano više energije, dok crveno-beli gađaju za dva 3/9, a za tri 1/5. Zanimljivo je da je Podgoričanima prvi faul dosuđen u sedmom minutu.

6' 18:9 Maksimalno vođstvo Budućnosti. Tadija Dragićević pogodio je trojku i podigao dvoranu. Radonjić je izveo iz igre Lazića, a vratio Jovića. Na terenu je petorka: Jović, Vilijams, Simonović, Miler i Štimac.

5' 13:7 Sead Šehović pogađa posle prodora sa visokim lukom. Stvara velike probleme gostima. Dejan Radonjić traži tajm-aut.

4' 11:7 Definitivno bolji početak domaćina. Zvezda je ispunila bonus, a Sead Šehović promašuje oba slobodna bacanja.

3' 7:7 Miler prvi pogađa za Beograđane, pa Tadija Dragićević ubacuje polaganje posle kontre. Brzi pogoci Seada Šehovića i Lazića. Dinamičan početak zaokružuje Miler, prvom trojkom.

1' 3:0 Posle kraćeg prekida zbog ubacivanja papirića na teren, Jović je napravio već drugi faul, udarivši Marića pri pogotku uz faul. Vilijams je na terenu posle manje od pola minuta.

Utakmica je počela!

Startne petorke:

Budućnost: Kuk, Se. Šehović, Su. Šehović, Dragićević, Marić.
Zvezda: Jović, Lazić, Simonović, Miler, Cirbes.

Posle plasmana u Top 16, Crvenu zvezdu Telekom očekuje jedan od najtežih jadranskih izazova - gostovanje lideru, Budućnosti.

Večerašnji, poslednji meč 15, kola, biće odigran u dupke punoj hali Morača i mogao bi da donese promenu na čelu tabele ABA lige:

Budućnost - Zvezda!

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC