• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Opet brine ritam utakmica

Autor mondo.rs

"Mnogo dana puta, a samo dva dana između utakmica", kaže Radonjić. "Pobeda u Evroligi nije opravdanje za poraz", kaže Gudurić.

 Dejan Radonjić o seriji utakmica KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom stala je u Podgorici posle četiri vezane "jadranske" pobede, tri dana nakon obezbeđenog plasmana u Top 16 fazu Evrolige.

U duelu sa Budućnošću trebala joj je cela prva četvrtina da "uđe" u utakmicu. Budućnost je nakon tog perioda već vodila 17 poena prednosti, a tu razliku Marko Gudurić, Vladimir Štimac i saigrači nisu uspeli da nadoknade.

Dejan Radonjić rekao je u "Morači" da je loša igra u napadu (18/48 za dva, 3/18 za tri) bila nenadoknadiv propust u takvom derbiju.

"Čestitke Budućnosti Voli na zasluženoj pobedi. Posle Bajerna i svih dešavanja koje smo imali i izlaska iz svega nakon što smo uspeli da se plasiramo u Top 16 u Evroligi, bili smo već na startu meča bez energije, sa dosta slabosti u napadu. Morali smo da budemo mnogo bolji u napadu da bismo savladali Budućnost u Podgorici", rekao je Radonjić.

Gudurić: Evroliga ne sme da bude opravdanje

"Došli smo u Podgoricu posle izuzetno teške utakmice u Evroligi, ali to ne može da bude opravdanje za lošu prvu četvrtinu. Uspeli smo da se vratimo, ali ne i da prelomimo. Budućnost je zasluženo pobedila i čestitamo joj na tome. Mi se okrećemo narednom treningu i utakmicama koje slede", rekao je najefikasniji igrač Zvezde Marko Gudurić.

Igrači i stručni štab Zvezde vratiće se u Beograd u utorak popodne, posle prespavane noći u Podgorici. Nova utakmica očekuje ih u četvrtak popodne, u Pioniru protiv Zadra (15.00 časova).

"Mene sad opet brine ritam koji sledi, sa mnogo dana puta i sa samo dva dana između utakmica. Ima još dosta da se igra u ABA ligi. Morali smo na kraju da vodimo računa i o razlici koju smo ostvarili u pobedi na svom terenu”.

Razlika o kojoj je Radonjić govorio je sačuvana, jer je Zvezda u hali Pionir pobedila Budućnost 21 poen, ali će Podgoričani od večeras "bežati" crveno-belima dve pobede na čelu tabele.

Njihov trener Luka Pavićević ocenio je da su bodovi ostali u "Morači" zahvaljujući konstantno dobroj odbrani i "većim delom" dobrim napadom njegovog tima.

"Čestitam mojim igračima na izvanrednoj pobedi i na izvanrednoj igri, velikim delom utakmice. Imali smo nekih oscilacija, što se nije videlo samo u rezultatu, već i gubitkom povezanosti između odbrane i napada. Sigurno da je Crvena zvezda Telekom u nekom momentu ispražnjena nakon pobede nad Bajernom. Mislim da zaslužuju čestitke za način kako predstavljaju našu ligu u EL. Želimo im sve najbolje u TOP 16", rekao je šef struke Budućnosti.

Pavićević je rekao da njegov tim ima veliku obavezu da u nastavku sezone odbrani prvo mesto i stečeno u 15 kola.

"Moramo da se okrenemo onome što sledi. Moramo da branimo ono što je Budućnost stekla do sada u ovoj sezoni. Izvanredna pobeda, ali i obaveza da se napravi najveći mogući iskorak ove sezone. Imali smo ciljeve u ovoj utakmici. Da ne dozvolimo Zvezdi lagane koševe, sprečili smo kontranapade, dobro smo branili pik-en-rol, i Marić je napravi odličan posao večeras. Jednostavno zaštitio je ekipu od snage Zvezde na poziciji centra. Sprečili smo Crvenu zvezdu da igra bolje", dodao je Pavićević.

Pred Crvenom zvezdom Telekom su utakmice protiv Zadra u "Pioniru" (četvrtak), pa Tajfuna u Celju (nedelja), dok će Budućnost sledeći meč odigrati u Sremskoj Mitrovici, protiv Mega Leksa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC