• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I od najlošijeg ima gori!

Autor mondo.ba

Ni novi-stari trener Dragan Bajić nije uspio da "razdrma" košarkaše Igokee, koji su u Laktašima poraženi od "fenjeraša" Metalca 60:66, što im je bio šesti uzastopni neuspjeh u ABA ligi.

Crnu seriju od pet uzastopnih poraza Igokea nije uspjela da prekine ni protiv jedne od najslabijih ekipa ABA lige.

Aleksandrovčani su pružili izuzetno lošu partiju, imali su katastrofalno šutersko veče, a uz 20 izgubljenih lopti, nisu se mogli nadati ničem pozitivnom u duelu sa Metalcem.

IGOKEA - METALAC 60:66 (7:19, 18:14, 13:15, 12:18)

Dragan Bajić tako se porazom vratio na klupu Aleksandrovčana. Istina, nije imao ni previše vremena da nešto bitno promijeni, s obzirom da su pod njegovom palicom odrađena samo tri treninga uoči meča 16. kola ABA lige.

Pred nešto više od 1.500 gledalaca, domaći osim Ivana Radenovića nisu imali raspoloženog igrača, dok su gosti, koji su u Laktaše doputovali sa samo 10 igrača, znalački kaznili slabu igru domaće ekipe.

Veliku prednost Valjevčani su napravili već u prvoj četvrtini, u kojoj su domaći košarkaši postigli svega sedam poena. Nešto bolja igra "igosa" uslijedila je u drugoj četvrtini, da bi u 26. minutu Igokea čak i povela. U jednom trenutku ta prednost je iznosila četiri poena, ali su se ubrzo gosti vratili u igru, pa se u posljednju dionicu ušlo sa egalom, 48:48.

Ni u odlučućoj dionici, nije htio šut domaće košarkaše. Vuk Radivojević imao je izuzetno lošše veče. Osim pet izgubljenih lopti, pogodio je svega jedan šut od devet pokušaja, a promašio je čak šest trojki. Iskusni plej u odlučujućim trenucima preuzimao je odgovornost, ali koševi su izostali.

Radenović je susret završio sa dabl-dabl učinkom (14 poena i 11 skokova), dok je Nikola Pešaković postigao dva poena manje. S druge strane, najefikasniji u redovima Metalca bio je Nikola Jevtović sa 16 poena (i osam uhvaćenih lopti), dok je Tonči Gabrić dodao 14.

IGOKEA: Katnić, Pašajlić, Dimić 7, Krstić, Ćapin 9 (4 as), Pešaković 12, Kesar 4, Komatina 8 (5 sk), Buker 2, Milošević, Radenović 14 (11 sk), Radivojević 4.

METALAC: Kočović 1, Čampara 2, Kutlešić 15, Janković, Jevtović 16 (8 sk), Jošilo 5 (8 sk), Rakićević 2 (5 as), Bakić 4, Todorović 7, Gabrić 14.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA (12:18):

Brza četiri poena na početku odlučujuće četvrtine donijeli su prednost gostima, da bi istom mjerom uzvratili i Aleksandrovčani.

U nekoliko navrata niko od igrača Igokee nije smio da preuzme odgovornost, što je kaznio Dušan Kutlešić dalekometnom trojkom, od tablu, za 52:57 na pet i po minuta do kraja.

Već u narednom napadu gosti su napravili osam razlike, i to novom trojkom. Morao je Bajić da traži tajm aut i pokuša ohrabriti svoje igrače nakon velike serije Valjevčana.

I uspio je u toj namjeri. Sa dvije brze trojke Ćapina i Dimića, Igokea se približili na samo dva poena zaostatka, 58:60, na nešto manje od tri minuta do kraja.

Nikola Jevtović je u ključnim trenucima uhvatio jednu odbijenu loptu, poentirao uz faul, ali penal nije uspio da iskoristi. Radivojević je u nekoliko navrata pokušavao van linije 6,75, ali nije htio šut iskusnog plejmejkera.

Jošilo je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i ponovo donio gostima šest poena prednosti, nakon čega je uslijedio novi minut odmora koji je zatražio trener Igokee. Međutim, povratka nije bilo. Gosti su na kraju trijumfovali 60:66.

TREĆA ČETVRTINA (23:15):

Furiozno je Igokea odigrala u prvim minutima nastavka. Nakon faul-koša, Radenović je pogodio i slobodno bacanje, postao prvi igrač domaćih sa dvocifrenim učinkom (12 poena) i smanjio zaostatak na samo dva poena, 33:35.

U 26. minutu Igokea je prvi put povela! Pešaković je trojkom konačno obradovao domaće navijače, njih nešto više od 1.500, za 36:35. Nakratko je Ljubomir Čampara vratio vođstvo Metalcu, da bi Pešaković novom trojkom i realizovanim slobodnim bacanjima donio četiri poena prednosti domaćinu, 41:37.

Igralo se zatim koš za koš, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, pa je na isteku 30. minutu rezultat glasio 48:48. Igokea je ovaj period igre riješila u svoju korist rezultatom 23:15. Očekuje nas velika borba u posljednjoj dionici susreta.


DRUGA ČETVRTINA (18:14):

Sjajnim zakucavanjem Kris Buker otvorio je drugi period meča. Međutim, ubrzo su uzvatili gosti i sa pet brzih poena povisili prednost na "plus 15", 9:24.

Mini serijom 5:0 (četiri poena Aleksandra Ćapina) u 14. minutu konačno je, bar na trenutak, Igokea došla do daha. Nije htio šut "igose". Niti jednu trojku od osam pokušaja nisu uspjeli da pogode domaći igrači, dok su sa druge strane Valjevčani bili precizni pet puta od čak 16 pokušaja van linije 6.75.

Pokušavao je Bajić čestim izmjenama da razdrma ekipu, ali nije sve išlo kako je planirano. Gosti su igrali čvrstu odbranu i nisu dopuštali Aleksandrovčanima da se približe ispod 10 poena zaostatka, sve do samog kraja druge četvrtine.

Konačno je Nikola Pešaković na minut i 58 sekundi pred veliki odmor pogodio trojku, tek iz osmog pokušaja domaćih, da bi Miloš Komatina u narednom napadu smanjio na podnošljivih 23:29.

Ipak, i Metalac je odgovorio dobrom igrom, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 25:33.

PRVA ČETVRTINA (7:19):

Košarkaši Igokee odigrali su očajno prvih deset minuta, u kojim su postigli svega sedam poena i imali čak osam izgubljenih lopti!

Veliki pritisak osjetio se u redovima obje ekipe na početku susreta, pa su i Igokea i Metalac promašili nekoliko uvodnih šuteva, dok je Đorđe Milošević bio neprecizan kod oba slobodna bacanja.

U trećem minutu gosti su prvi stigli do osjetnije prednosti (3:8), i to nakon dvije uzastopne trojke, prvo Marka Jošila, a onda i Tomislava Gabrića. Petar Dragićević novim košem primorao je Dragana Bajića da zatraži prvi tajm aut pri rezultatu 3:10, s obzirom da su "igosi", odnosno Ivan Radenović, za četiri minuta postigli svega tri poena.

Nekadašnji košarkaš univerziteta Arizona bio je strijelac pet uvodnih i jedinih poena Igokee za punih sedam minuta igre, ali su Gavrić novom trojkom, a onda i Nikola Jevtović polaganjem, donijeli prvu dvocifrenu prednost, 5:15.

Dugo je stajao na semaforu rezultat 7:15 (koš za Igokeu postigao oporavljeni Vuk Radivojević), nakon čega je Gabrić prekinuo seriju bez poena svog tima. Jevtović je jedini poentirao do isteka 10. minuta, za konačnih 7:19 na kraju prve četvrtine.

- poznate su startne petorke:

IGOKEA: Ćapin, Komatina, Radenović, Milošević, Radivojević.
METALAC: Jošilo, Bakić, Todorović, Jevtović, Rakićević.

ABA LIGA - 16. KOLO:
MZT - Partizan 82:78
Sutjeska - Olimpija 86:78
Igokea - Metalac 60:66

Odigrano u utorak:
Cibona - Cedevita 69:81
Krka - Tajfun 103:96

U četvrtak:
Crvena zvezda - Zadar (15:00)
Mega - Budućnost (19:00)

TABELA: Cedevita 13-3, Budućnost (-1) 13-2, Crvena zvezda (-1) 11-4, Mega (-1) 10-5, Krka 8-8, MZT 7-9, Tajfun 7-9, Zadar (-1) 7-8, Partizan 6-10, Cibona 6-10, Olimpija 6-10, Metalac 6-10, Igokea 5-11, Sutjeska 5-11.

NAJAVA MEČA:

Igokea i Metalac do sada su u ABA ligi odigrali tri susreta, a Valjevevčani su uspješniji za jednu pobjedu. Posljednji duel ovih rivala odigran je u Valjevu 7. oktobra u okviru 3. kola, a "igosi" su ga riješili u svoju korist ubjedljivo 74:56.

Obje ekipe nalaze se u lošoj seriji. Nakon iznenađujućeg trijumfa u "Pioniru" protiv Crvene zvezde, Aleksandrovčani su nanizali čak pet uzastopnih neuspjeha, nakon čega je na klupi Dragan Bajić zamijenio Željka Lukajića.

Ni gosti u večerašnjem susretu ne briljiraju u posljednje vrijeme. Metalac je ostvario samo jednu pobjedu u prethodnih šest mečeva, a na dosadašnjih sedam gostovanja u sezoni, samo jednom su se radovali.

DOSADAŠNJI MEČEVI:
2015/16 Metalac - Igokea 56:74
2014/15 Igokea - Metalac 72:75
2014/15 Metalac - Igokea 81:68

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kole

Tako je kada igraju penzioneri,dno dna,Radivojevic bi trebalo sam da se pokupi i ode

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC