• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozdrav legendi, pa lekcija Barsi u Pireju!

Autor mondo.rs

Barselona se u finišu borila i izborila da ne pukne sa više od 20 razlike od Olimpijakosa.

Crtale su se akcije i igralo do poslednje sekunde, iako je utakmica praktično bila rešena u drugoj četvrtini.

Nakon što dugo, godinama nije znao za pobedu nad Barselonom, Olimpijakos je nastavio da "lema" velikog rivala i ove sezone: U 1. kolu Grupe F, Top 16 faze Evrolige, u skoro punoj dvorani u Pireju:

Olimpijakos – Barselona 74:62 (14:14, 25:12, 17:14, 18:22).

Ovo je "premija" za momke Ćavija Paskuala, jer su u četvrtoj četvrtini gubili i 19 poena razlike, 61:42.

Barselona je u atinskoj luci imala 23:24 i, dok su se plavo-crveni okrenuli oko sebe, bilo je 39:26! Sa sve ubačenom trojkom "iz svlačionice", uz zvuk sirene, u izvedbi Danijela Heketa.

Gde je ekipa Janisa Sferopulosa stala u prvom, nastavila je u drugom poluvremenu. Igrajući sada već prepoznatljivu odbranu, pokretljivu, odgovornu, sa dosta preuzimanja i snažnih ulazaka u blokove, Olimpijakos je potpuno zaustavio napad Barselone i stekao 52:34 u trećoj odnosno 61:42 u četvrtoj četvrtini.

Ipak, crveno-beli, dvostruki prvaci Evrope u poslednje četiri sezone, nisu uspeli do kraja da sprovedu ideju u delo i Paskual je preko Anta Tomića i Tomasa Satoranskog uspeo na kraju da izbori poraz od 12 poena razlike, u nadi da će biti ubedljiviji u Kataloniji, za slučaj da dva velikana završe Top 16 fazu sa istim učinkom.

Preokret!

Barselona je od 2003. do 15. aprila ove godine imala skor 12-2 protiv Olimpijakosa, tima kojeg je pobedila u finalu Fajnal-fora 2010. godine u Parizu. Međutim, od tada, do danas, Olimpijakos je vezao četvrtu uzastopnu pobedu nad Kataloncima u nizu, u međuvremenu izbacivši je u dramatične četiri utakmice četvrtfinala Evrolige prošle sezone, a sećate se da je serija rezultatom 3:1 završena tako što je Jorgos Printezis pogodio trojku uz zvuk sirene i viđen poraz pretvorio u pirejsku žurku.

Do daljeg, Olimpijakos 1-0, Barselona 0-1, uprkos tome što je najefikasniji igrač grčkog prvaka bio legendarni Vasilis Spanulis sa svega 11 poena, ali i devet skokova. Međutim, samo jedan igrač domaćeg tima nije se upisao večeras... Otelo Hanter ubacio je deset, Di-Džej Strouberi i Danijel Haket po osam.

Na drugoj strani, Tomić je stigao do 16, Satoranski do 12, Pau Ribas osam, Samardo Samuels sedam, a veteran Huan Karlos Navaro samo jedan poen uz šut za tri 0/5.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC