• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita: Imamo adute za Zvezdinu odbranu

Autor mondo.rs

"Crveno-beli još traže savršenu hemiju i to bi trebalo da iskoristimo", poruka je iz Zagreba.

Na početku 2016 - evroligaški ABA derbi.

Crvena zvezda Telekom ugostiće u ponedeljak u 18.00 časova Cedevitu, u reprizi prošlogodišnjeg finala ABA lige. Biće to duel dva učesnika Top 16 faze i okršaj šampiona protiv vicešampiona Jadrana.

Cedevita prvi put ove sezone gostuje u hali "Pionir" i stiže u beogradski hram košarke kao drugoplasirana na tabeli, sa pobedom više od ekipe Dejana Radonjića.

Jesenji meč ovih rivala, odigran u Zagrebu, pripao je domaćinu, a trener Zvezde objasnio je da je teško porediti taj meč sa predstojećim. On je ujedno i najavio debi Tarensa Kinzija, uz objašnjenje da je Amerikanac doputovao iz Turske jako motivisan i potpuno spreman.

Ekspedicija Cedevite krenula je ka Beogradu u nedelju ujutro, u 8.45, sa Zagrebačkog velesajma. Na njenom čelu je trener Veljko Mršić, koji je u najavi utakmice nazvao Zvezdu odličnom ekipom.

"Puno su se promenili u odnosu na prvi deo sezone kada smo igrali s njima. Jako ih respektujemo i idemo pokušati odigrati najbolju utakmicu što možemo u tom trenutku i predstaviti se u dobrom svetlu u Beogradu", rekao je Mršić.

Prema njegovim rečima, između Zvezde i Cedevite ne postoje tajne, kao ni prostor za velika iznenađenja.

"Poznajemo se dobro. Puno puta smo mi gledali njih, a i oni nas. Sada već igramo drugi put ove sezone, a još ćemo sigurno igrati minimalno dvaput do kraja sezone u Evroligi", podsetio je trener Zagrepčana na činjenicu da su srpski i hrvatski šampion rivali i u Top 16 grupi.

Zajedničko i jednima i drugima je da su porazima počeli drugu fazu najjačeg takmičenja. Crveno-beli su pali u poslednjem napadu utakmice protiv Efesa, dok je Cedevita glatko izgubila kod kuće od Lokomotive Kubanj, na čelu sa sjajnim Markusom Dilejnijem.

"Oni su Istanbulu pokazali da su odlična ekipa. Bili su na korak do pobede. Znamo sve njihove vrline i mane i pokušaćemo odigrati najbolje moguće", dodao je Mršić.

Kapiten Cedevite Miro Bilan igra sjajno ove sezone i u ABA ligi prosečno postiže 14,5 poena, uz 8,1 skok. Od njega se očekuje da bude lider ekipe i u "Pioniru", u direktnim duelima sa Maikom Cirbesom.

"Čeka nas praktično najveći derbi ABA lige, jer igraju prošlogodišnji finalisti. Zvezda je protivnik za svaki respekt. Igraju stvarno dobro i u Evropi protiv velikih klubova, a i u ABA ligi. Imaju odlične igrače. Dosta su menjali roster od početka sezone, još traže neku savršenu hemiju i mi to trebamo iskoristiti".

"Znamo kako oni igraju. Igraju fizički jaku obranu, ali imamo i mi svoje adute. Dobro ćemo se pripremiti taktički i ako odigramo na granici naših mogućnosti mislim da onda imamo dobre šanse za pobedu", poruka je Mira Bilana uoči derbija.

Crvena zvezda Telekom, kao i njen trener, pozvali su navijače da dođu u "Pionir" i da pruže podršku ekipi i novajlijama Vasiliju Miciću i Tarensu Kinziju. Prodaja karata za utakmicu počela je u subotu na poslovnicama Eventima, a ulaznica za tribine košta 400 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC