• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić i Teletović pokazali klasu

Autor mondo.ba

Jusuf Nurkić poslije višemjesečne pause prvi put dobio je veću minutažu i pokazao da će biti veliko pojačanje za Denver Nagetse, dok je Mirza Teletović bio odličan, iako je njegov Finiks doživio deveti poraz u nizu.

Nakon što je na ovogodišnjem debiju protiv aktuelnog šampiona Golden Stejta za pet minuta igre ubacio tri poena, Jusuf Nurkić već u prvom meču nakon višemjesečne pauze, na kojem je dobio veću minutažu, pokazao je svoju klasu.

Iako je njegov Denver poražen na domaćem parketu od Portlanda 106:112, popularni Juka odigrao je sjajan meč i pokazao da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone za tim iz Kolorada.

Bh. reprezentativac na terenu je proveo nešto manje od 15 minuta, a samo dva skoka nedostajala su mu da meč završi sa dabl-dabl učinkom! Na kraju je ubacio 12 poena, uz šut iz igre 4/7, te dodao osam uhvaćenih lopti.

His season home debut. #Nuggets

A photo posted by Denver Nuggets (@nuggets) on


Posebno je bio inspirisan u prvoj četvrtini, u kojoj je za devet minuta postigao 10 od svojih 12 poena, te ostvario čak šest skokova.

Denver je nakon prvog poluvremena imao pet poena prednosti, ali su se košarkaši Portlanda probudili u nastavku i preokretom stigli do trijumfa. Najzaslužniji za pobjedu Blejzersa bio je Si Džej Mekalum sa 25 poena, dok je najefikasniji igrač susreta bio Danilo Galinari. Italijanski košarkaš susret je završio sa 29 poena.



Ni Mirza Teletović nije se radovao protekle večeri, iako je odigrao još jednu dobru partiju. Njegov Finiks pretrpio je i deveti uzastopni poraz, a bolji od Sansa bili su LA Lejkersi 97:77.

Sa 16 poena i osam skokova, bh. reprezentativac bio je drugi najbolji strijelac svog tima, iza Brendona Najta, koji je ubacio 25 poena. Luis Vilijams postigao je 30 poena za pobjednički tim, koji je stigao tek do osmog ovosezonskog trijumfa.



REZULTATI:
Vašington - Majami 75:97
Denver - Portland 106:112
LA Lejkers - Finiks 97:77
Toronto - Čikago 113:115
Njujork - Atlanta 111:97

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC