• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učili i naučili: Zvezda pokorila Atinu!

Autor mondo.rs

Posle dva bolna poraza u hali OAKA, crveno-beli ovog puta nisu ispustili Panatinaikos - 74:63!

 Evroliga: PAO Zvezda 63:74 Izvor: MN PRESS


Velika pobeda Crvene zvezde Telekom u Grčkoj!

Ekipa Dejana Radonjića upisala je prvi trijumf u ovogodišnjoj Top 16 fazi Evrolige, oborivši na pleća PAO Saše Đorđevića, pred 11.000 gledalaca!

Kontrolišući rezultat od finiša prve četvrtine pa do kraja, odigravši sjajnu defanzivnu partiju, šampion Srbije je u Atini još jednom dokazao da se od njega i ove sezone mogu očekivati velike stvari.

PAO - ZVEZDA 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Osovine Jović - Cirbes i Miler - Štimac, uz ogroman doprinos ostatka tima (Micić, Simonović, Lazić) pokretale su Beograđane pred neretko isticanim hrvatskim zastavama.

Za razliku od prethodna dva gostovanja Panati, kada su dva puta ispuštali vođstvo u finišu, crveno-beli su ovog puta pokazali da su naučili važnu lekciju - kako slaviti u kući šestostrukog šampiona Evrope.

U prošlom duelu istih timova, "zelenima" je presudio Jaka Blažič, koga su se navijači Panatinaikosa setili i večeras. Ovog četvrtka, neizvesne završnice nije nije ni bilo.

Najveći otpor srpskom timu pružali su Ognjen Kuzmić u prvom poluvremenu, a u drugom Miroslav Raduljica i Džejms Gist. Bez pomoći saigrača sa spoljnih pozicija i usled njihovih konstantnih promašaja (3/24 za tri), visoki igrači "zelenih" preuzimali su odgovornost, ali i bili zaustavljani.

Zvezda je do poslednje deonice svaku četvrtinu rešavala sa po dva poena prednosti u svoju korist. Dok je tekao poslednji kvartal, postalo je jasno da će crveno-beli večeras imati snage i koncentracije da se odupru i rivalu, ali i da večeras neće biti njihovog pada.

Trijumf srpskog tima nagovešten je trojkama Vasilija Micića (za 48:57) i Branka Lazića (za 53:64), a otpor Panatinaikosa definitivno je prelomljen ofanzivnim skokovima Tarensa Kinzija, koji je u odlučujućim momentima hvatao lopte pod obručem domaćih i dao odlučujući doprinos pobedi.

KRAJ! POBEDA ZVEZDE U ATINI!

40' 63:74 Cirbes pogađa slobodno bacanje, Janković promašuje za tri i utakmica je završena!

40' 63:73 Počeo je poslednji minut, a Gist zakucava posle promašene trojke Dijamantidisa. Pobednik je odlučen, a Kinzi stavlja tačku na meč.

39' 58:71 Cirbes pogađa oba šuta. Zvezda izjednačuje maksimalno vođstvo, na 100 sekundi do kraja utakmice.

- Deo navijača Panatinaikosa polako izlazi iz hale...

39' 58:69 Lazić je iznudio faul Kalatesa i pogodio oba puta. Dijamantidis promašuje šut za tri, a Cirbes hvata loptu i iznuđuje faul...

38' 58:67 Štimac pogađa iz šestog pokušaja, a Gist zakucava na drugoj strani.

38' 56:66 Jović šalje loptu pod koš, gde Gist faulira Štimca. Još jedno dobro rešenje Jovića, a Štimac ponovo staje na liniju sa koje je večeras promašio sva četiri šuta.

37' 54:66 Kinzi ofanzivnim skokom vraća posed Zvezdi i iznuđuje faul! Novo maksimalno vođstvo Beograđana. Izlazi Raduljica, ulazi Gist. Na drugoj strani, sudija svira nesportsku ličnu grešku Lazića na Gistu, koji koristi jedno slobodno bacanje.

37' 53:64  Trojka Branka Lazić! U jako važnom momentu! Štimac krade loptu i Zvezda ima novi napad!

36' 53:61 Štimac drugi put na utakmici promašuje oba penala. Ovog puta, čvrsto ga je faulirao Džejms Gist, a srpski centar učinio je da to bude ispravan faul. Bila je to šansa da crveno-beli uđu u poslednjih pet minuta sa dvocifrenim vođstvom.

- Maik Cirbes dočekuje finiš sa četiri lične greške. Upravo zato, Štimac se brzo vraća na parket.

35' 53:61 Štimac odlazi na klupu, na terenu je Štimac. Seda i Dijamantidis, ulazi Kalates. Lazić dobija Kalatesa u borbi za ofanzivni skok i iznuđuje faul. Simonović krade loptu pri pokušaju kontre domaćina.

33' 51:61 Prva trojka Džejmsa Feldejna, pa pogodak Simonovića posle prodora. Konfuzan napad crveno-belih, koji nije završen šutem na vreme. Radonjić se buni, smatrajući da je lopta dotakla obruč. I oni i Štimac rizikuju tehničku u ovim trenucima. Treći faul Štimca.

31' 48:59 I ova četvrtina počinje trojkom Zvezde. Ubacio je Micić, pre zakucavanja Gudurića, koji se upisuje za novo maksimalno vođstvo Beograđana! Na parketu je Zvezdina petorka: Micić, Lazić. Gudurić. Simonović, Štimac. Đorđević brzo reaguje tajm-autom.

A, sada, kvartal odluke!

30' 48:54 Kraj treće četvrtine, pogotkomo Vasilija Micića uz lep okret u duelu sa Dijamantidisom. I ovu deonicu crveno-beli su rešili u svoju korist sa dva poena prednosti, kao i svaku do sada.

30' 48:52 Raduljica u duelima sa Štimcem vraća Panatinaikos potpuno u igru. Ipak, Štimac odgovara i na pas Micića pogađa o tablu.

29' 46:50 Posle osovine Jović - Cirbes, igru crveno-belih u napadu sada predvode Kinzi i Štimac. Četiri akcije zaredom Amerikanac spušta loptu u reket Panatinaikosa za svog centra. Štimac promašuje oba slobodna bacanja.

28' 46:50 Štimac pogotkom na još jednu asistenciju Kinzija prekida seriju Atinjana, ali samo na kratko. Džejms Feldejn pogađa na drugoj strani posle još jednog ofanzivnog skoka.

27' 44:48 Raduljica predvodi napade "zelenih", u duelima sa Štimcem. Kinzi je požrtvovan u napadu, u kojem crveno-beli imaju probleme od izlaska Jovića i Cirbesa. Miler ponovo srlja, gubi loptu i pravi treću ličnu grešku. Crveno-beli su ispunili bonus. Osam poena Raduljice.

26' 40:46 Domaći su se trli posle pauze. Kalates je pogodio o tablu za dva, a Micić je presingom nateran na izgubljenu loptu. Potom pogađa i Raduljica.

25' 36:46 Feldejn postiže prve poene za domaće u drugom poluvremenu. Kalates promašuje dva zicera. Cirbes izlazi iz igre zbog treće lične greške. Seda na klupu, a menja ga Štimac. Na parketu je i Micić. Tajm-aut.

23' 34:44 Još jedna Jovićeva trojka. Novo maksimalno vođstvo Zvezde! Prvi put je dvocifrena prednost. 3/4 za tri poena šutira Jović.

22' 34:41 Drugo poluvreme trojkom otvara Stefan Jović. Zvezda je izjednačila svoju maksimalnu prednost. U sledećem napadu, Dangubić promašuje šut za "plus 11"... Čvrsta odbrana Beograđana na startu drugog poluvremena.

Učinak igrača na poluvremenu:

PAO: Pavlović, Janković 3, Focis, Raduljica 2, Feldejn 4, Dijamantidis 5 (3 as), Gist 6, Kalates 5, Papajanis 4, Kuzmić 5 (6 sk).

ZVEZDA: Kinzi 5, Rebić, Dangubić 6, Lazić 6, Simanić, Micić, Simonović 3, Gudurić, Jović 3 (5 sk, 6 as), Miler 2, Cirbes 9, Štimac 4.

- Crvena zvezda imala je u finišu poluvremena maksimalnih sedam poena prednosti, ali ih nije dugo čuvala. Čvrst, tvrd i ne pre više atraktivan meč. Zvezda je ubacila trojku više (3/10 naspram 2/12), ali je i dopustila protivniku devet ofanzivnih skokova.

- Poluvreme -

20' 34:38 Kinzi poentira sa linije za slobodnih bacanja, pogodivši samo drugo, pre nego što PAO koristi četiri sekundi napada i smanjuje razliku, košem Džejmsa Gista. Loš reakcija Milera u odbrani.

20' 32:37 Kinzi pogađa za novu maksimalnu prednost Beograđana ("plus 7", 37:30), pre nego što Papajanis poentira nakon ofanzivnog skoka. Tajm-aut Dejan Radonjić.

19' 30:35 Cirbes ubacuje svoj deveti poen. Sve što je ubacio - ubacio je u drugoj četvrtini. Odmah potom, Dangubić zakucava, za najveće Zvezdino vođstvo na ovoj utakmici.

18' 28:31 Potpuni "zastoj" u igri, na obe strane. Serija slobodnih bacanja u svakom napadu. Miler je još jednom izjednačio. Potom Cirbes pogađa posle okreta. Nemac ne uspeva da namesti ruku na linije penala.

- Navijači Panatinaikosa imali su pre početka utakmice poruku za Jaku Blažiča, bivšeg igrača Zvezde koji je presudio njihovom timu prošle sezone u "Pioniru".

17' 26:26 Simonović promašuje za tri, Feldejn pogađa težak šut za dva posle prodora. Drugi faul kuzmića i povratak Dangubića na parket umesto Simonovića. Cirbes izjednačuje sa "crte".

16' 24:24 Lep pogodak Cirbesa, pa loš faul Milera, uz pogodak Kuzmića za dva poena. Novo izjednačenje.

15' 21:22 Simonović pogađa treću trojku Zvezde, pa promašuje za "plus 6", nakon konfuznog napada crveno-belih. Kalates pogađa posle kontre i Radonjić brzo reaguje, zatraživši tajm-aut.

14' 19:19 Dijamantidis dobija faul "na ime", kojim je Zvezda ispunila bonus. Još jedno izjednačenje. Simonović efektno blokira Kalatesa, sačekavši ga iz drugog plana pod košem.

13' 17:19 Branko Lazić pogađa za tri, posle kašnjenja odbrane "zelenih", a Đorđević odmah traži tajm-aut. Jako tvrd meč.

- Na terenu su trenutno petorke PAO: Dijamantidis, Feldejn, Janković, Focis, Kuzmić. ZVEZDA: Micić, Lazić, Kinzi, Simonović, Štimac.

11' 17:16 Vladimir Janković, sin legende Crvene zvezde Slobodana Jankovića, pogađa prvu trojku za domaćina, za novo vođstvo "zelenih".

10' 14:16 Štimac stvara sebi situaciju pod košem i pogađa šut preko čuvara. Ne uspeva alej-ap kombinacija Dijamantidisa i Gista, pre nepotrebnog forsiranja Milera. Amerikanac gubi loptu, a Papajanis kažnjava zakucavanjem posle pik-en-rola.

9' 12:14 Prva trojka večeras i prvo vođstvo Zvezde, trojkom Jovića (11:9). Trojkom na trojku odgovara Dijamantidis, a Lazić potom pogađa uz faul.

8' 8:8 Jović je zasrljao, a Kalates lako pogodio posle kontre. Dangubić nije stigao da ga blokira, ali je na drugoj strani brzo pogodio lep skok-šut.

7' 6:6 Pogađa Raduljica, pogađa i Štimac. Čvrsti dueli srpskih centara.

6' 4:4 Tvrd meč u Atini. Dangubić pogađa za dva posle prodora, nakon nekoliko "praznih" minuta. Prvi tajm-aut na utakmici. Cirbes izlazi posle dve dosuđene lične greške, na terenu je Štimac. To je prva izmena večeras.

3' 4:2 Prve poene za Zvezdu postiže Kinzi, košem o tablu.

1' 4:0 Gist, pa Kuzmić, za rano vođstvo Atinjana.

Startne petorke:

PAO: Kalates, Feldejn, Pavlović, Gist, Kuzmić.
ZVEZDA: Jović, Kinzi, Dangubić, Miler, Cirbes.

U decembru 2013, u prvoj fazi Evrolige, Zvezda je u Atini, četiri minuta pre kraja, vodila protiv Panatinaikosa 61:59 i ipak izgubila.

U februaru 2015, u Top 16 fazi Evrolige, crveno-beli su u dvorani OAKA nadoknadili "minus 22", ponovo četiri minuta pre kraja bili u prednosti 65:60, ali su zatim još jednom stali pred "zelenima" kada je bilo najvažnije.

U međuvremenu, Zvezda je konačno uspela da u "Pioniru" pobedi PAO, na prošlosezonskom oproštaju od elite.

Ovog četvrtka, vreme je za još jedno gostovanje crveno-belih najtrofejnijem grčkom klubu!

PAO - ZVEZDA, 20.15 ČASOVA!

Nakon dva poraza svog tima na startu Top 16 faze i nakon polovičnog učinka Atinjana, Dejan Radonjić suprotstaviće ekipu sastavu Aleksandra Saše Đorđevića bez Marka Tejića, koji je ostao u Beogradu, kao i bez dugo povređenog Luke MItrovića, koji se oporavlja u Istanbulu. Za domaće sigurno neće igrati Nikos Papas.

Izvor: MONDO

Crveno-beli dočekuju ovaj meč posle trijumfa nad Olimpijom u Ljubljani, kojim su prekinuli niz od tri "vezana" poraza (Efes, Cedevita, Fenerbahče).

U međuvremenu, Panatinaikos je izgubio u Istanbulu od Fenerbahčea, pa pobedio kod kuće Unikahu u dramatičnoj završnici. U domaćem prvenstvu, Đorđevićev tim zadržao je perfektan skor kroz čitav prvi deo takmičenja.

Pred večerašnjim rivalima nema tajni.

Zvezda i Panatinaikos igrali su međusobno i prošle i pretprošle sezone. Đorđević, selektor Srbije, jako dobro praktično ceo tim iz Beograda, sačinjen od petorice igrača koji su prethodnih godina bili na njegovim širim i kraćim spiskovima, kao i među "orlovima" na velikim takmičenjima (Jović, Micić, Dangubić, Simonović i Štimac, )

Sa druge strane, dres Panatinaikosa ove sezone nose bivši igrači Partizana Aleksandar Saša Pavlović, Miroslav Raduljica, kao i takođe reprezentativni centar Ognjen Kuzmić.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC