• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov i zvanično selektor Slovenije

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov (44), koji posjeduje i američko državljanstvo, imenovan je i zvanično za novog selektora reprezentacije Slovenije.

 Igor Kokoškov novi selektor Slovenije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Kokoškov je od 2008. do ove godine bio selektor Gruzije, a paralelno je radio kao asistent u mnogim NBA timovima. Trenutno je angažovan u stručnom štabu Juta Džeza.



Kokoškov će na klupi Slovenaca naslijediti Jurija Zdovca i tako postati drugi stranac koji vodi državni tim "Dežele" nakon Božidara Maljkovića. Za Kokoškova je vezan još jedan kuriozitet, a to je da je 2000. godine angažmanom u Los Anđeles Klipersima postao prvi strani pomoćni trener u jednoj NBA ekipi.

"Razmišljali smo o alternativi jer su razgovori sa Zdovcem trajali predugo. Vidjeli smo da to neće ići lako kao što smo očekivali. Za dogovor sa Kokoškovom nam je trebalo bukvalno pet minuta. Za njega vođenje reprezentacije Slovenije predstavlja veliki izazov. Ne treba skrivati da odlično poznaje Sašu i Zorana Dragića. Za mene nije bilo nikakve dileme. Istina, u igri su bila još dva istaknuta imena iz inostranstva, ali s njima nismo ni razgovarali", rekao je Matej Erjavec, predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije.

Kokoškov je svoju trenersku karijeru započeo devedesetih godina u OKK Beograd, da bi se 1999. odlučio otići u SAD. Tamo je izgradio impresivnu karijeru pomoćnog trenera, jer je bio u stručnom štabu LA Klipersa, Detroit Pistonsa, Finiks Sansa, Klivlend Kavalirsa, Orlando Medžika i sada Jute.
Vodeći selekciju Gruzije upisao je tri nastupa na Evropskom prvenstvu, 2011. u Litvaniji, 2013. u Sloveniji i 2015. godine u Francuskoj. Najbolji plasman ostvario je u Litvaniji kada je Gruzija zuzela 11. mjesto u Evropi.

Kokoškov je sa slovenačkim savezom dogovorio saradnju do kraja kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine. Ukoliko "zmajčeki" uspiju da izbore plasman, njihov dogovor će se automatski produžiti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC