• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona pala u Laktašima

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee dobili "derbi začelja" ABA lige protiv Cibone - 68:57. Treći trijumf u nizu ekipe Dragana Bajića.

Važnu pobjedu u nedjelju je ostvarila Igokea.

U direktnoj borbi za opstanak: Igokea - Cibona 68:57 (14:17, 15:8, 20:14, 19:18)

Ekipa Dragana Bajića nadigrala je Zagrepčane i ostvarila treću pobjedu u nizu.

Upisani su važni bodovi, ali ostaće žal sa propuštenom šansom da se u duelu sa Cibonom dođe i do boljeg međusobnog skora, koji bi na kraju sezone mogao čak da bude presudan u borbi za opstanak.

Imala je Igokea u finišu "plus 13" i priliku da dođe do "dvostruke pobjede" kojom bi poništila poraz 86:72 u Zagrebu, ali je Radivojević pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Siriščević je uzvratio trojkom i igokei nije ostalo vremena da dođe do eventualnih 14 poena prednosti.

Meč se igrao pred ispunjenim tribinama dvorane u Laktašima iako bez nekog posebnog navijanja, pa se često čula podrška sa tribina igračima Cibone od strane nekolicine navijača.

Igračima Igokea, vjerovatno pod pritiskom važnosti ovog meča, trebalo je nako vrijeme da se oslobode i zaigraju poslije vođstva Cibone. "Eksplodiral" su početkom druge četvrtine, kada je napravljena odlučujuća serija od 15:0.

Čak šest minuta i 38 sekundi druge četvrtine igrači Cibone su trčali, dodavali, skakali, šutirali, ali ne i pogađali. Tek trojka Rozića prekinula je crnu seriju Zagrepčana.

Bila je ovo tvrda utakmica, ali i utakmica u kojoj se Igokea u odsudnim trenucima odlučivala na šuteve iz daljine - i pogađala.

Kada je Cibona stigla samo na poen razlike (51:50) kapiten Igokee, centar Miloš Komatina odvažio se i pogodio trojku, a slično je bilo i nešto kasnije kada je dalekometni šut pogodio Milošević za 59:52. Istina, pritom je nagazio liniju pa su se računala dva poena, ali je ovo ipak bio više nego dovoljan razlog da Mulaomerović zatraži tajm-aut.

Posljednje dvije-tri minute meč je bio odlučen, ali se onda igralo za razliku, vrlo bitnu u međusobnom skoru. Imala je Igokea 13 razlike i napad kojim bi nadoknadila "minus 14" iz Zagreba, ali je trojka Siriščevića poslije jednog ubačenog slobodnog bacanja Radivojevića ipak fokus vratila na pobjedu.

Igokea je tako stigla do devete pobjede u sezoni, treće u nizu koja joj je za trenutak donijela šestu poziciju, iako Aleksandrovčani ne smiju da se opuštaju, jer od petog do posljednjeg mjesta svi vode borbu za opstanak i jedna pobjeda ili poraz mogu da odluče konačnu sudbinu na kraju sezone.

IGOKEA: Radivojević 16, Komatina 12 (4sk, 3as), Pešaković 8 (6sk, 3as), Buker 7 (5sk), Gipson 7...

CIBONA: Ante Žižić 13 (12sk, 3blk), Siriščević 10, Florens 8 (4sk, 3as)...

ČETVRTA ČETVRTINA

Cibona je u seriji i na početku posljednje četvrtine smanjuje na 49:45

Loša igra domaćih, Cibona je na samo poen razlike 51:50.

Trojka Komatine! Važni poeni kapitena Igokee.

U odsudnim trenucima ekipa Dragana Bajića oslanja se na šut, Milošević je pogodio, ali je nagazio liniju, Igokea vodi 59:52

Radivojević pogađa za dva i ima dodatno slobodno bacanje. Pogađa za 62:52, ali igokea nije iskoristila dodatni posjed lopte zbog nesportske lične greške.

Poslije pogotka Hukića trojka Gipsona iz driblinga, Mulaomerović ponovo zove tajm aut. Ostalo je minut i 45 sekundi do kraja.

Igokea vodi 67:54. U ovom meču vrlo bitna je i razlika zbog međusobnog skora koji bi mogao na kraju sezone odlučivati čak putnika u niži rang. Cibona je prvi meč dobila sa 14 razlike.

TREĆA ČETVRTINA

Igokea dobro otvara treću četvrtinu. Dvije vezane trojke Vuka Radivojevića i Aleksandrovčani su ponovo na plus deset - 35:25.

Mulaomerović je primoran da zove tajm aut.

Domaći košarkaši forsiraju šut za tri poena, ali ih on u ovim trenucima ne ide, Cibona je malo smanjila zaostatak, a onda novi šut za tri i Katnić pogađa - 40:32.

Igokea je na zasad maksimalnih 14 poena prednosti - 49:35. Imao je Šibalić priliku da poveća vođstvo ali nije ušla njegova trojka.

Domaći košarkaši propustili su priliku da se potpuno odlijepe,a Cibona je to do kraja trećeg perioda kaznila poenima Florensa i Siriščevića i otišlo se na predah sa rezultatom 49:39

DRUGA ČETVRTINA

Gipson je na startu drugog perioda smanjio na 16:17, a vrlo brzo stigla je i do prvog vođstva 18:17 poenima Pešakovića.

Razigrala se potpuno Igokea koja pogađa sa svih pozicija, dok Cibona nije pogodila punih pet minuta druge četvrtine.

Nemanja Krstić pogađa trojku za 26:17, a potom još jednu za velikih 29:17 i seriju Igokee 15:0!

Rozić postiže trojku za Cibonu poslije šest i po minuta igre u drugoj četvrtini – 29:20.

Poslije izgubljene lopte Cibone dragan Bajić je pozvao tajm aut, a na drugoj strani trener Cibone Damir Mulaomerović dobio je tehničku poslije prigovora sudijama.

Minut odmora više je odgovarao gostima koji smanjuju rezultat, prvo na 29:22, a potom i na 29:25, trojkom Krušlina.

PRVA ČETVRTINA:

Meč je trojkom za Cibonu otvorio Florens, a gosti su za pet minua igre stigli do prednosti 12:6.

Igokea je uzvratila mini-serijom 4:0, ali nije uspjela da izjednači.

Cibona je trojkom Gospića stigla do 15:12, a onda do kraja četvrtine održala „plus tri“ i prvih 10 minuta završeno je rezultatom 17:14.


REZULTATI 21. KOLA:

Igokea - Cibona 68:57

Sutjeska - Mega Leks 19.00

Cedevita - Tajfun 21.00

u ponedeljak:

Partizan - Crvena zvezda 21.00

odigrano u subotu:

Olimpija - Zadar 84:76
MZT Skoplje - Krka 69:67

u petak:

Metalac - Budućnost 61:67

TABELA: Budućnost 19-2, Zvezda 15-5, Cedevita 15-5, Mega 13-7, MZT 9-12, Igokea 9-12, Cibona 9-12, Zadar 9-12, Partizan 8-12, Olimpija 8-13, Krka 8-13, Metalac 8-13, Sutjeska 7-13, Tajfun 7-13.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

db

"Derbi začelja" a Igokea ide polako prema 5. mjestu. Sad je 6. Svaka čast

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC