• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Postali smo evropski Partizan!

Postali smo evropski Partizan, hvala igračima i publici, naše ambicije ne završavaju se prolaskom u četvrtfinale, poručuje Duško Vujošević.

 Vujošević: Postali smo evropski Partizan!  Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je na konferenciji za novinare posle pobede nad Panatinaikosom (82:73) i plasmana u četvrtfinale plej-ofa Evrolige da bi voleo da ovaj uspeh njegovog tima "povuče" još neke timove iz Srbije, pa da iz uspeha na klupskom nivou ponovo dobijemo jaku reprezentaciju i da se srpska košarka vrati na nekadašnje pozicije.

"Nije lako naći reči posle ovoga. Uspeli smo, ušli smo među osam najboljih u Evropi i postali evropski Partizan. To 'evropski' je nekada bilo pripisivano drugima, a ja bih voleo da sada i oni krenu ovim putem, pa da iz uspeha na klupskom nivou opet postanemo košarkaška velesila".

Vujošević se zahvalio igračima i publici na "ambijentu koji se ne pamti", uz konstataciju da se Partizanove ambicije ne završavaju prolaskom u četvrtfinale.

"Nismo izbacili Panatinaikos da bismo se radovali tome. Borićemo se maksimalno i protiv Taukeramike, još jače nego dosad. Žao mi je Panatinaikosa, taj klub je naš sportski prijatelj, ne samo zbog Željka Obradovića, ali prijateljstvo se završava kada počne utakmica", naglasio je strateg crno-belih.

Posebno temperamentno Vujošević se osvrnuo na kuloarske priče da će prvak Srbije prodati odlučujuću utakmicu Panatinaikosu i tako vratiti navodni dug za trijumf u Atini prošle sezone.

"Mi nismo želeli da ispustimo ovakvu priliku. Voleo bih da bar malo sramote osete oni koji su pustili priču da je utakmica prodata, kao i protiv Budućnosti. Niti su Željko i Panatinaikos neko ko kupuje, niti mi prodajemo. Postoje dve vrste ljudi - oni koji čuvaju svoj obraz i oni drugi, pošteni, koji čuvaju guzice!"

Spontano se nametnula paralela sa 1988. godinom, kada je Vujošević generaciju predvođenu Divcem, Paspaljem, Grbovićem odveo na Fajnal for u Gentu, ali su u polufinalu poraženi od Makabija. Da li sada mogu do Madrida?

"Mi ćemo svakako dati sve od sebe... a što se tiče 1988, mnogi tadašnji igrači Partizana su još bili mladi i nisu bili ono što su kasnije postali. Kako su oni sazrevali, tako su priče o propuštenoj šansi postajale glasnije. Mi smo tek posle shvatili da se u to vreme najbolja košarka igrala u Jugoslaviji i da smo sa većim ambicijama i jačom logistikom mogli i do titule".

Željko Obradović i igrači Panatinaikosa dugo su posle utakmice ostali zatvoreni u svlačionici, sigurno više od 20 minuta. Prvi je izašao povređeni veteran Dejan Tomašević, a nakon njega i Obradović, šestostruki prvak Evrope, prvi put sa Partizanom 1992. godine.

"Utakmicu smo izgubili u napadu, sa tri brzopleta šuta. Od igrača koje imam mogla su se očekivati zrelija rešenja, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Tri puta smo pobedili Partizan u neizvesnim završnicama, sada su oni uspeli".

Obradović je poželeo crno-belima sve najbolje.

"Sve što treba da se kaže igračima o Taukeramici, Dule će im reći. Partizan je podigao formu u Top 16 fazi, zabeležio je četiri pobede zaredom, a možda bi pobedio i u Sijeni, da ta utakmica nije došla odmah posle osvajanja Kupa. Ja im želim sve najbolje, daj bože da odu na Fajnal for", rekao je nekadašnji selektor.

Obradović je rekao da će se računi u Panatinaikosu svoditi na kraju sezone i da se ekipa sada okreće utakmici grčkog prvenstva u nedelju i finalu nacionalnog kupa protiv Olimpijakosa, naredne srede.

"Logično je da se sada ne osećamo dobro, ali nemam šta da zamerim igračima. Imali su želju i borbenost. Ovo je bila jedna utakmica, mi smo odigrali loše i protiv Efesa i protiv Partizana u Atini. To nam je što nam je", slegao je ramenima trener Panatinaikosa.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC