• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda s kamatom naplatila dug Igokei!

Autor mondo.ba

Crvena zvezda Telekom se revanširala Igokei i trojkama do nogu potukla šampiona Bosne i Hercegovine u Laktašima 54:74 (7:19, 23:16, 14:23, 10:16) u utakmici 23. kola ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde, uprkos tome što su imali dva duga "prazna hoda" u igri i vraćali Igokei život, prilično lako su riješili gostovanje u Laktašima i oduzeli domaćim igračima priliku za nezaborav – sve četiri pobjede u sezoni nad beogradskim "vječitim" rivalima.

Igokea – Crvena zvezda 54:74 (7:19, 23:16, 14:23, 10:16).

Momci Dejana Radonjića, prije svega zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, u čemu je prednjačio Marko Simonović sa pet trojki, uspjeli su da zabilježe pobjedu tri dana poslije teškog poraza (teškog u smislu rezultatske važnosti meča) od Darušafake u Istanbulu. U isto vrijeme, crveno-bijeli su zabilježili prvu od četiri "obavezne" pobjede do kraja ligaškog dijela, a sve u nadi da će rival za drugu poziciju, Cedevita, napraviti kiks u istom periodu sezone.

Takođe, naplatili su dug "igosima" uzvativši istom mjerom - "dalekometnom" paljbom kako su Aleksandrovčani slavili u Beogradu u prvom dijelu sezone nadoknadivši 13 razlike zahvaljujući Vuku Radivojeviću, koji je bivšem timu ubacio 18 koševa. Međutim danas ga šut nije služio, pa su crveno-bijeli uspjeli da izjednače u međusobnom skoru sa prvakom BiH na 5-5.

Prije utakmice, Igokea je svom bivšem kapitenu, ali i nekadašnjem košarkašu Crvene zvezde, odala veliko priznanje.Dres Milana Dozeta je podignut pod svodove dvorane, što Igokea do sada nije radila.

...
Izvor: YouTube


Dozet je, ipak, igrama, ponašanjem i zalaganjem u vrijeme kada je nosio dres kluba iz Aleksandrovca, natjerao čelnike da uvedu započnu ovu lijepu tradiciju.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Čudno je tekao meč pred 3.500 navijača i jednih i drugih, koji su za ulaznicu morali da plate 20 KM. Osim Nemanje Dangubića niko ništa nije mogao da pogodi u prvih pet minuta, a onda su se raspucali crveno-bijeli.

Dangubić je povukao sa dvije trojke, nadovezao se Simonović, Tarens Kinzi je ubacio dvojku, pa trojku i, pravo niotkud, "rukometnih" pet minuta na startu pretvorilo se u 7:19 na kraju prve četvrtine, u kojoj je Igokea već bila opalila osam trojki i svaku promašila.

Ipak, kada je Dušan Katnić početkom druge četvrtine ubacio trojku iz desetog pokušaja za domaći tim, krenula je serija Igokee. Na Katnića nadovezali su se stranci Kris Buker i Tedi Gipson, u obruč šampiona ABA lige uletjelo je pet trojki i trener Dejan Radonjić morao je da traži dva tajm-auta u finišu poluvremena i pravi neplanirane izmjene kako bi zaustavio nalet domaćina, koji je na poluvrijeme otišao sa "minus 5" (30:35), uprkos rezultatu 9:22 na početku četvrtine.

Kvinsi Miler, prva napadačka opcija Zvezde ove sezone, uz Maika Cirbesa, proveo je u igri samo pet minuta u prvom poluvremenu i bio bez poena, ali je raskošan talenat pokazao u trećoj četvrtini. Ubacio je osam poena na startu i, podržan Markom Gudurićem, odveo Zvezdu na "plus 21" ali i napravio četvrtu ličnu grešku, zbog koje je morao na klupu u finišu treće dionice.

To je bio povod za drugu seriju "igosa" na meču, zaustavljenu tek trojkom Simonovića poslije 13 uzastopnih poena domaćeg tima. Kada je Simonović pokrenuo Zvezdu sa 58. poena, favorit se više nije osvrnuo do kraja meča. I Miler je pogodio za tri, Branko Lazić ubacio četiri poena za deset sekundi, uz jednu ukradenu loptu, a onda je i Simonović riješio trojkom meč za 20 razlike na pet minuta prije kraja, dok je trener Igokee Dragan Bajić uzalud pokušavao da izvuče Bukera i Gipsona iz sjenke Zvezdinih bekova.

...
Izvor: YouTube

Zvezda je ovim trijumfom stigla do kote 17 pobjeda uz šest poraza, dok je Igokea ostala na devet trijumfa, upisavši 14 neuspjeh u ovoj sezoni regionalnog takmičenja.

Izvor: MONDO

REZULTATI 23. KOLA:

u subotu:

Sutjeska - Krka 87:81 (75:75)

Metalac - Tajfun 78:62

Partizan - Zadar 87:76

u nedelju:

Igokea - Crvena zvezda 54:74

Cibona - Mega Leks 82:89
Olimpija - Cedevita 84:91

u ponedeljak:

MZT Skoplje - Budućnost 21.00

TABELA: Budućnost 20-2, Zvezda 17-6, Cedevita 17-6, Mega 16-7, Cibona 10-13, Partizan 10-13, Zadar 10-13, MZT 9-13, Olimpija 9-14, Igokea 9-14, Krka 9-14, Metalac 9-14, Sutjeska 8-15, Tajfun 7-16.

TOK UTAKMICE

Četvrta četvrtina (10:16)

38 - I Rebić se upisao u listu strijelaca. Zvezda vodi 20 razlike (74:54).

36 - Trojkama Milera i Simonovića, "palo" je i definitivno rješavanje pitanja pobjednika u Laktašima - 71:51!

35 - Dva odlična poteza Lazića i 2+2 ponovo su odveli Zvezdu na veliku razliku i u posljednjih pet minuta Igokei treba čudo da napravi preokret. Četiri poena za 10-ak sekundi. Prvo je Lazić sjajno položio, pa ukrao i zakucao.

34 - Radivojević je upisao šesti pogodak za "-10". Još se Igokea nije predala.

34 - Nastavljena je serija Igokee na 13:0 (pogodio dvojku Radivojević), Zvezda nije imala rješenja za zonu Igokee do "bombe" Simonovića sa osam metara (61:49).

32 - Miloševićevim pogocima 2+1 počeo je posljednji period, ali je Komatina sam na šutu promašio trojku i priliku da Igokea još više uhvati rezultatski priključak. Trenutno je "minus 11".

Treća četvrtina (14:23)

30 - "Crne" minute prekinuo je Miloš Komatina sjajnim prodorom i polaganjem, a potom u istom ritmu ispod koša nadmudrio i Vladimira Štimca. U narednom napadu je bio polovično precizan iz slobodnih bacanja za 5:0 mini seriju "igosa" (42:58).

28 - Fantastična serija Zvezde od 12:0 uključujući prelijepo "duplo" zakucavanje Cirbesa i Milera, praktično je "prelomilo" meč u korist gostiju koji su na 2.5 minuta do kraja trećeg perioda poveli sa velikih 21 koševa razlike (58:37).

26 - Jubilarnu 10. trojku za goste pogodio je Gudurić, za 50 odsto uspješnosti Zvezde izvan linije 6.75 (10/20) natjeravši Bajića da ponovo reaguje minutom odmora (51:37). Ovo je dosad najbjedljivija prednost crveno-bijelih na susretu.

25 - Pokušao je Radivojević i šesti put dalekometnom paljbom, ali i šesti put je nastavio sa promašajima za tri poena. Zato je trojku pogodio Miler, njegov osmi poen i svi u trećoj četvrtini za "plus 11" Beograđana.

24 - Šibalić je prva tri poena za Igokeu u nastavku utakmice postigao s linije za slobodna bacanja - a promašajima iz penala mu se "revanširao" Dangubić. prve poene na meču potom je postigao Radivojević (35:42).

22 - Kvinsi Miler je s 2+1, a a potom i novim pogotkom odlično otvorio treći period i odveo crveno-bijele ponovo na dvocifrenu razliku (30:40).

Izvor: MONDO

Druga četvrtina (23:16)

Najefikasniji u taboru Igokee poslije prvih 20 minuta je Tedi Gipson sa 10 poena, koš manje je uknjižio Kris Buker, a interesantno, Vuk Radivojević se nije uspisao u strijelce šutiravši 0-5 za tri i 0-1 za dva poena.

Kod Zvezde, prvo ime utakmice je kapiten Marko Simonović sa 11 pogodaka (3/5 za tri).

20 - Loš faul Gipsona na Cirbesu, koji je lagano poentirao pogodivši i dodatno slobodno bacanje za "plus pet" Zvezde (30:35).

19 - Šibalić je ubacio petu trojku i popravio procenat šuta Igokee na 5-16. Podsjetimo u prvoj četvrtini, "igosi" su trojke šutirali 0-9. (30:32).

17 - Komatina i Buker su smanjili prednost Zvezde i natjerali Dejana Radonjića da reaguje i pozove tajm-aut (18:24), da bi novom trojkom Simonovića crveno-bijeli ponovo stekli osjetniju razliku.

15 - Potom su Buker i Tedi Gipson (dva puta) pogodili izvan linije 6.75 i smanjili prednost na samo dva razlike (27:29), ali je Lazić iz čoška svojom drugom trojkom prekinuo dobru seriju domaćina za "plus pet".

12 - Lazić je drugi kvartal otvorio trojkom Zvezde, pokušao je i nije uspio da uzvrati Buker, ali je poslije 10-tog pokušaja izvan linije 6.75 pogodio trojku Katnić! (12:22)


Prva četvrtina (7:19)

10 - Buker je prekinuo crnu seriju Igokee, ali samo sedam postignutih poena Igokee je jasan pokazatelj šta ne štima u aleksandrovačkoj ekipi. Igokea je "jezivo" šutirala u prvoj četvrtini i do polaganja Bukera za 7:15 imala samo 1/13 iz igre, 0/8 za tri, pet izgubljenih lopti.

10 - Nova trojka Simonovića, dvije je ubacio i Dangubić, "igosi" su se potpuno pogubili u napadu i rutinski je kontranapad završio Jović (16:5) za prvu dvocifrenu prednost Zvezde. Ovo je serija od 10:0 gostiju.

8 - Kinzi se pridružio Dangubiću na listi Zvezdinih strijelaca, ali šut nikako da počne služiti domaće košarkaše, ali je krenulo Beograđane - Marko Simonović je pogodio trojku i natjerao trenera Alekandrovčana Dragana Bajića da pozove minut odmora. (5:11).

5 - Druga trojka Dangubića, koji je postigao sve poene za goste (4:6), baš kao i kod "igosa" Kesar ubacivši dva slobodna bacanja iz četiri pokušaja. Revija promašaja na obje strane.

4 - Radivojević je u uvodnim minutima loše šutirao trojke (0:4), ali ni gosti iz Beograda se nisu proslavili u napadu. U prva ČETIRI minuta početnog perioda postignuto je ukupno PET poena, Kesar je poentirao za Igokeu, a za Zvezdu trojku pogodio Dangubić (2:3).

1 - Utakmica je počela! Petorka Zvezde je: Jović, Kinzi, Miler, Dangubić i Cirbes, a startnih pet u Igokei su Katnić, Kesar, Komatina, Milošević i Radivojević.

17:00 - Oba tima su kompletna za duel, koji će biti i prilika za Beograđane da se revanširaju Igosima za neprijatan poraz iz "Pionira", iz 10. kola, kada je bilo 81:87 i to bi, možda, mogao da bude rezultat koji će Radonjićev tim koštati drugog mjesta na kraju.

16:58 - Zvezda u predgrađe Banjaluke stiže praktično "pravo" iz Istanbula, gdje je u četvrtak uveče igrala težak i važan meč i doživela poraz od Darušafakle, poslije velike borbe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC