• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita upoznaje vreliji Zvezdin Pionir!

Autor mondo.rs

Prvak Hrvatske gostuje crveno-belima u atmosferi na kakvu nije navikao. "Oni svojim serijama ubijaju protivnike", kaže centar Zagrepčana Miro Bilan.

 Evroliga Crvena zvezda Cedevita Izvor: MN PRESS

Treći put ove sezone, šampion i vicešampion ABA lige staće ovog četvrtka jedan naspram drugog. Prvi put u istoriji svojih međusobnih duela, zaigraće evroligašku utakmicu - i to jako važnu.

Crvena zvezda Telekom i Cedevita odigrali su od oktobra dva susreta i u oba je slavio hrvatski tim. Poslednji put, ekipa Veljka Mršića savladala je Zvezdu baš na mestu gde će zaigrati i ovog četvrtka.

Doduše, u prilično drugačijoj atmosferi.

Najvatreniji navijači Zvezde, koji godinama bojkotuju ABA ligu, takođe će večeras zajedno sa svojim ljubimcima dočekati ekipu iz Zagreba u 7. kolu Top 16 faze. Prvi put od kada su šampion Srbije i Cedevita postali regionalni rivali, njihov međusobni duel biće odigran u buci i "vatri" crveno-belog Pionira, koja ga čini najvrelijim evroligaškim terenom.

U takvom ambijentu, ove sezone Zvezda je već obarala velikane i snažne timove, počev od šampiona Evrope - Reala, a zaključno sa Lokomotivom Kubanj. Još jednim trijumfom, učvrstila bi se na Top 8 koloseku i završila prvu rundu takmičenja sa pozitivnim skorom.

"Ovaj meč razlikovaće se dosta od naše prethodne utakmice, pre svega zbog ambijenta", rekao je u sredu, posle večernjeg treninga, kapiten crveno-belih Branko Lazić.

S obzirom na stanje na regionalnoj tabeli i na izvesno polufinale ABA lige Zvezde i Cedevite, čini se da će se ovi timovi sastati bar još tri puta, počev od večeras.

"Najverovatnije ćemo se sa njima boriti za plasman u finale regionalne lige, pa će nam ovaj duel biti i provera za tu seriju. Uz to, naravno, hoćemo i da nastavimo niz pobeda. Ove sezone naneli su nam dva poraza, ali očekujem veoma tešku utakmicu, u kojoj ćemo pre svega pokušati da nametnemo svoj stil igre i da tako dođemo do bodova", dodao je Lazić.

Taj Zvezdin recept bio je uspešan u većini njenih prethodnih mečeva u "Pioniru", iz koga je samo Fenerbahče odneo bodove. U ostalim utakmicama, crveno-beli su podignutih ruku odlazili u svlačionicu, uz ovacije i upisane trijumfe.

Centar Cedevite Miro Bilan obeležio je svojim dobrim igrama uspehe Zagrepčana ove sezone. U razgovoru sa srpskim novinarima, objasnio je kako bi njegov tim morao da igra u buci "Pionira".

"Najvažnije je da ne padamo, da ne bude nekih crnih rupa, jer Zvezda tako 'ubija' protivnike u Evroligi - neko im dozvoli seriju 10:0 ili 15:0 i kasnije se teško vraća iz toga. Nadam se da nećemo imati takvu situaciju i da možemo da napravimo iznenađenje", rekao je on.

Trening Cedevite pred duel sa Zvezdom
Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Njegov saigrač Nemanja Gordić dobro zna kako je igrati pred navijačima Zvezde, s obzirom na to da je sa uspehom nosio dres Partizana i da je pred Delijama odigrao neke od najboljih partija u crno-belom.

"Zvezda je uigranija nego u našim poslednjim utakmicama, igra jako dobro i sigurno da će, nošena odličnom atmosferom, biti motivisana da ide na pobedu posle dve utakmice koje smo mi dobili. Ipak, i mi imamo šta da pokažemo i nadam se da ćemo odigrati dobar meč"

Dres Cedevite večeras neće nositi tri igrača, bez kojih je Cedevita nastupala i u ABA ligi. To su Luka Babić, Luka Žorić i Marko Arapović. Sa druge strane, crveno-beli biće u rotaciji, izuzev Luke Mitrovića, koji i dalje stiče snagu i kondiciju za povratak na teren posle teške povrede kolena.

"Dolazimo u malo nezgodnom momentu za nas, nedostaju nam tri važna igrača i sigurno da mi ostali moramo da se skupimo što više moguće i da probamo da nadomestimo njihovo odsustvo", podvukao je Gordić.

Duel Zvezde i Cedevite počeće u 20.00 časova. Karte su rasprodate.

Parovi 7. kola :

Grupa E

u četvrtak:

Zvezda - Cedevita 20.00
Fenerbahče - Unikaha 20.00

u petak

Lokomotiva - Darušafaka 17.00
PAO - Efes 20.45

Tabela: Fenerbahče 6-0, Lokomotiva 4-2, Efes 3-3, Zvezda 3-3, PAO 3-3, Unikaha 2-4, Cedevita 2-4, Darušafaka 1-5.

Grupa F

u četvrtak

Himki - Real 18.00
Laboral - Bamberg 20.45

u petak

CSKA - Olimpijakos 18.45
Barselona - Žalgiris 21.00

Tabela: CSKA 4-2, Himki 4-2, Laboral Kuća 4-2, Brose Bamberg 3-3, Real 3-3, Olimpijakos 3-3, Barselona 2-4, Žalgiris 1-5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC