• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale Đorđević: Na klupi mi se faca izobliči

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Aleksandar Đorđević već izvjesno vrijeme nije direktno u košarci

 Sale Đorđević: Na klupi mi se faca izobliči Izvor: MONDO

Poslije blistave igračke karijere, oprobao se i u trenerskim vodama (Armani Džins, Milano), ali je od toga privremeno odustao.

"Nisam se sviđao sam sebi. Promjene na licu koje sam pravio i u karakteru dok sam bio trener nisu mi se sviđale. Poslije mjesec dana shvatio sam i priznao mnogim trenerima da ih mnogo više poštujem nego što je to ranije bio slučaj", rekao je Đoršević u intervjuu "Sportskom žurnalu".

"Sale nacionale" oduševljen je, kao i cijela Srbija, uspjehom srpskog tima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i proriče lijepu budućnost Teodosiću, Veličkoviću, Tepiću, Tripkoviću i cijeloj generaciji koja se okitila srebrnom medaljom na šampionatu Starog kontinenta.

"Ova generacija reprezentacije Srbije ima veliku šansu da obilježi čitavu jednu epohu evropske i svjetske košarke. Obeležiće vremena koja su pred nama, to je sigurno. Generacija koja je četiri godine dominirala mlađim kategorijama napravila je ono što su svi prognozirali. Naravno, uz pomoć struke i velikog trenera. Dudina (DušanI vković) ruka se i te kako osjetila. Čestitke njemu i naravno svim igračima, Savezu i cijeloj košarkaškoj organizaciji. Znao sam da su prava generacija, sa takmičarskim duhom, pobjedničkim mentalitetom, karakterom i šmekom", kaže Đorđević.

Miloša Teodosića su mnogi već počeli da porede sa Đorđevićem. Šta o tome misli Saša?

"Miloš treba da bude Miloš, ono što jeste. Svako je na svoj način obilježio svoje vrijeme, a oni će period pred nama. Međutim, Teodosićeva utakmica u polufinalu Evrobasketa sa Slovenijom je bila fenomenalna. Sve čestitke, to je bilo za divljenje", rekao je Đorđević.

Potome je izrekao niz pohvala i na račun Novice Veličkoviča i Milenka Tepića: "Vrhunski su igrači, evropske zvijezde i imaju veliku šansu da naprave velike karijere. Igraju u fenomenalnim klubovima sa dva najbolja evropska trenera - Obradovićem i Mesinom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC