• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati briljiraju: Đoković i "orgije primitivizma"

Autor mondo.rs

Video na kom Novak peva "Vidovdan" Goce Lazarević bio je povod da "Sportske novosti" to nazovu pozivom na linč "ustaša" i zatraže da ga ATP kazni.

Ovo se zaista dogodilo:

Zagrebačke "Sportske novosti" zatražile su da ATP kazni "bar novčano" najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, jer je – tvrdi novinar tog lista – učestvovao u pozivanju na linč "ustaša" pevajući "četničke pesme".

Zapravo, na snimku sa utakmice Crvena zvezda – Cedevita, vidi se kako Novak u jednom trenutku pevuši stihove "Vidovdana" pevačice Goce Lazarević, klasika narodne muzike.

Da sve bude komičnije, navodi se izjava velikog borca Mira Bilana koji ističe "sjajno ozračje" u "Pioniru" i konstatuje:

"Da imamo upola ovakav domaći teren, dobili bismo daleko više utakmica u Evroligi".

Međutim, utisak koji je košarkaš poneo iz Beograda dijametralno je suprotan od onog koji je kući vratio reporter "Sportskih novosti", koji se na Bilanove reči nadovezao ovako:

"I to je točno. Navijači su i protiv hrvatskog prvaka dali dodatni poticaj domaćim igračima. Svaki je dao i posljednji atom snage pred sedam tisuća navijača, među kojima je bio i najbolji svjetski tenisač Novak Đoković. Međutim, u cijeloj priči postoji 'problemčić'. Ozračje u kojem se pjevaju četničke pjesme, recimo, kompletan (nekoliko strofa) Marš na Drinu ili se poziva na linč 'ustaša', koje je 'lijepo vidjeti opet' kako bi im se radile razne stvari, vrlo teško možemo nazvati sjajnim ili fantastičnim".

Dalje se navodi...

"Navijači Zvezde (službeno Delije, popularno Cigani, kako i sami sebe često nazivaju) glasni su i izdržljivi, protiv Cedevite su pjevali od prve do posljednje minute, no time su pokazali i drugu, također poznatu crtu konačnog primitivizma. Ljepšeg izraza za pjesme, koje se ore Pionirom – nema. I zato, ako je Joe Šimunić zbog svoje gluposti na Maksimiru suspendiran za Svjetsko prvenstvo, Crvena zvezda bi zbog onoga što pjevaju njezini navijači trebala biti izbačena iz Eurolige, a i ATP bi mogao kazniti - barem novčano - Novaka Đokovića, koji je u jednom trenutku također primijećen kako pjeva 'stražama generala Draže'...", piše autor, a kao dokaz donosi ovaj snimak:

Detalj iz "Pionira".
Izvor: YouTube



Svaki komentar je suvišan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC