• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea bez iznenađenja u "Morači"

Autor mondo.ba

Budućnost je u "Morači" ostvarila 15. uzastopnu pobjedu u ABA ligi protiv Igokee, koja ni poslije petog pokušaja nije uspjela da izbjegne poraz u Podgorici - 89:74 (25:20, 18:17, 21:18, 25:19).

Podgoričani su i u petom međusobnom dvoboju nastavili maksimalani niz protiv šampiona Bosne i Hercegovine, kao i produžili seriji na 15 uzastopnih trijumfa u regionalnom takmičenju.

Iako su mnogo ranije osigurali startnu poziciju pred plej-of, nisu se potpuno opustili protiv "igosa" u okviru 24. kola, mada se stekao utisak da su izabranici Luke Pavićevića igrali "tačno onoliko, koliko im je trebalo" da ostvare, ukupno gledano, 22. pobjedu u ABA ligi.

Ipak, tim Dragana Bajića nije bio loš, naprotiv, u većem dijelu utakmice se držao u "egalu" ne dozvoljavajući favorizovanom domaćinu, koji je doduše mislima bio u plej-ofu, da se rezultatski "odlijepi".


Utakmica je bila rezultatski živa sve do uvodnih minuta posljednjeg kvartala kada su „plavi“ prvi put stigli do dvocifrene prednosti (72:61, 33. minut), nakon čega više nije bilo povratka za ekipu iz Aleksandrovca.

Tokom druge i treće dionice, gosti su dva puta uspijevali da hvataju priključak nakon bijega Budućnosti na sedam, odnosno devet razlike. U finišu trećeg perioda domaćin je serijom 8-0 poveo 64:55, i činilo se da je otpor gostiju time i definitvno slomljen.

Igokea je, ipak, imala snage da se još jednom „vrati“, priđe na četiri poena zaostatka (65:61), ali su onda Tadija Dragićević i Džulijus Dženkins trojkama uveli meč u miran finiš u kojem je razlika u nekoliko navrata dostizala i 18 poena.

To praktično znači da će prvak BiH opstanak u regionalnom šampionatu morati da potraži u posljednja dva susreta - protiv Zadra u Laktašima i protiv Tajfuna u gostima. Za ovjeru "jadranske" vize, Igokei je još neophodna jedna pobjeda.

I prvi ovosezonski meč odigran u Laktašima pripao je Podgoričanima (76:86), a večerašnji susret u prestonici Crne Gore imao je i humanitarni karakter.

Cjelokupan prihod od prodatih karata (7.000 evra) predsjednik Budućnosti Dragoslav Bokan na poluvremenu uručio predstavnicima Udruženja djece oboljele od raka "Feniks".

BUDUĆNOST:Su. Šehović 12, Jaramaz 1, Subotić 13, Se. Šehović 8, Čarapić, Kuk 8, Baćović, Ilić, Dragićević 20, Dženkins 15, Rikić 5, Kanačević 7.

IGOKEA:Katić, Pašalić 4, Krstić 13, Kesar 3, Komatina 3, Buker 11, Milošević 5, Šibalić 7, Radivojević 16, Lulić, Džipson 12.

REZULTATI 24. KOLA

Budućnost - Igokea 89:74

odigrano u nedjelju

Zvezda - Sutjeska 96:67
Cedevita - Metalac 77:63

odigrano u subotu

Tajfun - Partizan 65:83
Mega Leks - Olimpija 78:81
Cibona - Krka 85:78

odigrano u petak

Zadar - MZT 84:72

TABELA: Budućnost 22-2, Zvezda 18-6, Cedevita 18-6, Mega Leks 16-8, Partizan 11-13, Cibona 11-13, Zadar 11-13, Olimpija 10-14, MZT 9-15, Krka 9-15, Metalac 9-15, Igokea 9-15, Sutjeska 8-16, Tajfun 7-17.

Parovi 25, pretposlednjeg kola (26-29. februar): MZT - Tajfun, Metalac - Olimpija, Krka - Mega Leks, Sutjeska - Budućnost, Igokea - Zadar, Cibona - Zvezda, Partizan - Cedevita

Parovi 26, poslednjeg kola (4-7. mart): Mega Leks - Metalac, Tajfun - Igokea, Budućnost - Cibona, Zadar - Sutjeska, Olimpija - Partizan, Cedevita - MZT, Zvezda - Krka.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA (25:19)

33 - Na otvaranju posljednjeg kvartala, Igokea je smanjila na -5, pogocima Šibalića i Krstića, ali je Dragićević ponovo uzvratio, a Dženkins trećom trojkom prvi put odveo Budućnost na dvocifrenu prednost (72:61). Reagovao je Bajić i pozvao minut odmora.

25 - Dalekometnom paljbom Šehovića i DŽenkinsa Budućnost se odlijepila na +18 i praktično "prelomila" utakmicu. Ukoliko se ne dogodi nekakav veliki preokret, biće ovo 15. uzastopna pobjeda Podgoričana.

27 - Rutinski domaći košarkaši održavaju prednost u rasponu od 12 do 18 razlike i Igokea će morati pobjedu spasa tražiti u narednom susretu sa Zadrom u Laktašima.

Najefikasniji u taboru "igosa" bili su Vuk Radivojević sa 16 poena, Nemanja Krstić je postigao 13, Tedi Gipson je ubacio pogodak manje, a Kris Buker 11 koševa.

Kod Podgoričana prvo ime meča bio Tadija Dragićević sa 18 koševa.

TREĆA ČETVRTINA (21:18)

24 - Igokea je u ovodnim minuta trećeg perioda uspjela da stigne do izjednačenja zahvaljujući dobroj igri u odbrani i preciznošću Gipsona, Radivojevića i Bukera (45:45), a potom i 47:47. u ovoj četvrtini Igokea vodi 10:4.

28 - "Igosi" su uspjeli da nadoknade zaostatak, ali su ponovo posustali u finišu perioda dopustivši domaćinu da preko Kuka, Rikića i Subotića napravi seriju od 6:0 i stekne "plus sedam" (60:53).

30 - Sjajnim ofanzivnim skokovima, Podgoričani su uspjeli da ostvare čak tri napada u samoj završnici četvrtine i sa "dvojkom" Kanacevića odu na najvišu dosadašnju prednost +9 (62:53). Ipak, šest sekundi prije kraja Radivojević sa linije slobodnih bacanja je smanjio, da bi domaći promašili posljednju trojku, ali je Kanacević iz odbojke pogodio sa zvukom sirene za devet razlike, pred odlučujućih 10 minuta.

DRUGA ČETVRTINA (18:17)

11 - Robert Rikić je pogodio uz prekršaj, ali nije bio precizan s linije slobodnih bacanja u prvom napadu Budućnosti u drugom kvartalu. Na drugoj strani, uz malo muke "dvojku" je upisao Ivan Kesar, da bi u narednom napadu, drugi put svirana "nošena" lopta za Igokeu. Prvi put je "krivac" bio Gipson, a drugi put Miroslav Pašajlić. Na sreću navijača Aleksandrovčana, ni domaćin nije bio precizan u napadu, pa je trojkom Nemanja Krstić natjerao trenera Budućnosti da pozove minut odmora - (27:25).

13 - Ponovo trojka za Igokeu - ovog puta je precizan Gipson za "plus 1" gostiju.

15 - Poslije serije grešaka igrača Budućnosti, Nemanja Krstić se trojkom pobrinuo za izjednačenje Igokee, ali je uzvratio Suad Šehović takođe dalekometnom paljbom - 34:31. 

18 - Domaći bez previše muke održavaju prednost, koja je zakucavanjem Dragićevića narasla na +6. (41:35), ali ne uspijevaju da se "odlijepe" na neku osjetniju prednost protiv Igokee.

19 - Ipak, nezadovoljan je trener Dragan Bajić, koji je pozvao tajm-aut u namjeri da do odlaska na odmor "igosi" smanje rezultatski deficit. Međutim, promašaji Šibalića i Radivojevića sa svoje polovine, nisu urodili plodom - 43:37.

Nakon bijega u finišu prve dionice, Podgoričani su dopustili ekipi iz Aleksandrovca da se još jednom vrati i u 15. minutu izjednači (31:31). Domaćin je, međutim, odmah uzvratio srijom 6-0 i potom „čuvao“ prednost do velike pauze.

Najefikasniji u taboru "igosa" u prvom dijelu bili su Vuk Radivojević sa 10 poena, Tedi Gipson je postigao sedam, a Kris Buker i Nemanja Krstić pogodak manje, dok je kod Podgoričana prvo ime dosadašnjeg dijela meča bio Tadija Dragićević sa devet koševa.

- poluvrijeme-

Twitter Embed Code

PRVA ČETVRTINA (25:20)

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Startna petorka Igokee: Seržerio Gipson, Kris Buker, Vuk Radivojević, Đorđe Milošević i Miloš Komatina.

1 - Počela je utakmica u "Morači" pred oko 4.000 gledalaca.

3 - Buker je laganim poentiranjem otvorio susret (0:2), ali je na drugoj strani poslije ofanzivnog skoka pogodio Subotić.

5 - Prvu trojku na susretu pogodio je Tadija Dragićević, ali su "igosi" konstatno održavali prednost od nekoliko poena razlike, a "plus četiri" osigurao je Radivojević izvan linije 6.75 - 11:7.

6 - Druga vezana trojka Radivojevića, ali je na drugoj strani rapoložen Bojan Subotić uz Tadiju Dragićevića, pa je domaćin smanjio na 13:14.

8 - Odličan prodor i asistencija Miloša Komatine za Krisa Bukera, koji je postigao svoj šesti poen i uz Radivojevića je najefikasniji u timu prvaka BiH. Tedi Gipson je iz ćoška potom bio neprecizan za trojku, ali nije Omar Kuk za Budućnost i prvo vođstvo Podgoričana -17:16.

9 - Ali uzvratio je trojkom Đorđe Milošević!

10 - Budućnost je poslije sjajne akcije Jaramaza i Džulijusa Dženkinsa, koji je povezao pet poena s kojim je odveo Podgoričane na "+5" na isteku prvog perioda (25:20). Bila je to serija 6-1 u posljednjem minutu domaćina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC