• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grin pojačao Kliperse, Moris u Vašingtonu

Autor mondo.rs

Poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi, realizovano je devet trampi. Bilo je zanimljivo, iako bez "blokbastera"...

Krilo Džef Grin drugi put u karijeri je promenio sredinu u poslednjim časovima perioda u kome su dozvoljeni "trejdovi" NBA ekipa.

Pre pet godina je uoči "dedlajna" poslat iz Oklahoma Sitija u Boston, zajedno sa Nenadom Krstićem, a sada su ga Memfis Grizlis zamenili za beka Los Anđeles Klipersa Lensa Stivensona.

Grin će sa Krisom Polom, Blejkom Grifinom (kada se oporavi i izdrži suspenziju), Diandreom Džordanom i Džej Džej Redikom činiti okosnicu ekipe Klipersa, koji će pokušati da odu bar korak dalje nego 2015, kada su od Hjustona eliminisani u polufinalu Zapada (3:4, nakon vođstva u seriji od 3:1).

Ostaje da se vidi šta Memfis planira da radi sa Stivensonom, koji od odlaska iz Indijane 2014. godine igra veoma slabo.

U "minut do 12" pojačali su se i Vašington Vizardsi. U zamenu za malo korišćene Krisa Hamfrisa i Dauana Blera, ali i pravo biranja u prvoj rundi drafta, doveli su iz Finiksa ćudljivog krilnog centra Markifa Morisa.

Moris je u Arizoni bio otvoreno nezadovoljan jer su Sansi letos "trejdovali" njegovog brata blizanca Markusa (u Detroit), pa je veći deo sezone proveo na klupi. Značajnu ulogu u timu dobio je tek posle nedavne smene trenera, a ispostavilo se da je na tih nekoliko utakmica uradio dovoljno da zaintrigira druge timove.

Finiks je sada igrački slabiji, ali je rešio veliki problem u svlačionici. U nastavku sezone Sansi ionako nemaju naročitih ambicija, naprotiv - što im pozicija na tabeli bude lošija, imaće veće šanse za visoku poziciju na junskom draftu.

Klivlend Kavalirsi iz Orlanda su doveli "četvorku" sa dobrim šutom za tri poena, iskusnog Čeninga Fraja, što može da se posmatra kao priprema za eventualno finale plej-ofa protiv Golden Stejta.

Orlando je iz Klivlenda dobio beka Džareda Kaningema (neće se naigrati ni u novom timu), dok je Portland uskočio u trampu kao treći tim i za preuzimanje vremešnog Andersona Varežaa iz Kavalirsa bio nagrađen "pikom" prve runde drafta.

Oklahoma je u razmeni sa Denverom dobila šutera Rendija Foja u zamenu za "pleja" Di Džej Ogastina i šutera Stiva Novaka.

Detroit je iz Hjustona doveo krilnog centra Donatasa Motijunasa i beka Markusa Torntona, a dao je marginalnog centra Džoela Entonija i pravo biranja u prvoj rundi drafta.

Ne može se reći da je bilo tzv. "blokbastera", ali nije isključeno da će neka od ovih trampi uticati na plasman u plej-of, pa i na ono što će zbivati u doigravanju, počev od 16. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC