• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berić: Već mislimo o sledećoj sezoni

Autor mondo.rs

Potpredsednik crno-belih o pobedi nad FMP-om, izvesnom subotnjem derbiju, stabilizaciji kluba, pojačanjima, evro-takmičenjima i planovima za sledeću takmičarsku godinu.

 Berić: Već mislimo o sledećoj sezoni Izvor: MN PRESS

Dan nakon plasmana Partizana u polufinale Kupa tesnom pobedom nad FMP Železnikom (85:83), potpredsednik crno-belih Miroslav Berić ističe zadovoljstvo zbog prolaza, ali i ukazuje na elemente koji će morati da budu bolji u "viđenom" polufinalu protiv Zvezde (subota, 21.00).

U opširnom razgovoru sa novinarima, u kojima se dotakao nekoliko važnih tema, jedan od čelnika Partizana rekao je da je halu "Čair" u četvrtak napustio zadovoljan - i rezultatom i uvodnim predstavama Kupa.

"Kad se pogledaju prve utakmice, ishodi su očekivani, ali pobede Mege i Partizana nisu bile nimalo lake. FMP je imao šut za pobedu, koji jeste bio iz teške situacije, ali je bez obzira na to ta lopta mogla da uđe. Konstantin se jako dobro držao do pred kraj treće četvrtine, da bi se potom ispoljio kvalitet Mege. Sve u svemu, publika može da bude zadovoljna. Kvalitetne su predstave, što navijači vole".

"Najviše me raduje što je dvorana bila prepuna, pogotovo na drugoj utakmici. Jučerašnji dan pokazao je da razlika u kvalitetu nije prevelika. Do samog kraja je bilo neizvesno, mada je očito da postoji razlika među ekipama iz ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Danas je, naravno, teško očekivati da Smederevo iznenadi protiv Zvezde, Metalac je favorit, ali ne verujem da je razlika prevelika. Treba svi da se borimo da razlika u kvalitetu bude što manja".

Plasman Smedereva u polufinale u duelu protiv Zvezde bio bi velika senzacija. Stoga, Berić je upitan i za očekivanja od naredne utakmice i trećeg ovosezonskog "večitog" derbija.

"Kao što smo bili apsolutni favoriti protiv FMP-a, tako mogu da kažem da u derbi ulazimo kao autsajderi. Nemamo imperativ kao protiv FMP-a i prepuštam rivalu ulogu favorita. Ipak, to ne mora ništa da znači u derbijima i kup takmičenjima. Pokazali smo da smo podigli formu za poslednja dva meseca. Svima je u svežem sećanju pobeda protiv Zvezde. Ja i moj tim se nikad ne predajemo i u svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo. Imaćemo vetar u leđa navijača i imaćemo sve da već viđenog šampiona izbacimo iz Kupa".

"Svesni smo da je moglo da bude i obrnuto, da ne budemo sada ovde, nego u Beogradu. Dešavaju se te velike oscilacije, od situacije u kojoj smo imali dobru igru, ogromnu prednost, atmosferu, došli smo do toga da razmišljamo da li će njihova poslednja lopta da uđe. Igrači su svesni da to više ne sme da se događa, ta opuštenost i nonšalancija, da se prospe sve što se radilo 25-30 minuta. Imamo prazan hod od nekoliko minuta, kada od ogromne prednosti dođemo do toga da se borimo za pobedu. Ako želimo da pobedimo Zvezdu, te prazne minute moramo da svedemo na minimum".

Izvor: MONDO


Trener crno-belih Aleksandar Džikić juče se borio sa stomačnim virusom i Berić je otkrio da je bilo neizvesno i da li će moći da bude na klupi. Ipak, šef struke Partizana seo je na svoje mesto i vodio ekipu ka još jednoj pobedi.

U osvrtu na urađeno pod vođstvom novog trenera, Berić ističe veliko zadovoljstvo.

"Pobede donose i samopouzdanje i svima je jasno da je promena trenera donela i veliki boljitak na sportskom polju. Od Džiletovog dolaska imamo jedan poraz. To je sasvim druga pesma, mada i kad se vratimo unazad, imali smo pregršt utakmica koje smo izgubili u poslednjim minutima i da nije bilo tako, sad bismo možda pričali i polufinalu ABA lige. Sad delujemo mnogo ozbiljnije kao tim i sad nikome nije lako da igra protiv Partizana".

Sa novim trenerom se prave dugoročni planovi, a razmišlja se i o novom izgledu Partizana u takmičarskoj 2016/17.

"Već mislimo na sledeću sezonu i ti planovi se već stvaraju. Nismo od onih koji u junu misle o tome. Naravno da smo Džileta odmah potpisali na dve i po godine i bila je dezinformacija da smo u međuvremenu njegov ugovor produžili na taj period".

Da li će biti promena u sastavu za ovu sezonu?

"Bićete obavešteni. Čak se i namerno pominju imena nekih igrača po medijima, a to nije fer prema onima koji su u timu. To se ne radi u toku sezone. Izlaze po novinama imena igrača, ali to je da bi se destabilizovao Partizan. Naravno da o tome ne želim da pričam, a ako se nešto konkretno dogodi, bićete pravovremeno obavešteni".

Aktuelni sastav dočekao je Kup Koraća na petoj poziciji, što je Berić nekoliko puta istakao, ukazujući na još jedan detalj koji mu smeta.

"I previše se provlačila ta priča o opstanku. Sad se borimo za peto mesto. Jednostavno, ne znam da li lepše izgleda ili se više čita, kad se stavi taj naslov o opstanku, ili na primer da se Partizan izborio za peto mesto. Verovatno je sad u modi da se posle višedecenijske dominacije Partizana stavljaju takvi naslovi. Osvajanje petog mesta bio bi fenomenalan uspeh. Setite se kakav je tim Partizan imao prošle godine, a kakav ima sad... To je nebo i zemlja, zato je peto mesto trenutno veliki uspeh".

Dok sezona odmiče, sve se više govori o budućem izgledu evropskih klupskih takmičenja.

Partizan je ovu sezonu proveo u granicama regiona, a trenutno aktivno učestvuje u razgovorima o novim takmičenjima, koja se koncipiraju na relaciji FIBA - Evroliga.

Ima li tu novih momenata?

"Trenutno je status kvo. Nema definitivnih izjašnjavanja, ali uskoro će doći datum kada će se izjasniti na prvom mestu savezi, a potom lige i klubovi. Apsolutno ne mogu da kažem bilo šta. Kad dođe trenutak da se izjasnimo, biće jasni politika kluba i u kom smeru KK Partizan razmišlja".

Bez obzira na te pregovore, jasan cilj rukovodstva kluba iz Humske je isti kao i na početku - stabilizacija.

"Na tom polju možemo da budemo zadovoljni. Bili smo u bezizlaznoj situaciji. Mislim da smo sada u situaciji u kojoj smo dobro konsolidovani i na finansijskom i na sportskom planu. Turbulentna je sezona, kakvu smo i očekivali. Doživeli smo neke tesne poraze, u mečevima koji su lako mogli da budu završeni i našim pobedama. Sa druge strane, zna se da se gleda tabela i da se gledaju bodovi. Sveukupno, bolja je situacija u klubu, ali još nismo izašli iz krize i još mnogo toga treba da se uradi i još nam je preko potrebna finansijska pomoć sa svih strana".

"Bilo je ozbiljno u septembru, mnogi to ne žele da prihvate, ima i zlih komentara. Partizan je bio na ivici da ode i na drugu stranu. Ali, borimo se, radimo, čarobnjaci nismo. Dug ne može da nestane preko noći. Radimo, činimo sve da Partizanu bude bolje. Mislim da se to i vidi, vide oni koji treba da vide. Uvek će biti onih koji misle da se ne radi, da treba ovako ili onako. Želimo da Partizan što pre vratimo na staze starih uspeha i misim da ćemo uspeti", podvukao je Berić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC