• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Igokea rutinski do finala

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee obezbijedili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine ubjedljivim trijumfom protiv sarajevskih Sparsa.

Igokea će u nedjelju imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine u Kupu Bosne i Hercegovine. Tokom svih 40 minuta, branilac trofeja imao je prednost u duelu sa sarajevskim Sparsima i sasvim zasluženo plasirao se u finale.

Protivnik Aleksandrovčana biće poznat večeras, kada završi drugi polufinalni duel između domaćina završnog turnira Mladosti i Širokog.

SPARS - IGOKEA 63:91 (11:16, 13:20, 21:34, 18:21)

SPARS: Hoždić 2, Zahiragić 3, Braun 7, Mičić 3, Manjgafić 2, Čampara 5, Atić 9, Glogovac 9, Gegić 2, Bašić, Gajić 17 (5 sk), Pirić 4.

IGOKEA: Katnić, Pašajlić 11, Krstić 9, Kesar 16 (5 sk), Komatina 2 (6 sk), Buker 8 (10 sk), Milošević 7, Šibalić 15, Radivojević 10 (9 as), Lulić 2, Talić, Gipson 11.

U veoma čvrstoj prvoj četvrtini viđeno je samo 27 poena. Igokea je ovu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 16:11, a najbolji u redovima Aleksandrovčana bio je Amerikanac Kris Buker.

U 12. minutu Igokea je prvi put došla do dvocifrene prednosti, 21:11, i to nakon serije 9:0. Vođstvo branioca trofeja raslo je iz minuta u minut, pa su tako košarkaši Igokee do odmora došli do maksimalnih "plus 12", 24:36.

Buker (7 skokova) i Seržerio Gipson postigli su po osam poena u prvih 20 minuta, dok je kod Sarajlija bolji od ostalih bio Edin Atić sa sedam poena.

Furiozno je Igokea otvorila drugo poluvrijeme. Serijom poena Đorđa Miloševića i Vuka Radivojevića već tada bilo je jasno da će Aleksandrovčani doći do ubjedljivog trijumfa, s obzirom da je u 22. minutu semafor pokazivao 20 poena razlike, 44:24.

Sjajna igra je nastavljena do kraja treće četvrtine, u kojoj je tim Dragana Bajić ubacio čak 34 poena. Probudio se u nastavku Danilo Šibalić. Dominirao je pod košem Sarajlija, pa je Igokea uoči odlučujućih 10 minuta imala čak 25 poena prednosti, 45:70.

Ništa novo ni u posljednjoj dionici. Raspoloženi "gosti" stigli su i do 30 poena "viška", dominirali pod oba koša i na kraju slavili više nego siguran trijumf, 63:91.

U redovima Igokee pet igrača susret je završilo sa dvocifrenim učinkom, a najviše poena postigao je Ivan Kesar 19. Jedna asistencija nedostajala je Vuku Radivojeviću da upiše dabl-dabl (10 poena, 9 asistencija), dok je Kris Buker postigao osam poena, uz deset skokova. Nikola Gajić sa 17 poena bio je bolji od ostalih u poraženom sastavu.

U drugom polufinalnom meču od 20 časova igraju Mladost i Široki, a finale je na programu u nedjelju u istom terminu, uz direktan prenos na BHT1 televiziji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC