• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Izašli, borili se, dobili

Autor mondo.rs

Trener Partizana smatra uspehom to što je Crvena zvezda morala da pruži maksimum u duelu sa njegovim timom. "Mega će da krene gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti", osvrnuo se na predstojeće finale Kupa.

 Džikić nakon pobjede nad KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Aleksandar Džikić nastavlja sa sjajnim rezultatima od preuzimanja ekipe Partizana, početkom januara.

Pobedom nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (68:60) popravio je skor protiv "večitog" rivala na 2:0, a jedini poraz ostaje onaj iz Podgorice, od lidera ABA lige, Budućnosti.

"Prvi utisak je da smo naterali Zvezdu da pruži sve od sebe, a kada to uradiš, moraš da budeš zadovoljan. Pobedili smo, igraćemo finale, ali i jedni i drugi smo došli 'iskilavljeni' na Kup - svako iz svojih razloga - i tu nema puno filozofije. Ne može Zvezda da igra isto sa ili bez Stefana Jovića", rekao je Džikić posle utakmice u Nišu.

On je naglasio da Partizan uprkos vrednoj pobedi, za mnoge i iznenađujućoj, "mora bolje".

"Šta znam... Izašli smo, borili se i dobili. To je to. Ima puno stvari kojima moramo da budemo zadovoljni, poput 17 skokova u napadu. Ali, nisam zadovoljan organizacijom napada, iako Zvezda igra čvrstu, evroligašku odbranu. Moramo i možemo bolje".

Što se tiče finala, koje se igra u nedelju od 21.00, trener crno-belih naveo je da će ekipa Mege imati mnogo manji pritisak.

"Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati im, motivisani su da osvoje Kup, ali ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici".

Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću, koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega.

"Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali".

ČESTITKA DANILOVIĆA

Predsednik Partizana u vreme njegove najveće dominacije, ali i u vreme velikog pada, Predrag Danilović došao je u Niš i gledao polufinale Kupa u društvu aktuelnog potpredsednika kluba Miroslava Berića. Posle meča se spustio u hodnik ispred svlačionica da nađe trenera Džikića, sa kojim se zagrlio i čestitao mu na pobedi.

Kako je naveo, njegova ekipa se mučila i u četvrtfinalu i u polufinalu, a moguće je i da će u finalu biti "izmučena".

"Šta da radimo? To je Kup, kako ti zapadne. Videćemo kako će biti u nedelju. Oni će da krenu gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti", završio je Džikić.

Centar Partizana Miloš Koprivica nije mogao da sakrije sreću zbog trijumfa, ali i prilike koja mu se pružila.

"Presrećan sam što smo dobili veoma jakog protivnika i što sam igrao protiv jakih igrača, poput Maika Cirbesa i Vladimira Štimca. Dao sam maksimum i pomogao timu najviše što sam mogao", rekao je Koprivica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC