• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea odbranila Kup BiH

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

 Kup BiH finale 2016.  Igokea Široki 95:77 Izvor: MONDO
...
Izvor: MONDO

 Košarkaši Igokee osvojili su četvrti trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Igokea je u finalnom meču, koji je odigran u Mrkonjić Gradu savladala Široki 95:77 (26:19, 16:21, 30:20, 23:17) u reprizi prošlogodišnjeg finala i tako došla do četvrtog trofeja pobjednika Kupa BiH. Na drugoj strani Široki je ostao na devet trofeja.

U pobjedničkom timu Gipson najefikasniji sa 24 poena, Radivojević je dodao 15 uz 10 asistencija, a Buker je postigao 14 poena, Komatina 12, Šibalić 10.

Na drugoj strani Karačić odličan sa 27, pratio ga je Šegarić sa 13 poena.

Igokea je na ovom meču postigla čak 17 trojki.

Široki se dobro držao u prvom poluvremenu, kada su u par momenata i prešli u vođstvo. Ipak početkom treće četvrtine Igokea je zaigrala bolje u odbrani, otišla na dvocifrenu razliku i tu prednost sačuvala do kraja meča.

...
Izvor: MONDO

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina:

Igokea je bolje počela utakmicu i veoma brzo stegla ozbiljnu prednost 13:4. Ipak Široki se vraća i sada je 16:12. Igokea je u prvoj četvrtini postigla šest pet trojki. Vode 22:14. Đorđe Milošević postiže svoju treću trojku , ukupno sedmu za Igokeu, koja vodi 25:17. Nakon 10 minuta igre Igokea vodi 26:19.

Druga četvrtina:

Serijom 6:0 Široki počinje drugu četvrtinu i sada je 26:25. Dragan Bajić zove tajm- aut. Široki Igra zonu, a Gipson postiže osmu trojku za Igokeu. Prvo vođstvo Širokot. Trojku postiže Ćorić za 30:29. Vuk Radivojević pogađa prvu trojku sada je 33:32. Deveta Igokee. Šibalić pogađa jubilarno 10 trojku za Igokeu, koja vodi 36:34. Šibalić postiže novu trojku sada je 39:37. Faber trojka za Široki, a onda u posljednjim trenucima prvog poluvremena za tri pogađa Gipson. Igokea vodi 42:40. Igokea u prvom poluvremenu postigla čak 12 trojki.

Treća četvrtina:

Igokea nakon ofanzivnog skoka postiže prve poene u drugom poluvremenu. Trojku za Široki postiže Segarić 44:43. Nakon poena Gipsona tajm aut zove Damir Vujanović. Radivojević postiže drugu trojku, a 13 za Igokeu. Branilac Kupa je agresivniji u drugom poluvremenu i ponovo ima ozbiljniju prednost 57:48. Ofanzivni skok Miloševića i trojka Radivojević za rekordnih 69:56 Igokee. Nova trojka ukupno 15 Igokee. Postiže je Gipson. Na drugoj strani uzvraća Karačić za 72:60.

Četvrta četvrtina:

Pašajlić zakucavanjem počinje posljednju četvrtinu. Nakon ofanzivnog skoka i Komatina pogađa. Igokea održava desetak poena razlike.

Na pet minuta prije kraja Krstić postiže 16 trojku za Igokeu, koja vodi 82:69.

Radivojević ima deset asistencija. Čini se da je sve gotovo. Igokea će odbraniti Kup BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC