• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola "MVP" Ivanović: Ponosni!

Autor mondo.rs

Plejmejker Mega Leksa u potpunosti je zaslužio zvanje najkorisnijeg pojedinca finalne utakmice Kupa Koraća.

 Nikola ivanović MVP Kupa Koraća Izvor: MN PRESS

Pre nego što je letos zamenio dres Budućnosti "egzotičnim" bojama Mege, Nikola Ivanović dovođen je u ozbiljnu vezu sa Partizanom.

Bio je želja tadašnjeg trenera Duška Vujoševića, ali nesređena situacija u trofejnom klubu uticala je da u dogovoru sa agentom Miškom Ražnatovićem potpiše za mladi tim pod vođstvom Dejana Milojevića.

Sedam meseci kasnije, sa 24 poena (pet trojki iz sedam šuteva), pet asistencija, odlučujućom blokadom i indeksom korisnosti 31, srušio je u finalu Kupa Radivoja Koraća upravo Partizan i bio proglašen MVP-jem utakmice!

 Kao nagrade organizatora, KSS, dobio je trofej, umetničku sliku i knjigu posvećenu legendarnom "Žućku", koju mu je uručio njegov brat, Đorđe Korać.

Međutim, u prvom planu su se po završetku ceremonije našle plastične naočare u "Meginoj" zelenoj boji - obećani poklon menadžera.

"Miško je danas došao i rekao da MVP dobija glavnu nagradu, a to su ove naočare. Pretpostavljam da koštaju dva ili tri evra, ali njihova vrednost je naravno drugačija... A i u našim bojama je...", nasmejao se Ivanović.

Izvor: MONDO/M. Šolak


I dok se prisećao uzbudljivog toka utakmice, nije skidao osmeh s lica...

"Moramo biti ponosni na sebe. U teškim trenucima smo odigrali jako dobro, nismo se predali i reagovali smo na najbolji način".

Prvi sledeći veliki izazov biće polufinale ABA lige protiv Budućnosti.

"Kup je ogroman impuls za nastavak sezone. Imamo još dva kola do plej-ofa i moramo da se okrenemo tim utakmicama, mada smo već sada sigurni na četvrtom mestu. Čekaju nas veliki izazovi, polufinale u Podgorici i Budućnost koja godinama želi plasman u Evroligu. Ipak, mi smo ovde pokazali karakter i kvalitet".

Ivanović priča kako je izgledalo na terenu kada je Partizan tri minuta pre kraja imao pet poena prednosti i, činilo se, sudbinu utakmice u svojim rukama?

"U jednom trenutku je bilo izuzetno teško i tada smo reagovali na najbolji mogući način. Luvavu je ubacio par šuteva, napravili smo seriju 10:0 i ostvarili trijumf. Veoma smo srećni, zaista".

Poslednji klub koji je osvojio neki od dva domaća trofeja - a da nije Partizan, ni Crvena zvezda - bio je FMP Železnik, na završnom turniru Kupa u Kragujevcu 2007. Sada je taj podvig ponovila Mega. Ivanoviću za to pripadaju ogromne zasluge...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC