• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gas za kraj, pobeda Srbije!

Autor mondo.rs

Košarkašice Srbije pobedile su Nemačku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i načinile veliki korak za završnom turniru u Češkoj 2017.

 Gas za kraj, pobeda Srbije! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Poraz od Ukrajine, pa pobeda u Nemačkoj!

Evropske šampionke na dobrom su putu da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo pošto su i u drugoj utakmici pobedile Nemačku - 78:66 (21:20, 17:20, 16:11, 24:15).

U Grupi D, posle četiri kola vodi Ukrajina sa skorom 4-0, Srbija ima 3-1, Nemačka 1-3 i Luksemburg 0-4. Direktan plasman na EP obezbediće devet pobednika grupa i šest najboljih drugoplasiranih selekcija.

Srbija je u Nemačkoj imala tri veoma raspoložene košarkašice. Ana Dabović bila je prvi strelac meča sa 21 poenom i četiri asistencije. Danijel Pejdž zabeležila je "dabl-dabl", postigavši 17 koševa i 11 skokova, dok je Saša Čađo bila drugi strelac u ekipi Srbije sa 18 poena. Jelena Milovanović je meč završila sa sedam asistencija.

U selekciji Nemačke, kojoj je ovo treći poraz u kvalifikacijama, istakla se Margaret Skubala sa 15 poena, dok je Katarina Fikijel postigla jedan manje.

Nemačka, koju je Srbija u Beogradu prošle godine lagano i vrlo ubedljivo pobedila, odlično se držala sve do poslednje četvrtine. Izabranice Marine Maljković odigrale su sjajno poslednju deonicu i sigurno privele meč kraju.

Ranije danas u prvom meču Grupe D Ukrajina je sa 85:52 pobedila Luksemburg, tako zadržala maksimalan učinak posle četiri kola, dok je Luksemburg bez pobede.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC