• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Mnogo je teško raditi u Zvezdi

"Prošle sezone je tu bar bio Slobodan Vučićević, koji je u teškim situacijama garantovao igračima da će sve biti u redu".

 Pešić: Mnogo je teško raditi u Zvezdi  Izvor: MONDO

Svetislav Pešić pokazao se kao "vizionar", kada je ljetos odlučio da ne ostane u Crvenoj zvezdi.

Trener koji je prošle sezone doveo crveno-bijele na korak od trofeja u tri takmičenja, nije dobio garancije da će klub i ekipa funkcionisati na željenom nivou.

Pešić je u razgovoru za "Politiku" istakao da Aco Petrović u Zvezdi sada prolazi kroz iste nedaće sa kojima se borio on.

"Dok sam bio trener, problemi su manje-više bili isti kao sada. Postojao je samo jedan čovjek koji je to držao, a to sam bio ja. Da sam digao ruke, a još u novembru su postojali uslovi za to, sve bi otišlo netragom. I sada se javljaju dušebrižnici koji se busaju u prsa kao veliki zvezdaši, a niko od njih neće da zalegne. Nisu samo pare u pitanju, iako se oko njih dosta toga vrti. Postoje tim, trener, stručni štab i menadžer, ali to nije dovoljno", kaže Pešić.

Renomirani stručnjak pokušava savjetima da pomogne Petroviću da prevaziđe krizu rezultata.

"Aco treba da izdrži, ali neophodna mu je pomoć kluba. Mnogo je teško da radiš u situaciji kada su neki igrači plaćeni, a neki nisu. Prošle sezone je tu bar bio Slobodan Vučićević, koji je u teškim situacijama garantovao igračima da će sve biti u redu. A ko sada Petroviću i Opačiću čuva leđa", upitao je Pešić.

On je dodao da mu se ne dopada način na koji je izabran Upravni odbor od 25 članova i da je klubu potreban odgovoran predsjednik (ta funkcija je praktično upražnjena već četiri mjeseca).

Po sistemu "nova sezona, stari problemi", isplivao je na površinu konflikt sa halom Pionir, oko neplaćenih termina.

"Naš dug nije sporan. Malo smo zakasnili, ali ćemo ga sigurno izmiriti. Situacija je neprijatna, ali najbitnije je da se nije remetio rad ekipe", rekao je generalni menadžer Milan Opačić.

Zvezda se u naredna dva kola NLB lige sastaje sa Širokim, Partizanom (18. novembra) i Cibonom, a 24. novembra sa Dinamom iz Moskve, na startu Evrokupa.

Još se čekaju povrijeđeni Nemanja Bjelica i Marko Kešelj, dok je kandidat za poziciju "petice" iskusni Jamajčanin Kimani Frend, prije šest godina istaknuti igrač FMP Železnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC