• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao 80-ih: Partizan oduševio u Hali sportova!

Autor mondo.rs

U hali "Ranko Žeravica", u kojoj su trofejne generacije crno-belih pisale istoriju, tim Aleksandra Džikića razbio je Cedevitu 82:60 na oproštaju od svojih navijača!

 Kao 80-ih: Partizan oduševio u Hali sportova! Izvor: MN PRESS

Partizanov spektakl na rastanku od Grobara!

Ekipa Aleksandra Džikića upila je fanatičnu podršku krcate Hale sportova, prenela je na teren i do nogu dotukla učesnika Top 16 faze Evrolige, očitavši mu lekciju!

PARTIZAN - CEDEVITA 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15)

Kevin Džons odigrao je praktično bez greške (21 p, 8/12 za dva), Darel Vilijams (12 p, 6 sk) skakao je po loptu u prvi red gledališta, a Džamar Vilson (16 p, 5 as) prodorima oduševljavao navijače, skoro kao Edo Murić (15 p, 5 sk) spektakularnim zakucavanjima...

Bila je to Partizanova noć za pamćenje, na oproštaju Grobara od sezone tokom koje je njihov tim prolazio kroz najteže momente u novijoj istoriji.

Na čelu sa Aleksandrom Džikićem, za manje od dva meseca, crno-beli su se od ekipe koja je glatko gubila od Sutjeske uzdigli do sastava snažnog i sposobnog  da se poigrava sa prvakom Hrvatske i jednim od favorita za osvajanje ABA lige.

A, favorizovanoj Cedeviti je ovaj meč bio i te kako važan!

Porazom na Novom Beogradu, tim Veljka Mršića praktično je ostao bez prednosti domaćeg terena u polufinalu ABA lige protiv Crvene zvezde Telekom, koja je ranije večeras pobedila Cibonu u Zagrebu. Ne tako davno, Cedevita je bila "zakucana" na drugoj poziciji, sa dve pobede više od crveno-belih i boljim međusobnim skorom...

"Sada ih pustite", ironično su zapevali navijači Partizana početkom drugog dela, "tražeći" od svojih ljubimaca da "sklone nogu sa gasa" i da otežaju "večitom" rivalu. Naravno - igrači Partizana kidisali su još žešće nego u prvom delu i dozvolili Cedeviti da za više od pet i po minuta postigne samo dva poena.

U buci Hale sportova, u prisustvu novog igrača crno-belih Novice Veličkovića, NBA skauti Oklahome, Majamija, Jute, Toronta i brojnih drugih timova videli su sa tribina samo jedan tim - Partizan!

Uskoro opširnije...

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! SJAJNA IGRA CRNO-BELIH I VELIKA POBEDA PARTIZANA!

40' 82:60 Žganec je pogodio jedno slobodo bacanje, za kraj utakmice.

40' 81:60 Karlo Žganec promašuje dva slobodna bacanja, potom promašuje i Arapović...

39' 81:58 Milutinović je pokušao da dalekom trojkom ponovo razgali dvoranu, ali nije uspeo. Ipak, pogodio je Koprivica, koji nastupa sa flasterom.

37' 77:57 Još jedno - TREĆE zakucavanje Eda Murića, koji vraća razliku na "plus 23"! "Partizan ole, ole...", njišu se tribine.

- Darel Vilijams poleteo je preko reklama, u prvi red gledališta. Oduševio je navijače borbenošću, koja mu se ne može osporiti ni u jednom meču.

- Veljko Mršić održao je tajm-aut jako besan na svoje igrače...

36' 74:52 Partizan je odavno rasturio koncepciju igre Cedevite, pa se utakmica u ovim trenucima svodi na mirne napade crno-belih i na očajničke pokušaje Zagrepčana da pogode iz daljine. Edo Murić je ponovo zakucao, iskoristivši "rupu" u reketu gostiju! I Slovenac ima sjajno veče...

34' 71:49 Murić nastavlja! Pogađa uz faul, pa koristi slobodno bacanje, za "plus 23".

33' 69:48 Tražio je reakciju trener Cedevite, dobio trojku Eda Murića! Partizan je u ovom momentu ispunio bonus, ali i dočekao uvod u završnicu sa prednošću većom od 20 poena.

- Tajm-aut Veljko Mršić.

31' 66:48 Faul Vitkovca uz pogodak Žorića, posle kojeg nije ubacio slobodno bacanje. Na drugoj strani, Cvetković "otvara" napadački ovu četvrtinu crno-belih.

- Kraj treće četvrtine -

30' 64:46 Posle 15 izgubljenih lopti Cedevite., Luka Babić pogađa trojku o tablu. Na drugoj strani, Vilijams zakucava posle akcije Murića.

28' 60:41 Pet vezanih poena Zagrepčana. Arapović je pogodio treću trojku gostiju za goste iz 15. pokušaja.

26' 60:36 Hala sportova je eksplodirala! Murić zakucava pored dvojice protivnika za delirijum u dvorani! Cedevita je u nokdaunu! Cela dvorana stoji, dok Kevin Džons promašuje. Treba to naglasiti, jer je večeras praktično sve pogodio.

25' 58:36 Vilson krade, Vilson pogađa! Sjajan nastup crno-belih u derbiju kola!

24' 56:36 Kevin Džons nastavlja da pogađa, a Bilan da promašuje! Hrvatski centar treći put je večeras promašio zakucavanje. Cedevita, jednostavno, u ovim trenucima ni ne podseća na ekipu koja igra Top 16 fazu Evrolige.

22' 54:34 Vilson pogađa još jednom, za oduševljenje navijača i za očigledan bes trenera gostiju Veljka Mršića, koji je pozvao ekipu na tajm-aut.

- Cedevita u ovim momentima deluje potpuno obezglavljeno. Čak šesti put bacili su gosti loptu u aut, a za minut i po igre u nastavku izgubili su tri lopte!

21' 52:34 Sjajan okret Džamara Vilsona, za velikih "plus 16". Odmah, potom Džons upisuje svoj 19. poen! Za oko pola minuta mini-serija crno-belih!

- Na poluvremenu, 48:34 -

Partizan apsolutno kontroliše utakmicu protiv gosta iz Hrvatske. Čvrstom odbranom i ogromnom borbenošću izbacuje nesigurnog protivnika i iz ritma i iz ravnopravne borbe.

Kevin Džons već je postigao 17 poena. Odigrao je sjajnu prvu četvrtinu, upisao deset poena, pa i u drugoj ubacio sedam. Darel Vilijams (8 p) je imao odličnu rolu u oba pravca u prvom kvartalu, a u drugom je jako važne šuteve pogađao i Džamar Vilson, koji je upisao sedam poena i tri asistencije.

Na drugoj strani, najbolji igrač prvaka Hrvatske Miro Bilan bio je fauliran sedam puta (dok je Cedevita TIMSKI napravila samo faul više) i promašivao je iz svih pozicija (jednom zicer, dva puta zakucavanje), iako je sakupio 13 poena, od kojih sedam sa linije za slobodna bacanja (7/10).

Ni on, ni njegovi saigrači nemaju odgovor na veliku borbenost crno-belih, a ni mir pri otvorenim šutevima pred 4.500 gledalaca. U takvoj atmosferi, uz takav nastup domaćina, Partizan ima veliku šansu u nastavku.

PARTIZAN: Cvetković 3, Džons 17, Murić 3, Marinković 4, Vitkovac 2, Vilijams 8, Vrabac 4, Vilson 7.

CEDEVITA: Pulen 10, Vajt 1, Pilepić 3, Voker 5, Bilan 13, Žorić 2.

- Na kraju prvog dela Džons je promašio šut za tri.

20' 48:34 Kakav pogodak Džonsa za tri, kakva igra Partizana! 70 odsto šuta za dva crno-belih! Odličan podatak, koji govori o borbenosti: Cedevita je napravila sedam ličnih grešaka, a Partizan sedam samo na Bilanu!

18' 45:31 Partizan je potpuno "uštopovao" Cedevitu, izbacio je iz ritma i učinio je neisurnom. Bilan promašuje i zakucavanja i zicere i slobodna bacanja. Za to vreme, Vilson pogađa posle prodora, a Murić ubacuje trojku iz ćoška! Novo maksimalno vođstvo!

- Utakmica je prekinuta zbog predmeta koji su sa tribina upali na teren.

18' 40:30 Voker za Bilana, koji promašuje čisti zicer, Vilson za Džonsa, koji pogađa. Partizanova prednost ponovo je dvocifrena.

- Ljutnja domaćih na sudijski trio Pukl-Javor-Dimitrijević zbog odluke da ne upišu Vilsonu poene, iako se čini da je Voker zaista zaustavio loptu u silaznoj putanji. Tajm-aut.

16' 38:30 Partizan je ušao u svoj četvrti minut bez poena, dok je Pulen sa linije penala smanjivao na "minus 6". Henri Voker pokušava da pogodi za tri, ali je promašio tri uzastopna šuta... Period praznog hoda crno-belih prekida Džons, pogotkom o tablu.

14' 36:29 Partizan je faulom Andreje Milutinovića ispunio bonus u ranoj fazi četvrtine. Pulen je posle prodora upisao svoj deveti poen...

- Crno-beli su izbacili goste iz ritma. Veliki broj izgubljenih lopti Cedevite u momentima u kojima pokušava da zonskom odbranom obuzda napade Partizana.

13' 36:26 Partizan čvrst i na startu druge četvrtine. Prvi put na ovoj utakmici ima deset poena prednosti. Na terenu je petorka domaćina Vilson, Vrabac, Milutinović, Vitkovac, Džons.

- Partizan u prvoj četvrtini ima 70 odsto šuta iz igre - 10/13 za dva i 2/4 za tri. Džons je ubacio 10 poena, Vilijams 8.

10' 29:24 Vrabac uz zvuk sirene, pred pauzu, na asistenciju Vitkovca. Kraj prve četvrtine - jako atraktivna igra na obe strane. U hali je zvanično 4.500 gledalaca.

10' 27:22 Ovo postaje šou Darela Vilijamsa! Sada je sjajno blokirao Vajta!

9' 25:21 I ponovo Vilijams i ponovo trojka Cedevite. Sada je pogodio Voker. Odličan meč na Novom Beogradu.

8' 23:18 Polaganje, pa brza trojka Pulena posle pauze. Ipak, nije on u centru pažnje u ovim trenucima, već Darel Vilijams, koji je sad pogodio i posle ofanzivnog skoka.

7' 21:13 Dinamičan meč... Vilijams se "upisuje", pa zakucava posle kontre. Prethodno je sam i ukrao loptu gostima... Tajm-aut Veljko Mršić.

6' 17:11 Kapiten Partizana Vanja Marinković pogađa trojku, uz faul Bilana! Velika buka u hali na Novom Beogradu, u kojoj Gordić gubi loptu i vraća je u posed domaćina.

5' 13:11 Henri Voker pogađa dva penala, posle Džonsovih pogodaka "sa crte". Problem za Partizan: Edo Murić već je zaradio tri lične greške.

- U hali je i Novica Veličković, za koga se u ponedeljak saznalo da je nadomak povratka u tim iz Humske.

4' 11:9 Miro Bilan je ušao u meč. "Povezao" je četiri slobodna bacanja, pogodio uz faul... Već je iznudio četiri lične greške crno-belih. Za sada je postigao sve poene za goste.

2' 9:2! Odličan početak Partizana! Kevin Džons već je upisao šest poena!

Crno-beli su potpuno izbacili goste iz ritma, uz delirijum na tribinama! Miro Bilan je promašio dva uzastopna zakucavanja i raspalio pesmu navijača...

1' MEČ JE POČEO!

Košarkaši Partizana na oproštaju od svojih navijača, kada je ABA liga za sezonu 2015/16 u pitanju, igraju važan meč i za sebe i za najvećeg rivala, Crvenu zvezdu.

I to u dvorani, koju mnogi navijači crno-belih smatraju pravom "kućom", "Hali sportova" u Novom Beogradu, koja se od nedavno zove Dvorana "Ranko Žeravica".

NAJAVA UTAKMICE:

U 20 časova u punoj hali:

Partizan – Cedevita!

To je meč pretposlednjeg, 25. kola ABA lige sa najvećom "specifičnom težinom", što zbog uveliko uspostavljenog rivaliteta beogradskog i zagrebačkog kluba, što zbog konačnog izgleda tabele pred start plej-ofa. Ukratko, ukoliko crno-beli i sedmi put u sedam sezona pobede Cedevitu kao domaćini u ligaškom delu ABA lige, Crvena zvezda bi pobedom u poslednjem kolu nad Krkom prigrlila drugu poziciju i stekla prednost domaćeg terena za seriju sa, upravo, Cedevitom.

Ali, to nikako neće biti motiv koji će pokretati momke Aleksandra Džikića, odmorne i uglavnom zdrave posle neprijatnog gubitka finala Kupa Radivoja Koraća i poraza od Mega Leksa u Nišu, upisanog 21. februara.

Umor bi mogao da bude faktor večeras, s obzirom na to da je ekipa Veljka Mršića u četvrtak uveče igrala težak evroligaški duel i doživela poraz od Lokomotive Kuban u 2.500 kilometara udaljenom Krasnodaru, iz kojeg se do Zagreba leti sedam sati.

Cedevita je u jednom periodu sezone odlično "hendlovala" ritam od dve utakmice nedeljno, izborila plasman u Top 16 fazu Evrolige i suvereno držala drugo mesto na tabeli ABA lige, ali je šampion Hrvatske u poslednjih šest regionalna kola doživeo tri poraza i doveo se u situaciju da mora da pobedi crno-bele, koji nemaju rezultatski imperativ, ali koji su odavno usvojili obavezu da u svakom meču idu na trijumf.

Partizan, naravno, jeste gubio važne mečeve od Cedevite, koja je zabeležila dve zvučne pobede u polufinalima Fajnal-forova ABA lige, ali se to nije dogodilo na Paliluli: 28. aprila 2012. hrvatski tim bio je bolji u Dvorani "Jad Elijahu" u Tel Avivu (68:56), a 25. aprila 2014. u Beograd, u "Kombank areni" (81:79), u već čuvenom meču rešenom trojkom Nolana Smita, uz zvuk sirene.

Lepe vesti za poslednji dan februara

Ovaj 29. februar, 2016. godine, dan koji se "ukazuje" jednom u četiri godine, navijači Partizana pamtiće i po tome što je najavljen povratak nekadašnjeg ljubimca, Novice Veličkovića.

Jesenas, 29. novembra, u 12. kolu ABA lige, Cedevita je teško pobedila Partizan tadašnjeg trenera Petra Božića, bilo je 75:72 uz 21 poen Kevina Džonsa, koji je i dalje tu za razliku od trenera Božića, zatim Danila Anđušića i Koste Perovića.

Večeras u akciji neće biti ni Boža Đumića, koji je i dalje povređen i s kojim Džikić nije mogao da računa u finišu pozitivne serije koju je otvorio dolaskom u klub, posle poraza od Sutjeske u Nikšiću – do danas, Džikić ima 7-2, uz dve pobede nad Crvenom zvezdom i poraze od Budućnosti u gostima i Mege u finalu Kupa.

U istom periodu, Mršić i "sokići" jesu osvojili Kup Hrvatske pobedama nad Goricom, a onda i Kvarnerom i Zadrom na finalnom turniru u "Stožicama", ali nakupilo se i poraza u ABA ligi i Evroligi – od 10. januara, Cedevita je gubila od Budućnosti, Unikahe, Zadra, Fenerbahčea, Mega Leksa, Panatinaikosa, Crvene zvezed i Lokomotive Kuban.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO!

19:59 - Hala je dupke puna i buka je ogromna, na utakmicu je došao veliki broj poznatih partizanovaca, među kojima je i naš najbolji plivač, nacionalni rekorder, Velja Stjepanović.

Izvor: MONDO



19:39 – Dvorana "Ranko Žeravica" polako se puni, a atmosfera podiže.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC