• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurtinaitis: Posebna energija u Viljnusu

Trener Lijetuvosa poštuje Partizan, ali vjeruje da će njegov tim pobijediti na svom terenu u četvrtak.

 Kurtinaitis: Posebna energija u Viljnusu  Izvor: MONDO

Lijetuvos Ritas i Partizan igraće u četvrtak meč četvrtog kola Grupe B Evrolige. Opšta je ocjena da je to duel direktnih konkurenata za plasman u TOP 16.

Respekt je obostran. Trener crno-bijelih Duško Vujošević apostrofirao je timski duh kao najveću snagu litvanskog tima, a njegov kolega Rimas Kurtinaitis smatra da i Partizan ima isti adut.

"Partizan je mlada, ali veoma jaka ekipa, koja je pokazala veliki potencijal na utakmicima sa Unikahom i Efes Pilsenom. Izgubili su oba meča, ali su mogli i da ih dobiju. Partizan nema lidera, ali je za njih bolje što igraju timski", rekao je Kurtinaitis za sajt Evrolige.

"Znam da će nam biti teško, ali smo dobro pripremljeni. Kod kuće igramo sa mnogo više energije, što će nam biti od velike važnosti u duelu sa direktnim konkurentom za plasman u TOP 16 fazu. Imali smo neke probleme sa povredama, ali sada je situacija bolja", zaključio je Kurtinaitis.

Plejmejker Lijetuvosa Steponas Babrauskas rekao je da je Partizan značajno promijenio tim u odnosu na prošlu sezonu, ali da je zadržao isti stil igre.

"Oni su veoma mlada ekipa, koja već dugo igra u Evroligi. Drastično su promijenili ekipu, ali je ostao odličan trener i zadržali su jedinstveni stil igre. Veoma čvrsto igraju i u odbrani i u napadu. Ako želimo pobjedu, moramo da popravimo skok i odbrani i da smanjimo broj izgubljenih lopti", naveo je Babrauskas.

Lijetuvos je do sada zabilježio dvije pobjede i poraz, dok su crno-bijeli ostvarili učinak od jedne pobjede i dva poraza.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC