• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea "ovjerila" opstanak!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee pobjedom nad Tajfunom u Sloveniji 76:81 (23:19, 21:22, 14:26, 18:14) i definitivno su potvrdili opstanak u ABA ligi u posljednjem kolu!

Trijumf u prethodnoj utakmici nad Zadrom nije definitivno čekirao nastup prvaka Bosne i Hercegovine na Jadranu i naredne sezone jer je teoretski postojala mogućnost da čak pet timova ostvare identičan učinak, pa ekipa Dragana Bajića u Celju protiv Tajfuna nije ništa prepustila slučaju.

"Igosi" su slavili rezultatom 76:81 (23:19, 21:22, 14:26, 18:14) i "ovjerili" nastup i sljedeće sezone u regionalnom takmičenju, naravno pod uslovom da odbrane titulu u šampionatu Bosne i Hercegovine.

Aleksandrovčani su u Sloveniju došli motivisani i da se revanširaju "fenjerašu" ABA lige zbog poraza u Laktašima u prvom dijelu sezone kada su Slovenci ubacili čak 17 trojki i u tome su uspjeli zahvaljujući posebno raspoloženom Danilu Šibaliću, koji je susret okončao sa 21 poenom i procentom šuta od 78 odsto!

Dva pogotka manje upisao je Vuk Radivojević, a dvocifreni učinak još su u gostujućem taboru uknjižili Dušan Katnić (12) i Tedi Gipson (11).

Domaćin je s druge strane pružio veliki otpor Igokei iako se znalo da definitivno ispada iz ABA lige. U taboru Tajfuna, koji je želio da se pobjedom oprosti od svojih navijača, Sandi Čebular i Stanko Sebič su bili najefikasniji sa 18, odnosno košem manje.

Tajfunu su se ispadanju iz ABA lige pridružili košarkaši Sutjeske, koji su u dramatičnoj završnici poraženi od Zadra (85:83).

ČETVRTA ČETVRTINA (18:14)

32 - Dragiša Drobnjak je "otvorio" odlučujući period, a uzvratio je pogotkom Milošević. Igokea sada troši vrijeme i igra na duge napade.

34 - Katnić je promašio čistu trojku, ali na sreću navijača iz Aleksandrovca ni Tajfun nije učinkovit u napadu, pa je razlika u korist Igokee pristojnih "plus osam" (62:70).

36 - Veoma neefikasan period na obje strane, koji je prekinuo Milan Sebič, brat od Stanka, smanjivši na "minus šest" (64:70).

37 - Fantastična blokada Nemanje Krstića nad Džejkobom Parkerom, koji je probao da zakuca, ali je dobio čistu "bananu". Radivojević je potom ubacio dva bacanja i sa 17 pogodaka postao prvi strijelac utakmice. Osam razlike je za Igokeu pred sami finiš.

39 - Milan Sebič je "kucanjem" vratio nadu da Tajfun može do preokreta, međutim, Šibalić je sa linije slobodnih bacanja vratio na "+8" na 60-ak sekundi do kraja. Po svemu sudeći, sve je gotovo, Igokea će zabilježiti pobjedu i osigurati opstanak.

40 - Za samo 20-ak sekundi, Tajfun je napravio seriju od 5:0 i smanjio na pet razlike (71:76) i natjerao Bajića da pozove minut odmora na 30 sekundi do kraja.

40 - Šibalić je trojkom, petom, praktično ovjerio pobjedu "igosa" - imao je pet od šest za tri! (71:79) Sjajan učinak košarkaša Igokee i sigurno je najzaslužniji za 11. pobjedu u regionalnom takmičenju.

40 - Klark je pogodio trojku za "minus pet", ali vrijeme je isteklo - 81:76!

TREĆA ČETVRTINA (14:26)

22 - Šibalić je stoprocentan izvan linije 6.75 (4/4) za izjednačenje na početku trećeg perioda (44:44). U sljedećem napadu Katnić je aistirao Komatinu za "plus dva" Igokee, a polovičan sa linije penala bio je Radivojević.

23 - Serija igokee od 8:0 za "plus šest", iz ugla je pogodio trojku Katnić.(44:50).

25 - Drobnjak je povezao nekoliko pogodaka za Tajfun, Ponjević je pogodio trojku, kao i Radivojević za Igokeu, pa je prvak BiH održavao četiri, pet poena prednosti (51:55).

27 - Poslije posta u drugoj četvrtini, proradio je ponovo Stanko Sebič (15 poena), a pogoci s linije slobodnih bacanja ponovo su donijeli prednost domaćinu. (58:57).

29 - Radivojević je najprije pogodio s linje penala, a potom i trojkom sa osam metara podigao na noge malobrojne navijače Igokee (58:62). Tajfun je pogriješio u napadu, odnosno svirani su koraci, pa je Gipson sa penala jer je domaćin u bonusu, odveo Igokeu na "plus šest" (58:64).

30 - Đorđe Milošević je u finišu iz ćoška pogodio tri poena za seriju Igokee od 10:0, za povećanje prednosti na devet razlike pred odlučujućih 10 minuta (58:67).

Igokeu su dosad predvodili Danilo Šibalić sa 16 i Vuk Radivojević sa poenom manje, na drugoj strani najefikasniji su Sebič i Čebular sa po 15 koševa.

DRUGA ČETVRTINA (21:22)

12 - Gipson je drugu četvrtinu otvorio trojkom, trećom za Igokeinog Amerikanca, a potom je Tedi Gispon asistirao za Miloša Komatinu za izjednačenje uz jedno dodatno slobodno bacanje. (23:27). Serija od 7:0 Igokee i posljednji "pik en rol" natjerao je trenera Slovenaca da pozove minut odmora.

13 - Dušan Katnić je lijepim prodorom upisao svoje prve poene, a potom i uz prekršaj "povezao" nove koševe. Pogodio je i slobodno bacanje za "plus šest" gostiju (32:26).

14 - Katnić je uspio da dugom "dvojkom" poveže čak sedam pogodaka i Igokea je uspjela da se odlijepi na osam, a trojkom Šibalića i na prvi put dvocifrenu prednost 37:26.

16 - Mini serija Tajfuna od 5:0 i nešto lošiji napadi Igokee "kumovali" su smanjenju prednosti, pa je Bajić reagovao tajm-autom.

18 - Međutim, napad Igokee nije bio precizan, a na drugoj strani je Ivan Držić pogodio trojku za nastavak seriji od 8:0. Ipak, prazne minute "igosa" prekinuo je na kratko Radivojević s linije slobodnih bacanja. To je ipak bilo nedovoljno da zaustavi sjajnu igru Tajfuna, u posljednjih nekoliko minuta rezultat je 13:2 u korist slovenačke ekipe - 39:39.

20 - Bratoš je pogodio trojku sa osam metara i poslije dugo vremena je domaći tim poveo, ali je uzvratio Kris Buker, a potom su Slovenci imali posljednji napad u kojem je Čebular iz teške pozicije donio prednost na poluvremenu (44:41).

Najefikasniji kod domaćina je Stanko Sebić sa 12, Sandi Čebular je ubacio pogodak manje, dok je kod "igosa" prvi košgeteri Danilo Šibalić (11) i Tedi Gipson (9).

PRVA ČETVRTINA(23:14)

5 - U uvodnim minutama utakmice, Igokea je manje-više stalno imala prednost od nekoliko pogodaka zahvaljujući Seržeriju Gipsonu, Danilu Šibaliću i Vuku Radivojeviću, ali su domaći košarkaša sredinom četvrtine stigli do izjednačenja 9:9.

6 - Šibalić je poslije uvodne trojke, bio precizan i za dva poena, ali je Stanko Sebić uzvratio izvan linije 6.75 za minimalno vođstvo Tajfuna (12:11). Sebić je nastavio sa trojkama i već je na svoj konto upisao osam pogodaka za "plus četiri".

7 - Raspoložen je u taboru Igokee i Šibalić, koji je postigao svoju drugu trojku - 15:14.

10 - Šibalić i Đorđe Milošević su uspjeli da vrate rezultat na vodenicu gostiju iz Aleksandrovca, ali je Tajfun u finišu ipak poenima Bratoša stigao na "plus četiri" na kraju prvog perioda (23:19).

Prvo ime meča je apslutno Stanko Sebić sa 12 poena za Tajfun, na drugoj strani je najefikasniji Danilo Šibalić sa osam koševa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC