• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita, Zvezda... Javor!

Autor mondo.rs

Komesar za suđenje ABA lige Aleš Kamnikar odlučio je da revanš susret polufinala plej-ofa poveri "dežurnim krivcima".

 Cedevita, Zvezda... Javor! Izvor: MN PRESS

Dve trećine sudijske postave za revanš utakmicu Cedevite i Crvene zvezde u Zagrebu (utorak, 20.00) biće iste kao u Beogradu, gde su crveno-beli slavili posle produžetka 97:88 i poveli 1:0 u polufinalnoj plej-of seriji.

Kako MONDO nezvanično saznaje, komesar za suđenje ABA lige Aleš Kamnikar ponovo je ukazao poverenje Damiru Javoru i Saši Puklu, a Crnogorca Miloša Koljenšića zameniće treći Slovenac, Sašo Petek.

Tako je Kamnikar, na čiji rad Crvena zvezda mesecima unazad ima mnogo primedaba, nastavio da ide "tvrdom linijom", pokazujući da ga pritisci, kako institucionalni, tako i medijski, nimalo ne dotiču.

Sudija Javor je jesenas bio suspendovan na dva meča zbog loše obavljenog posla upravo na utakmici Cedevita - Zvezda, a crveno-beli su i pre prvog polufinalnog susreta u Beogradu nezvanično izrazili nezadovoljstvo njegovim prisustvom na listi arbitara za plej-of.

Izvor MONDA blizak regionalnom i srpskom šampionu tada je izneo optužbu da je Javor i na nezavidno 16. mesto među kolegama koje sude ABA ligu, dospeo prekrajanjem ocena, što je - kao i delegiranje sudija - sektor Aleša Kamnikara.

Zvezda je još u oktobru 2015. predočila da je Damir Javor "od 2009. godine stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu".

Ulog u seriji Zvezda - Cedevita je mesto u finalu ABA lige protiv Mega Leksa i, vrlo moguće, plasman u Evroligu 2016/17.

Crveno-beli će u Domu sportova imati prvu "meč loptu", a zanimljivo je da su u glavni grad Hrvatske doputovali već u nedelju, više od 48 sati pre početka utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC