• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Supermen" koristi lepak za ruke!?

Autor mondo.rs

Na utakmici protiv Atlante centar Hjustona Dvajt Hauard koristio supstancu koja je slična lepku i to kako bi bolje kontrolisao "skok". Na iznenađenje svih odgovorio: "Ja to koristim godinama!"

Kada je u noći između subote i nedelje košarkaš Atlante Pol Milsap stao na liniju za slobodna bacanja zbog faula koji su nad njim napravili igrači Hjustona, nije ni sumnjao da će pokrenuti "priču dana".

On se požalio sudiji da je lopta koju je dobio posle prvog pogođenog bacanja "lepljiva", a nakon kraće rasprave - ona je zamenjena.

O čemu se radilo?

Nakon što je Pol Milsap pogodio prvo bacanje loptu je uhvatio Dvajt Hauard, a ona je zbog supstance "Stikam" (Stickum) koja je vrlo slična lepku - postala lepljiva. Ova supstanca je naravno zabranjena za korišćenje (u NFL čak postoji pravilo o tome koje je na snazi od 80ih godina)...

Na opšte zaprepašćenje svih Dvajt Hauard je priznao da to na utakmicama koristi već pet godina!?

 "To nikada nije bio problem. Ne znam zašto ljudi sada prave veliku stvar od toga. Ja to radim na svakoj utakmici. Stvarno nije velika stvar, koristim to već pet godina", kazao je on.

Hauard je pre ulaska na parket isprskao tu supstancu po svojim rukama (čija je ambalaža bila zamotana kako se ne bi video sadržaj). Nakon signala Pola Milsapa da nešto nije u redu sa loptom sudija Monti Mekačen je uzeo loptu i odneo do zapisničkog stola i kazao da je "Stikam" zabranjen u NBA. Hauard nije kažnjen, ali do kraja utakmice više to nije koristio.

"Nikada nisam tako 'osetio' loptu. Bila je lepljiva. Kao da je u pitanju neki super lepak. Nisam mogao da skinem to sa svojim šaka", požalio se krilni centar Atlante.

Hauard je na toj utakmici uhvatio 17 skokova, a pretpostavlja se da koristi "Stikam" kako bi bolje kontrolisao loptu prilikom hvatanja, a ažurni statističari su izračunali da su njegovi procenti sa linije za slobodna bacanja značajno "opali" otkako je koristi. Pre pet godina je šutirao 60%, a od tada iz sezone u sezonu je sve slabiji u tom segmentu igre.

Hauard lepak
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC