• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi ABA odlučili: Za Evroligu!

Autor mondo.rs

Skupština ABA lige j.t.d. u Zagrebu donela važne odluke, uskoro potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa "Euroleague Basketball" i to uz podršku nacionalnih Saveza.

Regionalna ABA liga će se igrati i ubuduće, njeni najbolji klubovi igraće Evroligu i Evrokup, a neće biti problema da neko od niže plasiranih učestvuje u takmičenjima koje organizuje FIBA!

To su najvažnije odluke koje je u nedelju popodne donela Skupština ABA lige j.t.d. na sednici u Zagrebu, praktično potvrdivši ono što je nagovešteno na prethodnoj sednici, održanoj 1. marta u Beogradu.

Svih 12 klubova izjasnilo se za opstanak ABA lige, jer je ona "sto odsto" u interesu klubova, koji su ujedno i njeni vlasnici.

Prilikom glasanja kome se "carstvu" privoleti na nivou kontinenta, čak 11 glasova (od potrebnih sedam) dato je organizaciji "Euroleague Basketball", koju predvodi Đordi Bertomeu, a samo je Aleksandar Petrović ispred Cibone digao ruku za FIBA.

"U skladu sa tim, Skupština ABA lige ovlastila je direktora Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkapu da nastave i finalizuju pregovore sa 'Euroleague Basketball' oko potpisivanja trogodišnjeg ugovora, koji za najbolje plasirane klubove obezbeđuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19", stoji u saopštenju iz Zagreba.

Nakon sednice Skupštine održan je sastanak sa predstavnicima nacionalnih košarkaških saveza Srbije (generalni sekretar Dejan Tomašević), Hrvatske i Slovenije, koji su dali podršku ABA ligi i opredeljenju klubova.

"U veoma konstruktivnom razgovoru došlo se do zaključka da klubovi i savezi moraju mnogo bliže da sarađuju u cilju razvoja svih košarkaških subjekta u regionu".

Ova rečenica iz saopštenja ABA lige j.t.d. znači da će ubuduće biti mnogo intenzivnija komunikacija između lige i saveza i da će se u perspektivi gledati da i nacionalna prvenstva zemalja koje daju klubove ABA ligi dobiju bolji tretman nego što ga imaju sada.

"Istovremeno, Skupština je jednoglasno zaključila da ABA liga predstavlja jedini put za unapređenje, promociju i razvoj košarkaškog sporta u celom regionu i da kao takva predstavlja apsolutni prioritet".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC