• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Na Cedevitu sa rovitim Kinzijem

Autor mondo.rs

U utorak od 20 časova pada odluka - Zvezda u finalu, ili "majstorica" u Beogradu 28. marta.

 Dejan-Radonjic-najava-revans-meca-Cedevita-Crvena-zvezda-u-polufinalu-ABA-plej-ofa. Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobedom posle produžetka prošlog utorka (97:88) povela protiv Cedevite u polufinalnoj plej-of seriji ABA lige.

Zahvaljujući ranije izvršenoj promeni propozicija, za plasman u finale potrebna joj je samo još jedna pobeda i nju će imati priliku da ostvari u utorak u Zagrebu.

U Zvezdi su veoma ozbiljno prišli ovoj utakmici, o čemu govori podatak da se već drugi dan pripremaju na licu mesta, u glavnom gradu Hrvatske, gde su se maja 2015. i okitili prvom regionalnom titulom u klupskoj istoriji, takođe kroz seriju protiv Cedevite (3:1).

"
Očekuje nas još jedan u nizu teških mečeva koje imamo u ovom periodu - Panatinaikos, Cedevita, Unikaha, pa opet Cedevita, Lokomotiva... Upravo zato smo ranije došli u Zagreb, da se na pravi način pripremimoza novo veliko iskušenje", poručio je trener Dejan Radonjić.

On je svestan težine posla koju je njegov tim imao pre šest dana u dvorani "Aleksandar Nikolić", takođe i da je Cedevita u petak umalo slavila pobedu nad Efesom u Istanbulu.

"Ove sezone smo se sastali već četiri puta i svakako se dobro poznajemo. U utorak treba da odigramo odličnu utakmicu, kako bismo im parirali i pobedili. Ponavljam da je ovo utakmica dva učesnika Top 16 faze Evrolige".

Radonjić je priznao da pred revanš susret polufinala ima jedan problem.
To je zdravstveno stanje Tarensa Kinzija, koji je u prvom duelu sa Cedevitom pao na bok i onda protiv Unikahe igrao samo 12 minuta.

"
Kinzi je i dalje rovit, ali nadam se da će do utakmice biti spremniji da pomogne ekipi".

Iskusni Marko Simonović smatra da je ovo posle gostovanja u Malagi "najvažnija utakmica u sezoni", s obzirom na to da pobeda može da se pokaže vredna novog učešća u Evroligi.

"Svi su videli kako je tekao prvi meč. Sve je rešavano 'na jednu loptu' i u produžetku, a sada očekujem još težu utakmicu. Stvarno smo premoreni, puno energije smo potrošili u putovanjima i na prethodnim utakmicama, ali nadam se da ćemo uspeti da iznesemo i ovu u utorak, jer je mnogo važna".

Zvezdino putešestvije, koje će se već u sredu ujutru nastaviti letom za Krasnodar, na meč 12. kola Top 16 faze Evrolige, za osam dana će se protegnuti na više od 12.000 kilometara!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC