• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mršić: Gospodin iz Zvezde pravi pritisak

Autor mondo.rs

Trener Cedevite kaže da je njegov tim fokusiran na teren, a ne na prigovore iz Beograda na račun sudija. Priželjkuje atmosferu sa finala Cibona - Crvena zvezda 1984.

 Trener Cedevite: Zvezda vrši pritisak Izvor: MN PRESS

Cedevita i Crvena zvezda sastaju se u utorak od 20 časova u revanš utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli imaju šansu da ekspresno "overe" plasman u još jedno regionalno finale, dok domaći tim mora da pobedi kako bi odložio odluku za narednu nedelju, kada bi se igrala "majstorica" u Beogradu.

Zagrebačke novinare je u najavi drugog meča interesovalo šta trener Cedevite Veljko Mršić misli o primedbama srpskih medija na delegiranje sudija za utakmice te polufinalne serije.

"Ne pratim šta se događa, ali to je stil tog gospodina iz Zvezde, koji stalno radi pritisak (predsednik Nebojša Čović - prim.aut)", objavio je u utorak "Jutarnji list".

"Pritisci nekad urode plodom, nekad ne, ali najvažnije je na kraju pogledati se u ogledalo. Mi se bavimo samo terenom i pokušaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu".

Vrlo je moguće da Mršić zbog povreda neće moći da računa na krilo Henrija Vokera (propustio i prvi meč) i centra Luku Žorića. Ipak, on smatra da uz podršku pune dvorane Cedevita može da nadoknadi eventualni hendikep i izjednači na 1:1.

Mršić, koji je bio košarkaš Cibone, povukao je paralelu sa "majstoricom" finala plej-ofa prvenstva Jugoslavije 1984, kada su Zagrepčani košem Mihovila Nakića nekoliko sekundi pre kraja obezbedili titulu i kasnije dva puta bili šampioni Evrope.

"Cedevita ne igra samo za sebe, predstavlja i zagrebačku i hrvatsku košarku. Očekujem zato da dvorana bude puna i da sitne klubaške interese stavimo iza sebe".

"Igra hrvatski protiv srpskog kluba i nadam se atmosferi iz 1984. godine, kada je Cibona igrala 'majstoricu' protiv Zvezde i svi su navijači bili kao jedan", završio je Veljko Mršić.

Bek Fran Pilepić takođe veruje da su pune tribine preduslov za pobedu.

"Verujem u naš timski duh i optimista sam zbog dobrih igara u poslednje dve utakmice, iako smo ih izgubili. Još samo da nas publika podrži".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC