• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lokomotiva "zgromila" Unikahu, čuva drugo mesto!

Autor mondo.rs

Barcokasova ekipa moraće da izgubi u poslednjem kolu i da Panatinaikos dobije oba meča do kraja.

Košarkaši Lokomotive završili su ligaški deo Evrolige za sezonu 2015/16 sa svega dva poraza kod kuće, po jedan u prvoj i jedan u Top 16 fazi.

Osim Zjelone Gore, autsajdera koji je iskoristio nezainteresovanost ruskog tima u finišu prvog kruga (51:66) i potom favorita, Fenerbahčea, koji je muški dobio derbi Grupe E Top 16 faze (52:55), niko drugi nije pobedio ove sezone u Krasnodaru.

Posle Crvene zvezde, pre sedam dana, Lokomotiva je ubedljivo porazila i Unikahu iz Malage, tako da će pobedom nad Darušafakom u Istanbulu, u poslednjem kolu, odbraniti drugo mesto pred četvrtfinalne serije, jer ima bolji međusobni skor od atinskih zelenih, Panatinaikosa.

Lokomotiva – Unikaha 81:60 (18:14, 21:21, 23:20, 19:5).

Izvor: MONDO

Mini-serija ekipe Jorgosa Barcokasa donela je deset poena prednosti pred poslednji napad Unikahe u trećoj četvrtini (62:52), međutim kako su gosti poentirali i na zatvaranju treće i na otvaranju četvrte četvrtine, rezultat je na devet minuta pre kraja bio 62:57.

Ispostaviće se, da će momci Pabla Lasa u preostalih devet minuta još jednom probaciti loptu kroz koš i doživeti pravi debakl u četvrtoj četvrtini. Dvocifren kod Andalužana bio je samo Mindaugas Kuzminskas sa 16 poena, dok je naš Nemanja Nedović ubacio devet.

Lokomotiva je odigrala strašnu odbranu u finišu utakmice, iz koje su na drugoj strani "sevale" kontre i napadi s malo driblinga i pasom više, pa su se razigrali i Malkom Dilejni (15 poena, 10 asistencija) i Met Džening (15) i Viktor Klaver (14) i Rajan Brekhof (14)...

Egal utakmicu sa "Lokom" u gostima odigrao je samo Anadolu Efes, koji je na startu Top 16 faze poražen tesno 78:77.

Lokomotiva je ubacila 15 od 34 trojke (44%), dok su gosti pogodili pet, od 23 pokušaja (21%) i to je kategorija koja je napravila razliku, jer su u svim ostalim aspektima igre timovi bili ujednačeni.

Lokomotiva - Unikaha
Izvor: YouTube


Računajući i "domaće" takmičenje, zapravo VTB ligu, Lokomotivu je ove sezone kao gost pobedio samo još CSKA Moskva, tako da će s drugim mestom u Grupi E i prednošću domaćeg terena u četvrtfinalu, Barcokasov tim biti težak zaloga za bilo koji tim iz Grupe F.

Izvor: MONDO

Da bi izgubili drugo mesto, Barcokas i skupo plaćeni košarkaši iz Rusije moraće da izgube od Darušafake u gostima, a da Panatinaikos našeg Saše Đorđevića dobije oba meča do kraja, kod kuće sa Cedevitom u petak uveče i Anadolu Efesom u gostima na zatvaranju Top 16 faze.

Pod pretpostavkom da će se u 14. kolu rešavati pitanje konačnog plasmana u Grupi E, moguće je da će u Istanbulu u isto vreme gostovati i igrati Lokomotiva i Panatinaikos.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC