• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos razbijen i ispada?!

Autor mondo.rs

Crveno-beli iz Pireja doživeli su debakl u Podmoskovlju i ukoliko za sedam dana ne pobede CSKA kod kuće, neće igrati četvrtfinalnu seriju Evrolige.

Debaklom u Podmoskovlju, kolo pre kraja Top 16 faze, košarkaši Olimpijakosa, najuspešnijeg kluba u Evropi u poslednje četiri sezone, doveli su u pitanje plasman u četvrtfinale Evrolige!

Za plasman u Top 8, sada, potrebno im je da u poslednjem kolu, u Pireju, pobede CSKA iz Moskve i sačekaju povoljan rasplet na ostalim parketima, ali može se konstatovati da su izgledi za to – mali!

Himki – Olimpijakos 98:66 (25:22, 23:14, 28:14, 22:16).

Izvor: MONDO

Igrala se sezona 2004/05 kada je "Oli" poslednji put ostao bez plasmana među osam najboljih u Evropi, a od tada su Pirejci osvojili dve titule prvaka (2012, 2013), igrali dva finala (2010, 2015), imali plasman na Fajnal-for (2009) i pet puta igrali četvrtfinale (2006, 2007, 2008, 2011, 2014).

Ove večeri naišli su na boljeg, uigranijeg, ornijeg i preciznijeg od sebe. Očigledno da je promena trenera, odlazak Rimasa Kurtinaitisa i dolazak Duška Ivanovića na klupu skupog tima iz predgrađa Moskve doneo željenu "šok terapiju".



Serijom 20:4 u poslednjih devet minuta, plavi ne samo da su popravili svoju, već su u velikoj meri pokvarili protivnikovu koš-razliku, pred moguće "krugove" nakon 14 odigranih kola...

Peteri Koponen ubacio je 21 poena za 17 minuta u igri, pogodivši pet od sedam trojki.

Najskuplje plaćeni košarkaš Evrope, Aleksej Šved, ubacio je 19, a Džejms Ogustin pomogao sa 18 poena i 10 skokova, što je bilo dovoljno za 7-6 Himkija pred put u Madrid na meč sa Realom.

Olimpijakos je na 6-7 i više ne zavisi sam od sebe... Mnogo je kombinaija pred poslednjih 40 minuta u Grupi F, ali malo njih kaže da trostruki prvak Evrope ide dalje.

Izvor: MONDO

Grci su imali dva poena prednosti u drugoj četvrtini pre nego što je Šved vezao četiri trojke i pokrenuo Himki do serije 17:2, od koje se crveno-beli nikada nisu oporavili. Na poluvremenu razlika je bila 12 poena, 20 u trećoj četvrtini, a čak 36 u četvrtoj, kada je Ivanović povukao prve zvezde s parketa...

Tajler Hanikat dodao je osam poena i osam skokova u važnoj pobedi Rusa, dok je Otelo Hanter bio prvi igrač gostujućeg tima sa 14 poena.

Parovi poslednjeg kola: Žalgiris - Barselona, Bamberg - Laboral Kuća, Real Madrid - Himki, Olimpijakos - CSKA.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC