• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Evropa da se nada NBA ligi?

Autor mondo.rs

Predstavnik najjače lige na svetu boravio je u Beogradu i ponudio odgovor na pitanje koje s vremena na vreme zagolica maštu ljubitelja košarke u Evropi.

 Može li Evropa da se nada NBA ligi? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Heusus Ćus Bueno, potpredsednik košarkaških operacija NBA za Evropu, Bliski istok i Afriku lično je u petak Beogradu pozdravio formiranje NBA Junior lige osnovaca, koja će biti prvi put organizovana u Beogradu.

U saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS), gost iz Londona obratio se đacima u Ustanovi kulture Palilula i sa bine im poručio da uživa u učešću u takvom projektu, u zemlji koja je dala NBA ligi čak 25 igrača.

"Srbija je neamerička zemlja broj jedan kada je u pitanju NBA liga, jer nam je dala 25 igrača. Istorijski, uvek ste donosili veliki talenat u Ameriku i to i dalje radite. Siguran sam da će ih biti još, jer sam svestan vašeg talenta i ljubavi prema ovom sportu", rekao je Bueno.

Zaduženja njegove kancelarije, smeštene u Engleskoj, su promocija igre pod obručima širom sveta i, naravno, popularizacija NBA lige.

"Radim u Londonu, zadužen sam za košarkaške operacije na ovom kontinentu i pokušavamo da promovišemo košarku. Deo sam tima koji se trudi da dodatno 'osvetli' ovu igru u različitim regionima i veoma sam srećan što imam takvu priliku", dodao je on.

Odlična saradnja sa KSS

"Srpski savez nam pokaže i nadam se da će klinci uživati u ovom takmičenju. Znamo da Srbija ima dugu košarkašku tradiciju i znamo da će ovo biti odlično takmičenje. Na kraju dana, najvažnije je da klinci vole igru, da uživaju u njoj i da će izaći sa novim iskustvima", istakao je Bueno.

Predstojeće "zatvaranje" Evrolige mnogi su videli kao pokušaj "kopiranja" NBA divizije, zbog ligaškog koncepta i formata u kojem svi timovi igraju u jednoj grupi.

Da li bi u budućnosti moglo da se dogodi da Stari kontinent dobije NBA dizviju?

"Kad god smo ovde, ljudi Adama (Silvera, komesara NBA lige) pitaju isto pitanje. Ne vidimo trenutno NBA diviziju u evropi, ali vidimo dolazak NBA lige u Evropu bez formiranja divizije", rekao je Bueno, sa jasnom aluzijom na tradicionalne prijateljske utakmice, ali i takmičarske duele, kakav su u januaru u Londonu odigrali Orlando i Toronto.

"Nadam se, u svakom slučaju, da ćemo u budućnosti zaista konkretnije razmišljati o tom dodatnom spajanju NBA lige i Evrope i da ćemo razmatrati tu budućnost"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC