• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Kecman u petorci kola

Dušan Kecman sa 16 poena, 13 skokova i pet asistencija protiv Fenerbahčea zaslužio mesto u idealnoj petorci šestog kola Top 16 faze Evrolige.

 EL: Kecman u petorci kola Izvor: MONDO

Plejmejker Fenerbahče Ulkera Vili Solomon i krilni centar Arisa Džeremaja Mesi podelili su naslov najkorisnijeg igrača poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige, pošto su obojica sakupila po 34 indeksna poena.

U idealnoj petorci kola našli su se još centar Taukeramike Tijago Spliter (28), krilo Partizana Dušan Kecman i krilo Montepaskija Romejn Sato sa indeksom korisnosti 26.

Kecman je zabeležio 16 poena, 13 skokova i pet asistencija i bio jedan od četvorice igrača koji su u sredu i četvrtak imali "dabl-dabl" učinak.

MVP Top 16 faze je Terens Moris iz Makabija sa 22,5 indeksnih poena po utakmici. Partizan ima dvojicu igrača među deset najboljih, to su Nikola Peković (18,17) na šestom i Milton Palasio (16,33) na devetom mestu.

Najbolji strelac druge faze Evrolige je Vili Solomon sa 20,5 poena po meču, ispred Mesija (20) i plejmejkera Olimpijakosa Lina Grira (18,83). Palasio je i na toj listi zauzeo visoko, sedmo i osmo mesto sa prosečno 15,17 koševa, koliko je postizao i Majk Batist iz Panatinaikosa.

Terens Moris je prvi skakač Top 16 sa 10,17 uhvaćenih lopti, a Dušan Kecman sedmi sa 6,67 skokova.

Teo Papalukas (CSKA) imao je okruglo sedam asistencija po utakmici, Solomon tri ukradene lopte, dok je Omer Ašik (Fenerbahče) blokirao u proseku 3,17 šuteva.

Ako je suditi po statistici, najveća Partizanova boljka bile su izgubljene lopte, pre svega zahvaljujući utakmici prvog kola u Sijeni, kada su crno-beli načinili čak 29 grešaka.

Milton Palasio (3,33), Novica Veličković (3,17) i Milenko Tepić (3,00) u proseku su gubili 9,50 lopti po utakmici. Sva trojica nalaze se u "najboljih" deset Evrolige u toj kategoriji, ali daleko iza Solomona, koji je u proseku pravio čak 4,33 greške.

U četvrtfinalu plej-ofa (1, 3. i ako bude potrebno 10. aprila) sastaće se CSKA - Olimpijakos, Makabi - Barselona, Taukeramika - Partizan i Montepaski - Fenerbahče Ulker.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC