• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci, očekivano, uz Evroligu

Autor mondo.rs

ACB liga prihvatila ponudu iz Barselone (jedno mesto od 2017), ali dozvoliće klubovima da igraju i FIBA "Ligu šampiona".

Generalna skupština ACB lige odobrila je potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora sa organizacijom "Euroleague Basketball", po kome će špansko prvenstvo od sezone 2017/18 davati direktnog učesnika Evrolige.

To će biti najbolje plasirani tim, ne računajući tri kluba koji će - kao što je odavno poznato - igrati Evroligu kao potpisnici desetogodišnjih ugovora (Real, Barselona, Laboral).

Konkretno, Unikaha će kao doskorašnji vlasnik "A" licence, posle jedne sezone odsustva iz elitnog takmičenja imati priliku da se uspehom u domaćoj ligi vrati u elitu oktobra 2017.

Ugovorom sa "Euroleague Basketball" predviđeno je da četiri kluba ACB lige (po plasmanu) budu učesnici Evrokupa 2016/17.

U slučaju da Gran Kanarija trijumfuje u aktuelnom ciklusu Evrokupa i time obezbedi nastup u Evroligi, u žrebu Evrokupa za narednu sezonu biće tri kluba iz Španije.

ACB liga dala je niže plasiranim klubovima slobodu izbora, tako da će svi koji zauzmu mesta ispod onih koja vode u Evrokup, moći da se takmiče u FIBA "Ligi šampiona".

Španci su u tom pogledu zauzeli isti stav kao Skupština ABA lige j.t.d, a ostaje da se vidi hoće li klubovi ex-YU regiona uspeti da odole pritiscima koje FIBA vrši na nacionalne saveze, putem pretnji o suspenziji seniorskih reprezentacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC