• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK PARTIZAN: Favoriti - da, neoprezni - ne

"Nećemo se uspavati, jer se plašimo da nas neko ne zakolje u snu", kaže trener Partizana Duško Vujošević pred meč sa Crvenom zvezdom.

 KK PARTIZAN: Favoriti - da, neoprezni - ne Izvor: MONDO

Epizoda prva: Partizan - Crvena zvezda. Šampion će u četvrtak uveče (19.30, TV Košava) biti u bijelim dresovima, kao domaćin, organizator prvog "vječitog" košarkaškog derbija sezone.

Kako je uoči derbija 8. kola NLB lige, pres konferenciju prvo održala Crvena zvezda, trener crno-bijelih Duško Vujošević bio je u prilici da prokomentariše izjave njegovog kolege sa klupe vječitog rivala Aca Petrovića i kapitena Zvezde Tadije Dragićevića, koji su ulogu favorita prepustili Partizanu.

Vujošević je prihvatio "uručenu" ulogu favorita, ali sa oprezom.

"Zvezda se nalazi u specifičnoj situaciji. Ne stoji baš najbolje na tabeli, ekipa je kasno počela sa pripremama, još nisu potpuno kompletni. Ali i tako Zvezda ima dobar tim, popunjen na svim pozicijama i svakako da će biti silno motivisani. Pored svega, rasterećeni su, jer ne nose breme favorita", ocijenio je Vujošević, čiji je tim ove sezone zabilježio četiri pobjede i dva poraza u NLB ligi.

S druge strane, Zvezda ima skor 2-5.

"Zvezda je prošle sezonre napravila odličan rezultat, uz to sagradili su bazu za naredne godine, a ovo je prva u nizu. Niko ne bi smio da potcijeni Zvezdu, pa ni mi. Nećemo se uspavati, jer se plašimo da nas neko ne zakolje u snu", slikovit je bio trener šampiona, koji će moći da računa na oporavljenog kapitena Petra Božića.



"Svaki derbi je drugačiji, priča za sebe. Nikada nije bilo favorita u tim utakmicama, ali je pobjeda uvijek bila draža iz tog razloga. Svjesni smo da će Zvezda ući snažno, motivisano, tako da znamo i da mi moramo da budemo motivisaniji, snažniji", rekao je Božić.

Jedan od igrača sa najvećim iskustvom u derbijima je Dušan Kecman.

"Ne treba mnogo govoriti o važnosti derbija, kakve god bile ekipe nikada se ne može prognozirati pobjednik, u većini slučajeva odlučuju nijanse. Motiva je uvijek na pretek. Svi znamo koliko vrijedi svaka pobjeda u NLB ligi, pogotovo u slučaju derbija kada trijumf ne znači samo dva prosta boda, već donosi mnogo i po pitanju atmosfere. Ako hoćemo da idemo na vrh jako je bitno da pobijedimo Zvezdu", ističe Dušan Kecman.

Igrači oba tima nosiće crni flor, a zastave u hali biće spuštene.

Trener Vujošević osvrnuo se i na patrijarhovu smrt i na to što će prvi put u istoriji, duel između Partizana i Zvezde biti odigran na dan žalosti, dan sahrane patrijarha Pavla.

"Pratio sam u nekoj mjeri život i propovjedi patrijarha Pavla. Uvijek je slavio život, a ne smrt. Nećemo ga žaliti samo na dan utakmice, na dan sahrane, već svaki put kada ga se budemo sjetili. Ali, život ide dalje", rekao je Vujošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC