• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica odličan, Golden Stejt najbolji!

Autor mondo.rs

"Ratnici" slavili u derbiju Zapadne konferencije (možda i cele NBA lige). Nemanja Bjelica među najefikasnijima u pobedi nad Sakramentom.

Konačni je zablistao i Nemanja Bjelica!

Posle Nikole Jokića i Bobana Marjanovića, probudilo se i krilo Minesote.

U duelu sa Sakramentom, Bjelica je pružio svoju najbolju partiju od dolaska u NBA ligu i bio među najefikasnijim igračima Minesote u pobedi 105:97.

Meč je završio sa 18 poena za 25 i po minuta na parketu (4/5 šut za tri), a imao je i četiri skoka i dve asistencije. Za dva poena je šutirao dva puta i oba bio precizan, a identično je bilo i kada se našao na liniji za slobodna bacanja.


Isti košgeterski učinak (18 poena) u pobedničkom timu imali su Gorgi Dieng (uz 13 skokova) i Zak Lavin, dok je ekipu Sakramenta predvodio Daren Kolison sa 19 poena.

Do kraja ligaškog dela nije ostalo još mnogo utakmica (tri), ali nadamo se da će Bjelica i u njima pokazati zašto je prošle sezone bio MVP Evrolige.

Da se ranije "probudio", možda bi i Minesota imala čemu da se nada u preostalim mečevima, ovako, plasman u plej-of je nedostižan za "vukove".

18 poena
Izvor: YouTube

U derbiju Zapadne konferencije, po mnogima i cele NBA lige, Golden Stejt je savladao San Antonio 112:101 i nastavio pohod ka rekordu Čikago Bulsa po broju pobeda u jednoj sezoni. "Ratnici" su postali tek drugi tim u istoriji lige sa 70 pobeda u jednoj takmičarskoj godini (ne računajući plej-of), a ako nastave niz i u preostala tri meča, nadmašiće "bikove", koji su svojevremeno, predvođeni Majklom Džordanom, upisali 72 pobede.

To, ipak, neće biti lako, pošto Golden Stejt u ponedeljak ponovo igra sa San Antoniom, ovaj put u gostima, a "mamuze" su na svom terenu bez poraza u 41 uzastopnoj utakmici.

Što se tiče duela u Ouklandu, šampione je do pobede ponovo vodio Stef Kari - 27p, 9sk, 5as.  Herison Barns je dodao 21, Drejmond Grin 18 (uz 7as i 6sk), a Klej Tompson 14 poena.

Daleko od saigrača po košgeterskom učinku u timu San Antonija bio je Kavi Lenard sa 23 poena. Boban Marjanović se ponovo nije našao u timu.

Golden Stejt je ovom pobedom obezbedio prvo mesto Zapadne konferencije uoči plej-ofa, ali će "mamuze" svakako imati veliki motiv u ponedeljak da im se revanširaju i nastave pobednički niz na domaćem terenu.

San Antonio
Izvor: YouTube


REZULTATI:

Minesota - Sakramento 105:97
Golden Stejt - San Antonio 112:101
Atlanta - Toronto 95:87
Hjuston - Finiks 115:124
Majami - Čikago 106:98

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC